0 Deljenj 614 Ogledov
iStock

Če želite uživati na potovanju, ne naredite teh petih napak

18. marec, 2018 13:00
614 Ogledov

Namen potovanj je predvsem v tem, da čim bolje doživite nove kraje. To vam bo uspelo tako, da boste na potovanju vključili vse čute ter pri tem učinkovito pozabili na skrbi. Če ne potujete prav pogosto, se je zato pametno držati nasvetov in ne ponavljati tipičnih potniških napak, ki jih je za spletno stran Kaleidoscopic Travel razkrila njena lastnica Marie Sulda.

Ne sklenejo potovalnih zavarovanj

Večina teh zavarovanj pokriva veliko nevšečnosti, od odpovedi potovanja do izgube prtljage, kritja zdravstvenih stroškov …
Čeprav mnogi ljudje tega zavarovanja ne sklenejo, da bi tako zmanjšali stroške potovanja, se lahko morebitna nevšečnost zelo kmalu pretvori v finančno nočno moro, poroča Daily Mail.

Ne znajo uživati v trenutku

Čeprav uživate v fotografiranju vsake malenkosti, se potrudite, da tega ne boste počeli prepogosto. V ekrane lahko buljite tudi doma, na potovanju ste zato, da uživate v novem okolju. Zelo pomembno je, da izkušnje doživite skupaj s svojimi popotniki in se jim povsem posvetiti.

Torej, zmanjšajte uporabo tehnologije na minimum in absorbirajte nove prizore, vonjave, zvoke …

Premalo hodijo

Marie Sulda pravi, da je sprehod daleč najboljši način za kakovosten ogled novega okolja. Priporoča, da čim manj uporabljate javni prevoz ali taksije.
»Potovanje po ulicah novega mesta je ena izmed mojih najljubših stvari na potovanjih, ker ga potem vidim enako kot lokalno prebivalstvo. Le tako boste odkrili recimo majhno pekarno ali neverjetno kavo, ki je niste pili še nikjer drugje,« meni Sulda.

Med potjo ne nehajo delati

Letni dopust je zelo kratek, če ga primerjate s količino časa, ki ga preživite na delu. Zato poskrbite, da bo ta par tednov minil povsem brez delovnih obveznosti. Namen počitka je maksimirati svojo sprostitev in vsaj na kratko pozabiti na delovne obveznosti.
Ne berite svoje službene elektronske pošte, umaknite mobilni telefon in uživajte v zasluženem dopustu. To je zelo pomembno tako za fizično kot duševno zdravje. To mora razumeti tudi vaš delodajalec, saj boste spočiti ob vrnitvi na delovno mesto bistveno bolj produktivni.

Zaradi varčevanja večkrat prestopajo

Ko greste na dopust, je vsak trenutek pomemben. Raje plačajte nekoliko več za letalsko karto, kot da izgubljate čas in energijo za prestopanje. Tudi varčevalna komponenta je vprašljiva, saj boste morali med čakanjem na letališčih skoraj zagotovo tudi kaj porabiti.

Mogoče vas bo zanimalo

Zadnji šolski dan se ni iztekel po načrtih, končal se je v rešilcu
Črno
95 Ogledov
Črno
95 Ogledov

Zadnji šolski dan se ni iztekel po načrtih, končal se je v rešilcu

User One - 24. junij, 2019 20:28

Ob 10.33 se je v naselju Šentjanž pri Dravogradu, v občini Dravograd, med poukom športne vzgoje poškodoval dijak, na zadnji šolski dan javlja uprava za zaščito in…

Po deklici, danes našli tudi pogrešanega 16-letnega fanta, policija sporoča, komu so ga predali
Črno
188 Ogledov
Črno
188 Ogledov

Po deklici, danes našli tudi pogrešanega 16-letnega fanta, policija sporoča, komu so ga predali

User One - 24. junij, 2019 16:51

Policija je, potem ko so najprej sporočili, da od sobote izginula 16-letnica ni več pogrešana, zdaj sporočili še, da preklicujejo tudi iskanje njenega vrstnika iz Ribnice, ki…

Več iz te kategorije