skandal24.si https://skandal24.si Mon, 21 Jan 2019 20:40:20 +0000 sl-SI hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.8 FOTO: Ko slika pove več kot tisoč besed: Tu je najdražji slovenski upokojenec za 4.740 evrov – iz proračuna https://skandal24.si/skandal/foto-ko-slika-pove-vec-kot-tisoc-besed-tu-je-najdrazji-slovenski-upokojenec-za-4-740-evrov-iz-proracuna/ https://skandal24.si/skandal/foto-ko-slika-pove-vec-kot-tisoc-besed-tu-je-najdrazji-slovenski-upokojenec-za-4-740-evrov-iz-proracuna/#respond Mon, 21 Jan 2019 20:31:55 +0000 https://skandal24.si/?p=34632 Slika včasih pove več kot tisoč besed. Najbolje plačani slovenski upokojenec Milan Kučan, po izračunu Petra Jančiča, urednika spletnega portal Spletni časopis prejema mesečno iz proračuna 4750 evrov, se je v ponedeljek sprehodil skozi center prestolnice, mimo nekaterih zanimivih plakatov in grafitov, in mimo našega fotografa. Prepuščamo vas klikanju galerije – od 007, mimo Pušenja […]

The post FOTO: Ko slika pove več kot tisoč besed: Tu je najdražji slovenski upokojenec za 4.740 evrov – iz proračuna appeared first on skandal24.si.

]]>
Slika včasih pove več kot tisoč besed. Najbolje plačani slovenski upokojenec Milan Kučan, po izračunu Petra Jančiča, urednika spletnega portal Spletni časopis prejema mesečno iz proračuna 4750 evrov, se je v ponedeljek sprehodil skozi center prestolnice, mimo nekaterih zanimivih plakatov in grafitov, in mimo našega fotografa.

Prepuščamo vas klikanju galerije – od 007, mimo Pušenja v dolini šentflorjanski do upanja, da pravica ni mrtva…

The post FOTO: Ko slika pove več kot tisoč besed: Tu je najdražji slovenski upokojenec za 4.740 evrov – iz proračuna appeared first on skandal24.si.

]]>
https://skandal24.si/skandal/foto-ko-slika-pove-vec-kot-tisoc-besed-tu-je-najdrazji-slovenski-upokojenec-za-4-740-evrov-iz-proracuna/feed/ 0
Oborožen rop trgovine v Piranu https://skandal24.si/crno/oborozen-rop-trgovine-v-piranu/ https://skandal24.si/crno/oborozen-rop-trgovine-v-piranu/#respond Mon, 21 Jan 2019 18:47:21 +0000 https://skandal24.si/?p=34629 Policija je bila ob 18.57 obveščena, da je oboroženi neznanec oropal trgovino v Piranu. Po prvih podatkih je moški zagrozil osebju s pištolo, pobral iz blaganjen denar in pobegnil. Gre za mlajšega moškega, visokega približno 170 centimetrov, oblečen je bil v bež bundo, preko glave pa je imel kapuco. Trenutno policija postavlja v okolici mesta […]

The post Oborožen rop trgovine v Piranu appeared first on skandal24.si.

]]>
Policija je bila ob 18.57 obveščena, da je oboroženi neznanec oropal trgovino v Piranu. Po prvih podatkih je moški zagrozil osebju s pištolo, pobral iz blaganjen denar in pobegnil.

Gre za mlajšega moškega, visokega približno 170 centimetrov, oblečen je bil v bež bundo, preko glave pa je imel kapuco.

Trenutno policija postavlja v okolici mesta ropa blokadne točke. Vse, ki bi kaj vedeli o dogodku, policija naproša, naj pokličajo številko 113 ali anonimno številko 080 1200.

 

The post Oborožen rop trgovine v Piranu appeared first on skandal24.si.

]]>
https://skandal24.si/crno/oborozen-rop-trgovine-v-piranu/feed/ 0
Obsojeni morilec na Dobu napadel pravosodnega policista https://skandal24.si/crno/obsojeni-morilec-na-dobu-napadel-pravosodnega-policista/ https://skandal24.si/crno/obsojeni-morilec-na-dobu-napadel-pravosodnega-policista/#respond Mon, 21 Jan 2019 13:52:52 +0000 https://skandal24.si/?p=34614 Eden od obsojencev na zaprtem oddelku zapora na Dobu je danes okoli 12. ure napadel pravosodnega policista, ki je tam izvajal varnostne naloge. Pravosodnega policista so najprej oskrbeli v ambulanti zavoda, nato pa so ga odpeljali v bolnišnico. Kot so pojasnili, ni v življenjski nevarnosti, so sporočili iz Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij. Obsojenec […]

The post Obsojeni morilec na Dobu napadel pravosodnega policista appeared first on skandal24.si.

