0 Deljenj 2349 Ogledov
iStock

6 nasvetov, če se hočete znebiti pivskega trebuščka.

28. decembra, 2017 14:30
2349 Ogledov

Če morda še niste začeli načrtovati novoletnih zaobljub, vas lahko spodbudimo z nasveti, kako se znebiti tistega dela moškega telesa, ki ga je najtežje zmanjšati. Čeprav si moški morda celo želijo velikost pri drugih pomembnih delih telesa, jim to uspeva predvsem pri trebuhu. Težko življenje nenehnega dvigovanja pivskih kozarcev žal ne krepi bicepsov. Poleg tega se ob alkoholu tudi vaša jetra odločijo, da bodo raje kurila alkohol in ne maščobe, zato se vam začnejo delati maščobne obloge, ki se še posebno pri moških naberejo predvsem na enem delu.

Za boljšo motivacijo lahko izdamo, da postaja naloga zmanjševanja pivskega trebuščka z leti vse težja. Bolj, kot boste stari, težje boste pospešili metabolizem in trebuha se ne boste mogli znebiti. Torej ne odlašajte, ampak raje začnite takoj in zmerno.

Preden se popolnoma odrečete pivu, poskusite z naslednjimi vajami:

1. Dvigujte uteži

Če imate pivski trebušček, najbrž zaužijete več kalorij, kot jih potrošite. Pri tem ni pomembno, ali izvirajo iz piva ali druge hrane. Če boste krepili mišice, in dviganje uteži je kot nalašč za to, boste pospešili tudi svoj metabolizem. To ne pomeni le vitkega telesa, ampak bo hitrejši metabolizem poskrbel tudi za sprotno pospešeno kurjenje kalorij.

 

2. Previdno s pivom

To ne pomeni, da se mu morate odreči, vendar je treba imeti pitje pod nadzorom. Lahko se denimo odločite, da boste pivo pili le čez vikend ali, če vam trda prede, le en dan v tednu, ko si lahko privoščite tudi kak kozarec več. Drug način je, da po vsakem popitem kozarcu piva spijete kozarec vode. Tako bo v želodcu manj prostora za pivo, kar ni tako grozno, kot se sliši.

 

 

3. Kardio vaje so vaš prijatelj

Če želite pokuriti maščobo okoli pasu, vam polurni jogging ne bo pomagal. Potrebujete tudi anaerobne kardio vaje, to so tiste, ki ne zahtevajo toliko vzdržljivosti, pač pa moč. Če želite moč pridobivati s tekom, so za vas sprinti in intervalni treningi, kjer se boste nekaj trenutkov pošteno naprezali, nato pa si privoščili malo počitka. Bolj intenzivna kot je vaja, hitreje kurite svoje maščobe.

4. Spanje je pomembna vrednota

Slovenci spadamo med najmanj prespane narode na svetu, zato bo to navado očitno težko premagati, čeprav se zdi najlažja. Več raziskav je pokazalo, da naspani ljudje manj težijo h kaloričnim posladkom, ki so med glavnimi krivci za pridobivanje kilogramov. Za najboljše rezultate bi bilo treba vsako noč spati vsaj 8 ur, raje pol ure več kot premalo. To pomeni, da boste najbrž morali nekoliko prej v posteljo, gledali boste manj TV in ob kurjenju maščob izboljšali tudi svoj spomin.

5. Izogibajte se prigrizkom

Čeprav se še tako trudite z zniževanjem kalorij, vam s hujšanjem ne bo uspelo, če ne izboljšate tudi kakovosti hrane, ki jo pojeste. Vsa rafinirana žita, beli kruh, čips in piškoti vplivajo na vnetno stanje v vašem želodcu, ki vam bo preprečilo izgubo maščob. Zamenjajte prigrizke za sadje, zelenjavo in polnozrnata živila.

 

6. Jejte več beljakovin

Zdaj vemo, da nam sladkorji ne denejo dobro pri kurjenju maščob in najbrž vas zanima, ali obstaja hrana, ki nam pri tem dejansko pomaga. Obstaja! To so beljakovine, ki bodo znižale občutek lakote in pospešile metabolizem. Ni vam treba jesti le govedine in piščanca, solati dodajte malo grškega jogurta in leče – presenečeni boste nad okusom.

 

 

 

Mogoče vas bo zanimalo

#Koronavirus: Pri WHO so si premislili, v javnosti priporočajo nošenje obraznih mask – čakamo stališče Eržena iz NIJZ
Novice
2291 Ogledov
Novice
2291 Ogledov

#Koronavirus: Pri WHO so si premislili, v javnosti priporočajo nošenje obraznih mask – čakamo stališče Eržena iz NIJZ

User One - 5. aprila, 2020 10:20

Kaj bo o spremenjenih smernicah Svetovne zdravstvene organizacije (WHO), ki od včeraj podpira nošenje zaščitnih mask v javnosti, rekel v.d. direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ),…

#Koronavirus: Vodilni znanstvenik opozarja, da tisti, ki za zaščito pred virusom ne nosijo mask, delajo “veliko napako”
Ljudje
3827 Ogledov
Ljudje
3827 Ogledov

#Koronavirus: Vodilni znanstvenik opozarja, da tisti, ki za zaščito pred virusom ne nosijo mask, delajo “veliko napako”

User One - 30. marca, 2020 15:38

"Največja napaka v ZDA in Evropi je po mojem mnenju, da ljudje ne nosijo mask," je v intervjuju za znanstveni portal Science dejal generalni direktor kitajskega centra…

Zvečer je Slovenijo ponovno streslo
Novice
457 Ogledov
Novice
457 Ogledov

Zvečer je Slovenijo ponovno streslo

User One - 9. aprila, 2020 21:24

V četrtek, 9. aprila 2020, ob 20.57 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili potres magnitude 1,4 v bližini Pivke, 50 km jugozahodno od Ljubljane, sporoča Arso.…

Avto je bil v plamenih, ko so ga porinili po brežini
Črno
207 Ogledov
Črno
207 Ogledov

Avto je bil v plamenih, ko so ga porinili po brežini

User One - 9. aprila, 2020 21:08

Ob 19.43 je v ulici Brezje v Novem mestu gorelo zapuščeno osebno vozilo, javlja uprava za zaščito in reševanje. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence so…

Huda nesreča kolesarja, na mestu policija, gasilci in reševalci
Črno
406 Ogledov
Črno
406 Ogledov

Huda nesreča kolesarja, na mestu policija, gasilci in reševalci

User One - 9. aprila, 2020 19:03

Ob 17.51 je na regionalni cesti Solkan - Lokve, pri Prevali, občina Nova Gorica, padel kolesar in se hudo poškodoval, javlja uprava za zaščito in reševanje. Na…

Več iz te kategorije