0 Deljenj 979 Ogledov
iStock

6 nasvetov, če se hočete znebiti pivskega trebuščka.

28. december, 2017 14:30
979 Ogledov

Če morda še niste začeli načrtovati novoletnih zaobljub, vas lahko spodbudimo z nasveti, kako se znebiti tistega dela moškega telesa, ki ga je najtežje zmanjšati. Čeprav si moški morda celo želijo velikost pri drugih pomembnih delih telesa, jim to uspeva predvsem pri trebuhu. Težko življenje nenehnega dvigovanja pivskih kozarcev žal ne krepi bicepsov. Poleg tega se ob alkoholu tudi vaša jetra odločijo, da bodo raje kurila alkohol in ne maščobe, zato se vam začnejo delati maščobne obloge, ki se še posebno pri moških naberejo predvsem na enem delu.

Za boljšo motivacijo lahko izdamo, da postaja naloga zmanjševanja pivskega trebuščka z leti vse težja. Bolj, kot boste stari, težje boste pospešili metabolizem in trebuha se ne boste mogli znebiti. Torej ne odlašajte, ampak raje začnite takoj in zmerno.

Preden se popolnoma odrečete pivu, poskusite z naslednjimi vajami:

1. Dvigujte uteži

Če imate pivski trebušček, najbrž zaužijete več kalorij, kot jih potrošite. Pri tem ni pomembno, ali izvirajo iz piva ali druge hrane. Če boste krepili mišice, in dviganje uteži je kot nalašč za to, boste pospešili tudi svoj metabolizem. To ne pomeni le vitkega telesa, ampak bo hitrejši metabolizem poskrbel tudi za sprotno pospešeno kurjenje kalorij.

 

2. Previdno s pivom

To ne pomeni, da se mu morate odreči, vendar je treba imeti pitje pod nadzorom. Lahko se denimo odločite, da boste pivo pili le čez vikend ali, če vam trda prede, le en dan v tednu, ko si lahko privoščite tudi kak kozarec več. Drug način je, da po vsakem popitem kozarcu piva spijete kozarec vode. Tako bo v želodcu manj prostora za pivo, kar ni tako grozno, kot se sliši.

 

 

3. Kardio vaje so vaš prijatelj

Če želite pokuriti maščobo okoli pasu, vam polurni jogging ne bo pomagal. Potrebujete tudi anaerobne kardio vaje, to so tiste, ki ne zahtevajo toliko vzdržljivosti, pač pa moč. Če želite moč pridobivati s tekom, so za vas sprinti in intervalni treningi, kjer se boste nekaj trenutkov pošteno naprezali, nato pa si privoščili malo počitka. Bolj intenzivna kot je vaja, hitreje kurite svoje maščobe.

4. Spanje je pomembna vrednota

Slovenci spadamo med najmanj prespane narode na svetu, zato bo to navado očitno težko premagati, čeprav se zdi najlažja. Več raziskav je pokazalo, da naspani ljudje manj težijo h kaloričnim posladkom, ki so med glavnimi krivci za pridobivanje kilogramov. Za najboljše rezultate bi bilo treba vsako noč spati vsaj 8 ur, raje pol ure več kot premalo. To pomeni, da boste najbrž morali nekoliko prej v posteljo, gledali boste manj TV in ob kurjenju maščob izboljšali tudi svoj spomin.

5. Izogibajte se prigrizkom

Čeprav se še tako trudite z zniževanjem kalorij, vam s hujšanjem ne bo uspelo, če ne izboljšate tudi kakovosti hrane, ki jo pojeste. Vsa rafinirana žita, beli kruh, čips in piškoti vplivajo na vnetno stanje v vašem želodcu, ki vam bo preprečilo izgubo maščob. Zamenjajte prigrizke za sadje, zelenjavo in polnozrnata živila.

 

6. Jejte več beljakovin

Zdaj vemo, da nam sladkorji ne denejo dobro pri kurjenju maščob in najbrž vas zanima, ali obstaja hrana, ki nam pri tem dejansko pomaga. Obstaja! To so beljakovine, ki bodo znižale občutek lakote in pospešile metabolizem. Ni vam treba jesti le govedine in piščanca, solati dodajte malo grškega jogurta in leče – presenečeni boste nad okusom.

 

 

 

Mogoče vas bo zanimalo

Občan zjutraj umrl na kraju nesreče
Črno
2 Ogledov
Črno
2 Ogledov

Občan zjutraj umrl na kraju nesreče

User One - 21. julij, 2019 9:51

V Semiču med železniško postajo in tunelom je včeraj ob 6.05 vlak povozil moškega. Gasilci PGD Črnomelj so pomagali pri prenosu ponesrečenec do reševalnega vozila in pri…

Nesrečen dan pod Triglavom, poškodovani trije
Črno
32 Ogledov
Črno
32 Ogledov

Nesrečen dan pod Triglavom, poškodovani trije

User One - 21. julij, 2019 8:55

Včeraj so policisti gorske policijske enote v okviru helikoptrske ekipe za reševanje v gorah obravnavali dve nesreči v gorah, javlja Bojan Kos iz PU Ljubljana. V Severni…

Temperature danes večinoma čez 30 °C, a popoldne kaže na nevihte
Novice
39 Ogledov
Novice
39 Ogledov

Temperature danes večinoma čez 30 °C, a popoldne kaže na nevihte

User One - 21. julij, 2019 8:44

Danes bo sprva pretežno jasno, popoldne in zvečer pa bo predvsem v severni in vzhodni Sloveniji spremenljivo oblačno s krajevnimi nevihtami. Specializirani vremenski portal Neurje.si je izdal…

Več iz te kategorije

Huda nesreča v gorah: Umrla je planinka
Črno
90 Ogledov
90 Ogledov

Huda nesreča v gorah: Umrla je planinka

User One - 20. julij, 2019 19:26
Iz potoka izvlekli kolesarja
Črno
64 Ogledov
64 Ogledov

Iz potoka izvlekli kolesarja

User One - 20. julij, 2019 19:19