]]>
Eden od obsojencev na zaprtem oddelku zapora na Dobu je danes okoli 12. ure napadel pravosodnega policista, ki je tam izvajal varnostne naloge. Pravosodnega policista so najprej oskrbeli v ambulanti zavoda, nato pa so ga odpeljali v bolnišnico. Kot so pojasnili, ni v življenjski nevarnosti, so sporočili iz Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij.

Obsojenec je pravosodnega policista napadel tako, da mu je z neznanim predmetom v hrbet zadal dve rani. O dogodku so takoj obvestili policijo.

Napad je zagrešil obsojenec, ki prestaja 30-letno zaporno kazen zaradi kaznivega dejanja umora. V zaporu so zaznali, da obsojenec uporablja modem za brezžično povezavo na internet, ki v zaprtem delu zavoda ni dovoljen. Obsojenec je bil zato seznanjen, da mu bo računalnik začasno odvzet.

Po napadu so se takoj odzvali ostali pravosodni policisti, uporabili prisilna sredstva in obsojenca namestili v posebni prostor. Obsojenec doslej ni kazal znakov agresivnosti, tudi med postopkom je bil povsem miren. Kot so ocenili na upravi, je pravosodnega policista napadel na skrajno zahrbten in zavržen način.

Preiskava dogodka v Zavodu za prestajanje kazni zapora na Dobu še poteka, so zapisali v upravi. So pa naknadno za STA pojasnili, da je pravosodni policist lažje poškodovan in bo že danes zapustil bolnišnico.

The post Obsojeni morilec na Dobu napadel pravosodnega policista appeared first on skandal24.si.

]]>
https://skandal24.si/crno/obsojeni-morilec-na-dobu-napadel-pravosodnega-policista/feed/ 0
Pošiljka z belim prahom ni bila nevarna https://skandal24.si/crno/posiljka-z-belim-prahom-ni-bila-nevarna/ https://skandal24.si/crno/posiljka-z-belim-prahom-ni-bila-nevarna/#respond Mon, 21 Jan 2019 12:13:23 +0000 https://skandal24.si/?p=34611 Danes nekaj po osmi uri so bili policisti obveščeni, da so v pisarno (vložišče) državnega organa v centru prejeli sumljivo pisemsko pošiljko. Policija je kraj zavarovala in oseba, ki je bila v stiku s pošiljko, je izolirana. Trenutno potekajo preiskava in vsi postopki, ki so ob takšnih dogodkih predvideni. Opoldne je PU Ljubljana sporočila, da […]

The post Pošiljka z belim prahom ni bila nevarna appeared first on skandal24.si.

]]>
Danes nekaj po osmi uri so bili policisti obveščeni, da so v pisarno (vložišče) državnega organa v centru prejeli sumljivo pisemsko pošiljko.

Policija je kraj zavarovala in oseba, ki je bila v stiku s pošiljko, je izolirana. Trenutno potekajo preiskava in vsi postopki, ki so ob takšnih dogodkih predvideni.

Opoldne je PU Ljubljana sporočila, da glede na prve rezultate analize ne gre za snov, ki bi bila nevarna za življenje ali zdravje ljudi. Postopek policije na kraju dogodka so s tem zaključene.

The post Pošiljka z belim prahom ni bila nevarna appeared first on skandal24.si.

]]>
https://skandal24.si/crno/posiljka-z-belim-prahom-ni-bila-nevarna/feed/ 0
Ilegalni migranti med tovorom https://skandal24.si/crno/ilegalni-migranti-med-tovorom/ https://skandal24.si/crno/ilegalni-migranti-med-tovorom/#respond Mon, 21 Jan 2019 12:11:54 +0000 https://skandal24.si/?p=34608 V petek so policisti na mejnem prehodu Obrežje pregledali dva tovornjaka, ker so sumili, da se med tovorom skrivajo ilegalni migranti. Sum se je izkazal za upravičenega, saj so med tovorom v obeh vozilih, eno je registrirano v Makedoniji, drugo pa v Srbiji, odkrili skupno sedem ilegalcev. Ilegalce so vrnili na Hrvaško, postopki proti voznikoma […]

The post Ilegalni migranti med tovorom appeared first on skandal24.si.

]]>
V petek so policisti na mejnem prehodu Obrežje pregledali dva tovornjaka, ker so sumili, da se med tovorom skrivajo ilegalni migranti.

