0 Deljenj 244 Ogledov

5 navad za boljšo spolno moč pri moških

13. maj, 2018 18:11
244 Ogledov

Slabe novice nas v zadnjem času preplavljajo bolj kot kadar koli prej. Sem nedvomno spada tudi študija ameriškega spolnega življenja, ki dokazuje, da na oni strani luže seksajo manj, kot so v letih prej. In to kljub temu da je zdaj na voljo bistveno več aplikacij in drugih tehnoloških rešitev, ki poenostavijo iskanje ustreznih partnerjev. Rezultate bi načeloma lahko prenesli tudi v naše kraje, saj so si življenjski vzorci v vseh delih razvitega sveta vedno bolj podobni.

Z različnimi razlogi se lahko borite na različne načine, kljub temu pa lahko kar sami takoj poskrbite, da vaš libido ne bo med njimi. Taktike za krepitev libida delujejo, kar dokazujejo tudi študije avstralske univerze v Adelaide. 29 % moškim s težavami v spolnem vzburjenju je uspelo težave premagati zgolj s spremembo življenjskega sloga. Torej vključite spodnjih 5 nasvetov v vašo redno rutino, zahvalili pa se boste lahko pozneje.

1. Jejte več sladkega krompirja

S hranili bogata živila vplivajo na zdravje žil in ohranjajo zdravo srce; ta vam bodo pomagala hitreje napolniti penis z večjimi količinami krvi in jo tam tudi dlje časa obdržati. Arginin bo na primer sprostil in razširil vaše žile (najdete ga v mandljih, rakovicah, svinjini, sezamovih semenih, ribah, tunini, puranjem mesu in v orehih). Nitrati izboljšajo erekcijo, saj redčijo kri in ​​širijo krvne žile (najdete jih v rukoli, baziliki, pesi, kopru, zeleni, endiviji, ohrovtu, poru, špinači in vodni kreši). Tudi kalij je bistvenega pomena za močno srce (jejte avokado, banane, lečo, fižol in sladki krompir)

2. Zmanjšajte stres z meditacijo

Ja, stres je morilec. Med drugim ubija tudi libido. Prevzemite nadzor nad tem, kako stres vpliva na vas, tako da si tekom dne vzamete čas za meditacijo. Ni vam treba v položaj lotosa; že petminutni sprehod lahko dela čudeže, če ste pod pritiskom. Naj bo neformalen sprehod, lahko z njim začnete dan, ali pa si vzaete nekaj trenutkov za dihalne vaje.

3. Jejte za več testosterona

Več študij kaže, da lahko povečate spolni pogon in hormon, ki proizvaja spermo, tako da povečate uživanje naslednjih hranilnih snovi:

  • Vitamin D je pravzaprav hormon že sam po sebi, vpliva pa na dvig ravni testosterona. To je bistvenega pomena za ohranjanje vašega endokrinega sistema, kar vključuje vaše testise. Najdete ga v sončni svetlobi, govedini, siru, jajcih, žitih, mleku, pomarančnem soku, skušah in lososu.
  • Cink je ključen mineral, ki lahko dvigne raven testosterona pri tistih, ki ga imate premalo ter ga pomaga ohranjati na ustreznih ravneh. Najdite ga v govedini, čičeriki, jagnjetini, leči, ovsu, ostrigah, bučnih semenih in kvinoji.
  • Magnezij deluje podobno kot cink in dviguje ravni testosterona, ko je prenizek. Hkrati verjamejo, da sprošča testosteron, ki je vezan v telesu, ter ga tako naredi bolj dostopnega. Na vaš jedilnik zato vključite školjke, kavo, čokolado, piščanca, ostrige, špinačo in blitvo.

4. Raziščite zelišča in prehranske dodatke

Študije so pokazale, da veliko zelišč – vključno z maco (del družine brokoli), ginkgom bilobo, navadno zobačico (Tribulus terrestris), Eurycoma longifolia (znan tudi kot Tongkat Ali) in grškim senom – izjemno pozitivno vpliva na libida in povečanje vaše spolne sle. Vendar ne pozabite, da navadno niso regulirana in je treba biti pri njihovi uporabi previden, sploh če že uživate kakšno drugo zdravilo. Pred uporabo katerega koli od teh se posvetujte s svojim zdravnikom za pravilno odmerjanje  in glede kontraindikacij.

 

5. Načrtujte vajino posebno noč

Spodbujanje spolne sle ni vezano le na prehrano ali vadbo, ampak lahko na libido vpliva tudi dobro razpoloženje. Dogovorita se za poseben zmenek z večerjo ali kakšen poseben dogodek, ki vaju bo sprostil ter spravil v dobro voljo. Če se za kak dan umaknete od stvari, ki vam povzročajo stres in se posvetite svojemu partnerju, se boste pozneje v postelji lažje osredotočili na kakovosten seks.

Mogoče vas bo zanimalo

VIDEO: MASAKER NA FAKULTETI, 17 JE MRTVIH Vladislav ustrelil vsakega, ki mu je prišel na pot
Črno
24 Ogledov
Črno
24 Ogledov

VIDEO: MASAKER NA FAKULTETI, 17 JE MRTVIH Vladislav ustrelil vsakega, ki mu je prišel na pot

User One - 17. oktober, 2018 18:29

Današnjega incidenta na politehnični srednji šoli na ukrajinskem polotoku Krim, ki je po zadnjih podatkih zahteval 17 smrtnih žrtev, preiskovalci ne obravnavajo več kot teroristični napad, ampak kot…

LEGENDE NI VEČ Za vedno se je poslovila Lidija Sotlar
Rumeno
45 Ogledov
Rumeno
45 Ogledov

LEGENDE NI VEČ Za vedno se je poslovila Lidija Sotlar

User One - 17. oktober, 2018 17:00

V torek je v starosti 89 let umrla legendarna balerina Lidija Sotlar, so  sporočili iz njenega prijateljskega kroga. V svoji bogati karieri je ustvarila okoli 60 nosilnih, tako lirskih…

VIDEO: NA POLITEHNIČNI FAKULTETI PRIŠLO DO EKSPLOZIJE, VEČ JE MRTVIH Gledala sem kako je priajteljica umrla
Črno
88 Ogledov
Črno
88 Ogledov

VIDEO: NA POLITEHNIČNI FAKULTETI PRIŠLO DO EKSPLOZIJE, VEČ JE MRTVIH Gledala sem kako je priajteljica umrla

User One - 17. oktober, 2018 14:14

Na politehnični fakulteti v mestu Kerč na ukrajinskem polotoku Krim je danes odjeknila eksplozija doma izdelane eksplozivne naprave, pri čemer je podatkih ruskih oblasti umrlo najmanj deset…

Več iz te kategorije