0 Deljenj 841 Ogledov
iStock

Če želite uživati na potovanju, ne naredite teh petih napak

18. marec, 2018 13:00
841 Ogledov

Namen potovanj je predvsem v tem, da čim bolje doživite nove kraje. To vam bo uspelo tako, da boste na potovanju vključili vse čute ter pri tem učinkovito pozabili na skrbi. Če ne potujete prav pogosto, se je zato pametno držati nasvetov in ne ponavljati tipičnih potniških napak, ki jih je za spletno stran Kaleidoscopic Travel razkrila njena lastnica Marie Sulda.

Ne sklenejo potovalnih zavarovanj

Večina teh zavarovanj pokriva veliko nevšečnosti, od odpovedi potovanja do izgube prtljage, kritja zdravstvenih stroškov …
Čeprav mnogi ljudje tega zavarovanja ne sklenejo, da bi tako zmanjšali stroške potovanja, se lahko morebitna nevšečnost zelo kmalu pretvori v finančno nočno moro, poroča Daily Mail.

Ne znajo uživati v trenutku

Čeprav uživate v fotografiranju vsake malenkosti, se potrudite, da tega ne boste počeli prepogosto. V ekrane lahko buljite tudi doma, na potovanju ste zato, da uživate v novem okolju. Zelo pomembno je, da izkušnje doživite skupaj s svojimi popotniki in se jim povsem posvetiti.

Torej, zmanjšajte uporabo tehnologije na minimum in absorbirajte nove prizore, vonjave, zvoke …

Premalo hodijo

Marie Sulda pravi, da je sprehod daleč najboljši način za kakovosten ogled novega okolja. Priporoča, da čim manj uporabljate javni prevoz ali taksije.
»Potovanje po ulicah novega mesta je ena izmed mojih najljubših stvari na potovanjih, ker ga potem vidim enako kot lokalno prebivalstvo. Le tako boste odkrili recimo majhno pekarno ali neverjetno kavo, ki je niste pili še nikjer drugje,« meni Sulda.

Med potjo ne nehajo delati

Letni dopust je zelo kratek, če ga primerjate s količino časa, ki ga preživite na delu. Zato poskrbite, da bo ta par tednov minil povsem brez delovnih obveznosti. Namen počitka je maksimirati svojo sprostitev in vsaj na kratko pozabiti na delovne obveznosti.
Ne berite svoje službene elektronske pošte, umaknite mobilni telefon in uživajte v zasluženem dopustu. To je zelo pomembno tako za fizično kot duševno zdravje. To mora razumeti tudi vaš delodajalec, saj boste spočiti ob vrnitvi na delovno mesto bistveno bolj produktivni.

Zaradi varčevanja večkrat prestopajo

Ko greste na dopust, je vsak trenutek pomemben. Raje plačajte nekoliko več za letalsko karto, kot da izgubljate čas in energijo za prestopanje. Tudi varčevalna komponenta je vprašljiva, saj boste morali med čakanjem na letališčih skoraj zagotovo tudi kaj porabiti.

Mogoče vas bo zanimalo

Krvava sobota bivših zakoncev: Žena se bori za življenje, mož mrtev
Črno
142 Ogledov
Črno
142 Ogledov

Krvava sobota bivših zakoncev: Žena se bori za življenje, mož mrtev

User One - 7. december, 2019 17:33

Policijska uprava Ljubljana je bila danes nekaj pred 12. uro obveščena o poskusu uboja na območju Medvod. Slovenska tiskovna agencija (STA) je zapisala: "Po doslej zbranih obvestilih…

Groza, kaj se je zgodilo v Mariboru! Zaradi varnostnika nastradal 27-letnik
Črno
70 Ogledov
Črno
70 Ogledov

Groza, kaj se je zgodilo v Mariboru! Zaradi varnostnika nastradal 27-letnik

User One - 7. december, 2019 12:41

Mariborski policisti so obravnavali pretep na ulici pred lokalom v Mariboru. Do prepira in prerivanja je prišlo potem, ko sta neznanca pristopila do 27-letnika, doma iz okolice…

32- in 26-letnik sta umrla na kraju nesreče, s 33-letnikom je hudo
Črno
45 Ogledov
Črno
45 Ogledov

32- in 26-letnik sta umrla na kraju nesreče, s 33-letnikom je hudo

User One - 7. december, 2019 11:23

"Sinoči, nekaj čez 22. uro smo bili obveščeni, da se je v Kostrivnici, na območju Policijske postaje Šentjur, zgodila prometna nesreča, v kateri sta dve osebi umrli,…

Več iz te kategorije

Po vikendu se vračajo padavine, ponekod tudi sneg
Novice
25 Ogledov
25 Ogledov

Po vikendu se vračajo padavine, ponekod tudi sneg

User One - 7. december, 2019 10:58
Iz Ljubljanice izvlekli osebo
Črno
60 Ogledov
60 Ogledov

Iz Ljubljanice izvlekli osebo

User One - 7. december, 2019 10:46