Sum se je izkazal za upravičenega, saj so med tovorom v obeh vozilih, eno je registrirano v Makedoniji, drugo pa v Srbiji, odkrili skupno sedem ilegalcev. Ilegalce so vrnili na Hrvaško, postopki proti voznikoma pa še tečejo.

Pri Krškem, natančneje pri naselju Spodnji Stari grad, pa so policisti ujeli dva Alžirca, ki sta peš protizakonito prešla državno mejo. Oba ilegalca so že vrnili na Hrvaško.

The post Ilegalni migranti med tovorom appeared first on skandal24.si.

]]>
https://skandal24.si/crno/ilegalni-migranti-med-tovorom/feed/ 0
Celovški dvori kot zlata jama za milijonske provizije?! Razkrivamo, komu jih je slaba banka plačevala! https://skandal24.si/skandal/celovski-dvori-kot-zlata-jama-za-milijonske-provizije-razkrivamo-komu-jih-je-slaba-banka-placevala/ https://skandal24.si/skandal/celovski-dvori-kot-zlata-jama-za-milijonske-provizije-razkrivamo-komu-jih-je-slaba-banka-placevala/#respond Sun, 20 Jan 2019 21:13:08 +0000 https://skandal24.si/?p=34599 Vegradova sramota, ki je številne delavce, ki so gradili, pahnila v eksistenčno stisko, Celovški dvori, so postali zlata jama za milijonske provizije! Izplačuje jih Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB), po domače slaba banka. V Erarju, aplikaciji, ki razkriva, kam gre proračunski denar, smo opazili, da je nepremičninska agencija Stoja trade, ki ekskluzivno prodaja stanovanja, […]

The post Celovški dvori kot zlata jama za milijonske provizije?! Razkrivamo, komu jih je slaba banka plačevala! appeared first on skandal24.si.

]]>
Vegradova sramota, ki je številne delavce, ki so gradili, pahnila v eksistenčno stisko, Celovški dvori, so postali zlata jama za milijonske provizije! Izplačuje jih Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB), po domače slaba banka.

V Erarju, aplikaciji, ki razkriva, kam gre proračunski denar, smo opazili, da je nepremičninska agencija Stoja trade, ki ekskluzivno prodaja stanovanja, ki jih gradi imperij tajkuna Stojana Petriča Kolektor, od državne DUTB dobila nekaj evrov manj kot milijon nakazila v malce več kot dveh letih. Pri čemer so samo julija 2017 prejeli več kot četrt milijona.

Po pojasnila smo se obrnili na DUTB, kjer so zapisali: “Nakazila, o katerih sprašujete, se pretežno nanašajo na plačilo provizije za prodajo stanovanj in poslovnih prostorov v soseski Celovški dvori ter dogovorjenih stroškov oglaševanja pri omenjeni prodaji. DUTB je sklenila Okvirni sporazum o posredovanju pri prodaji ali oddaji nepremičnin 23. 3. 2015 z družbama STOJA Trade (kot nosilcem skupne ponudbe) in ABC nepremičnine (kot partnerjem) na podlagi objavljenega javnega naročila št. JN11228/2014 z dne 28. 11. 2014. Sklenjena pogodba je objavljena na portalu javnih naročil na https://www.enarocanje.si/objavaPogodb/PogodbaDetajli.aspx?IDPogodbeZaceten=14219 .” Če boste kliknili povezavo, boste ugotovili, da je v imenu DUTB pogodbo podpisal izvršni direktor Janez Škrubej.

Še več je zaslužila družba ABC nepremičnine, skupaj že 1,18 milijona evrov!

Ker je na povezavi, ki so jo posredovali z DUTB, kjer je za stike z javnostmi pristojna svetovalka Simona Rodež, vrednost naročila ocenjena na 350 tisoč evrov z DDV, kot vidite spodaj, nas je zanimalo, kako je lahko ocenjena vrednost narasla v milijone.

Rodeževi smo pisali v četrtek in jo do petka prosili za odgovore na naslednja vprašanja.

– Čemu takšen razkorak med predvideno vrednostjo in kasnejšimi nakazili pogodbenima partnerjema?
– Na podlagi česa so bili izplačani presežni zneski? Ali so bili sklenjeni aneksi?
– Koliko oseb je zaposlenih na DUTB in kakšen je letni proračun družbe za kadre?

Pojasnil še nismo prejeli. Ko jih prejmemo, jih bomo seveda objavili.

Iz javno dostopnih podatkov pa je razvidno, da je družba ABC nepremičnine, katere lastnika sta Andrej Kuplenk in Nina Plavšak, v letu 2017 več kot 94 odstotkov prihodka ustvarila s proračunskimi prihodki.

