0 Deljenj 683 Ogledov
iStock

Če želite uživati na potovanju, ne naredite teh petih napak

18. marec, 2018 13:00
683 Ogledov

Namen potovanj je predvsem v tem, da čim bolje doživite nove kraje. To vam bo uspelo tako, da boste na potovanju vključili vse čute ter pri tem učinkovito pozabili na skrbi. Če ne potujete prav pogosto, se je zato pametno držati nasvetov in ne ponavljati tipičnih potniških napak, ki jih je za spletno stran Kaleidoscopic Travel razkrila njena lastnica Marie Sulda.

Ne sklenejo potovalnih zavarovanj

Večina teh zavarovanj pokriva veliko nevšečnosti, od odpovedi potovanja do izgube prtljage, kritja zdravstvenih stroškov …
Čeprav mnogi ljudje tega zavarovanja ne sklenejo, da bi tako zmanjšali stroške potovanja, se lahko morebitna nevšečnost zelo kmalu pretvori v finančno nočno moro, poroča Daily Mail.

Ne znajo uživati v trenutku

Čeprav uživate v fotografiranju vsake malenkosti, se potrudite, da tega ne boste počeli prepogosto. V ekrane lahko buljite tudi doma, na potovanju ste zato, da uživate v novem okolju. Zelo pomembno je, da izkušnje doživite skupaj s svojimi popotniki in se jim povsem posvetiti.

Torej, zmanjšajte uporabo tehnologije na minimum in absorbirajte nove prizore, vonjave, zvoke …

Premalo hodijo

Marie Sulda pravi, da je sprehod daleč najboljši način za kakovosten ogled novega okolja. Priporoča, da čim manj uporabljate javni prevoz ali taksije.
»Potovanje po ulicah novega mesta je ena izmed mojih najljubših stvari na potovanjih, ker ga potem vidim enako kot lokalno prebivalstvo. Le tako boste odkrili recimo majhno pekarno ali neverjetno kavo, ki je niste pili še nikjer drugje,« meni Sulda.

Med potjo ne nehajo delati

Letni dopust je zelo kratek, če ga primerjate s količino časa, ki ga preživite na delu. Zato poskrbite, da bo ta par tednov minil povsem brez delovnih obveznosti. Namen počitka je maksimirati svojo sprostitev in vsaj na kratko pozabiti na delovne obveznosti.
Ne berite svoje službene elektronske pošte, umaknite mobilni telefon in uživajte v zasluženem dopustu. To je zelo pomembno tako za fizično kot duševno zdravje. To mora razumeti tudi vaš delodajalec, saj boste spočiti ob vrnitvi na delovno mesto bistveno bolj produktivni.

Zaradi varčevanja večkrat prestopajo

Ko greste na dopust, je vsak trenutek pomemben. Raje plačajte nekoliko več za letalsko karto, kot da izgubljate čas in energijo za prestopanje. Tudi varčevalna komponenta je vprašljiva, saj boste morali med čakanjem na letališčih skoraj zagotovo tudi kaj porabiti.

Mogoče vas bo zanimalo

Prižgan rdeč alarm, poglejte, kateremu delu Slovenije grozi toča
Novice
99 Ogledov
Novice
99 Ogledov

Prižgan rdeč alarm, poglejte, kateremu delu Slovenije grozi toča

User One - 21. avgust, 2019 15:56

Čez dan bo v notranjosti Slovenije spremenljivo do pretežno oblačno s posameznimi plohami in nevihtami, ki bodo pogostejše na severu in severozahodu. Pihal bo severovzhodni veter. Na…

V strugi potoka Koren našli razpadajoče truplo, vedo njegovo identiteto
Črno
28 Ogledov
Črno
28 Ogledov

V strugi potoka Koren našli razpadajoče truplo, vedo njegovo identiteto

User One - 21. avgust, 2019 12:15

 Inštitut za sodno medicino je v sodni obdukciji trupla, ki so ga 7. avgusta našli v strugi potoka Koren pri Novi Gorici ugotovil, da gre za italijanskega državljana, ki…

Čudna pota Slovenske vojske pod Alenko Ermenc: Izmikajo se pojasnilom o dejanjih vojske in kuhajo čaj
Škandal
15 Ogledov
Škandal
15 Ogledov

Čudna pota Slovenske vojske pod Alenko Ermenc: Izmikajo se pojasnilom o dejanjih vojske in kuhajo čaj

User One - 21. avgust, 2019 8:57

"V zvezi z vašim vprašanjem vam sporočam, da so pooblastila za opravljanje posameznih preiskovalnih dejanj, ki jih sme opraviti vojaška policija, določena v 158. čl. Zakona o…

Več iz te kategorije