0 Deljenj 3080 Ogledov
iStock

Če v vašem zakonu odkrijete teh sedem znakov, je ločitev najbrž blizu

14. March, 2018 21:30
3080 Ogledov

Najbrž se nihče ne poda v poroko z mislijo na to da se bo kmalu ločil. »Pravkar sem spoznal svojo bodočo bivšo ženo« je zato le šala nezrelih moških, ali tistih, ki se v sobivanju z nasprotnim spolom nikakor ne znajdejo.

Čeprav so v razmerju nastale težave, mnogi pari upajo, da bi jih bo rešil že sprehod do oltarja. Pa se žal velikokrat se zmotijo. Življenje se vmeša v njihove usode in že se pojavijo nepremostljive ovire in spogledovanje z ločitvijo. Najbrž ne boste našli nobenega načina, s katerim bi lahko jamčili, da bosta po poroki živela srečno do konca svojih dni. Obstajajo pa dovolj močni znaki, ki nakazujejo, da se bo najbrž končalo prej, kot sta načrtovala.

1. Težave s seksom
Dokler v spalnici redno škriplje postelja, teže v zakonu kot namazano. Če se fizično škripanje preneha, se preseli v vajino razmerje. Ne zatiskajta si oči, razlika med spolnimi potrebami med partnerjema je lahko uničujoča za vajino zvezo.

2. Nezvestoba
Če vas je partner prevaral, bo kasneje v resnici vajin odnos zelo težko popraviti. Nezvestoba je ena najhitrejših načinov za prekinitev zakonske zveze, saj si je zaupanje izjemno težko povrniti.

3. Drug drugega poskušata popraviti
Če se zakonca odtujita, jima postanejo nekatere njune lastnosti in navade vse bolj moteče. Motnja prerase v frustracijo, ki kmalu povzroči, da že najmanjša in nepomembna napaka povzroči velik prepir. Pari, ki se prijavijo na poročno svetovanje imajo velikokrat željo, da bi terapevt njihovega partnerja »popravil« in mu dopovedal, kako naj se spremeni. Človek s takšno željo ne čuti svoje odgovornosti za uspeh zakona, ampak verjame, da je za vse kriv partner, kar v resnici največkrat ne drži. Če terapevtu ne uspe da bi posameznik prilagodil svoj odnos, je to močan znak, da se razmerje ne bo nikoli izboljšalo.

4. Pomanjkanje predanosti
Če nekatere druge življenjske prioritete povzročijo, da zapostavite svoje ljubezensko življenje, je zelo pomembno, da naredite korak nazaj in se odločite, kaj vam je v resnici pomembno. Zakonca si navadno želita, da bi v svojo zvezo vlagalo enakovredne napore. Če en od njiju dobi občutek, da breme zveze sloni le še na njemu, bodo kmalu pregoreli in si želeli zapustiti razmerje.

5. Nehata se ceniti
Ne glede na to, kako dolgo sta že zvezi, nikoli ne pozabita na drobne pozornosti, kot je zahvala za drobno uslugo. Recite »na zdravje«, če se vaš partner usekne, ponudite pomoč, če partner, kaj počne. Vsak zakonec namreč verjame, da v zvezi zelo trdno delo. Če recimo le mož hodi v službo in pri tem ne ceni prispevka svoje žene pri vzdrževanju gospodinjstva ali ji ne pomaga pri tem, in obratno, če žena ne bo razumela utrujenosti partnerja po dolgem delavniku, se bo razmerje ohladilo. Prejšnji primer seveda velja tudi v obliki, ko ima zaposlitev le žena in se z gospodinjstvom ukvarja mož.

6. Umazani prepiri
Vsi pari se občasno prepirajo, zato ni razlog za skrb. Prepir je lahko celo koristen, če znata svoja nesoglasja konstruktivno rešiti in morda prepir zaključiti s strastno aktivnostjo pod točko 1. Če pa se v prepir prikradejo nizki udarci s podlimi osebnimi žalitvami, je to jasen znak, da med zakoncema ni več prave ljubezni. Taki prepiri le še stopnjujejo frustracijo in končno razdrejo zakon.

7. Pomanjkanje pozornosti
Dobra komunikacija je vedno najboljša osnova za kakršno koli zvezo, zato pazite, da se svojega zakonca naučite poslušati. Tako boste poznali želje in sanje svojega partnerja in se lahko zelo hitro lotili tudi odprave morebitnih težav v vajini zvezi.

Več iz te kategorije