The post Celovški dvori kot zlata jama za milijonske provizije?! Razkrivamo, komu jih je slaba banka plačevala! appeared first on skandal24.si.

]]>
https://skandal24.si/skandal/celovski-dvori-kot-zlata-jama-za-milijonske-provizije-razkrivamo-komu-jih-je-slaba-banka-placevala/feed/ 0
Policija išče prostovoljce, ki bi se napili in pomagali policistom pri treningu postopkov s pijanci https://skandal24.si/crno/policija-isce-prostovoljce-ki-bi-se-napili-in-pomagali-policistom-pri-treningu-postopkov-s-pijanci/ https://skandal24.si/crno/policija-isce-prostovoljce-ki-bi-se-napili-in-pomagali-policistom-pri-treningu-postopkov-s-pijanci/#respond Sun, 20 Jan 2019 16:36:27 +0000 https://skandal24.si/?p=34596 Policija mesta Kutztown v Pensilvaniji je na javnost naslovila precej nenavaden poziv – iščejo namreč prostovoljce, ki bi se bili pripravljeni napiti, da bi tako pomagali pri treningu policistov pri preverjanju treznosti, poroča Fox News. Policija je postavila glede prostovoljcev naslednja pravila: morajo biti stari od 25 od 40 let, s čisto kazensko kartoteko, dobrega […]

The post Policija išče prostovoljce, ki bi se napili in pomagali policistom pri treningu postopkov s pijanci appeared first on skandal24.si.

]]>
Policija mesta Kutztown v Pensilvaniji je na javnost naslovila precej nenavaden poziv – iščejo namreč prostovoljce, ki bi se bili pripravljeni napiti, da bi tako pomagali pri treningu policistov pri preverjanju treznosti, poroča Fox News.

Policija je postavila glede prostovoljcev naslednja pravila: morajo biti stari od 25 od 40 let, s čisto kazensko kartoteko, dobrega zdravja in v spremstvu trezne osebe, ki bo poskrbela, da pijani pridejo varno domov. Za udeležbo pri treningu ne bodo plačani, bodo pa dobili zastonjsko pijačo – eno uro se bodo lahko na stroške lokalne policije nacejali z žganjico.

V mestecu s približno 5.000 prebivalci je poziv sprožil živahne odzive, predvsem na spletnih straneh, saj je kakšnih dva tisoč uporabnikov napovedalo svojo udeležbo na treningu, ki se bo odvil četrtega aprila. Ne manjka pa tudi duhovitih pripomb, eden je v slogu liberalnih snežinkic, ki se pritožujejo vsakodnevno zaradi diskriminacij, »obtožil« policije starostne diskriminacije, češ, da je žaljiva za pijance nad 40 letom, in zaključil z bojnim krikom »All drunks matter« (vsi pijanci štejejo).   

The post Policija išče prostovoljce, ki bi se napili in pomagali policistom pri treningu postopkov s pijanci appeared first on skandal24.si.

]]>
https://skandal24.si/crno/policija-isce-prostovoljce-ki-bi-se-napili-in-pomagali-policistom-pri-treningu-postopkov-s-pijanci/feed/ 0
Plameni pogoltnili 80 tisočakov https://skandal24.si/crno/plameni-pogoltnili-80-tisocakov/ https://skandal24.si/crno/plameni-pogoltnili-80-tisocakov/#respond Sun, 20 Jan 2019 16:32:55 +0000 https://skandal24.si/?p=34594 Včeraj okoli 19. ure je na območju Ptuja prišlo do požara. Ugotovljeno je bilo, da je zagorelo gospodarsko poslopje v velikosti 5 x 10 metrov, ki je pogorelo v celoti, ogenj pa se je iz gospodarskega poslopja razširil tudi na ostrešje nenaseljene stanovanjske hiše, ki je bila v prizidku. Nastala škoda v požaru se ocenjuje […]

The post Plameni pogoltnili 80 tisočakov appeared first on skandal24.si.

]]>
Včeraj okoli 19. ure je na območju Ptuja prišlo do požara. Ugotovljeno je bilo, da je zagorelo gospodarsko poslopje v velikosti 5 x 10 metrov, ki je pogorelo v celoti, ogenj pa se je iz gospodarskega poslopja razširil tudi na ostrešje nenaseljene stanovanjske hiše, ki je bila v prizidku. Nastala škoda v požaru se ocenjuje na okoli 80.000 evrov. Policisti za ugotovitev vzroka za nastanek požara še opravljajo ogled in zbirajo potrebna obvestila.

The post Plameni pogoltnili 80 tisočakov appeared first on skandal24.si.

]]>
https://skandal24.si/crno/plameni-pogoltnili-80-tisocakov/feed/ 0
Voznica ostala ukleščena v vozilu https://skandal24.si/crno/voznica-ostala-uklescena-v-vozilu/ https://skandal24.si/crno/voznica-ostala-uklescena-v-vozilu/#respond Sun, 20 Jan 2019 16:31:24 +0000 https://skandal24.si/?p=34591 Včeraj ob 20.15 se je na avtocesti Pesnica-Šentilj v smeri Avstrije zgodila prometna nesreča, v kateri se je ena oseba hudo telesno poškodovala, ena pa lažje. Prometno nesrečo je zaradi vožnje po nasprotni strani avtoceste povzročil 58-letni voznik osebnega avtomobila, doma z območja Ptuja, ki je vozil v smeri Avstrije. Nekoliko naprej od cestninske postaje […]

The post Voznica ostala ukleščena v vozilu appeared first on skandal24.si.

]]>
Včeraj ob 20.15 se je na avtocesti Pesnica-Šentilj v smeri Avstrije zgodila prometna nesreča, v kateri se je ena oseba hudo telesno poškodovala, ena pa lažje.

Prometno nesrečo je zaradi vožnje po nasprotni strani avtoceste povzročil 58-letni voznik osebnega avtomobila, doma z območja Ptuja, ki je vozil v smeri Avstrije. Nekoliko naprej od cestninske postaje Dobrenje je trčil v nasproti vozečo 56-letno voznico osebnega avtomobila, doma iz območja Šentilja. Po trčenju je voznica osebnega avtomobila ostala ukleščena v vozilu in so jo iz vozila s tehničnim posegom rešili gasilci. V nesreči je povzročitelj dobil hude telesne poškodbe, nasproti vozeča voznica pa lažje. Oba sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Maribor. Preizkus alkoholiziranosti je pri povzročitelju pokazal prisotnost 0,82 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi prometne nesreče je bila avtocesta do 23. ure zaprta za ves promet, obvoz je bil urejen po stari cesti proti Šentilju.

The post Voznica ostala ukleščena v vozilu appeared first on skandal24.si.

]]>
https://skandal24.si/crno/voznica-ostala-uklescena-v-vozilu/feed/ 0
Mohamedu zaradi napada na nočni klub 28 let zapora https://skandal24.si/crno/mohamedu-zaradi-napada-na-nocni-klub-28-let-zapora/ https://skandal24.si/crno/mohamedu-zaradi-napada-na-nocni-klub-28-let-zapora/#respond Sat, 19 Jan 2019 15:41:39 +0000 https://skandal24.si/?p=34587 Obiskovalec kluba, ki je pijan in zadrogiran zapeljal iz maščevanja z avtom v klub, je bil obsojen na 28 let zapora. 21- letni Mohamed Abdul je 17. marca lansko leto veseljačil v nočnem klubu  Blake’s v Gravesendu v angleški pokrajini Kent. Po pričevanju zaposlenih je popil vsaj petnajst »štamperlov« vodke in tekile, za nameček pa […]

The post Mohamedu zaradi napada na nočni klub 28 let zapora appeared first on skandal24.si.

]]>
Obiskovalec kluba, ki je pijan in zadrogiran zapeljal iz maščevanja z avtom v klub, je bil obsojen na 28 let zapora.

21- letni Mohamed Abdul je 17. marca lansko leto veseljačil v nočnem klubu  Blake’s v Gravesendu v angleški pokrajini Kent. Po pričevanju zaposlenih je popil vsaj petnajst »štamperlov« vodke in tekile, za nameček pa po oceni pokadil med pet in deset »jointov« marihuane. Pijan in zadet je postal težak za obiskovalce in osebje kluba, zato so ga postavili pred vrata. Užaljen v svoji »časti« je Mohamed pretil varnostnikom, ki so ga postavil pred vrata, češ, da jih bo pobil in dejal, naj raje izpraznijo klub, preden pride nazaj, je poročal Voice of Europe.

Čez deset minut se je dejansko vrnil, za volanom avtomobila in se zapeljal direktno skozi vrata kluba prav na nabito polno plesišče. Na srečo ni bilo mrtvih, čeprav je bilo vsaj deset ljudi bolj ali manj ranjenih- med njimi ženska s zlomljeno medenico, druga s zlomljenim kolenom in moški, ki je imel prelomljeno golen.

Sodišče ga je obsodilo za krivega dveh poskusov umora, pri katerih je bilo uporabljeno kot orožje vozilo. Obsojen je bil na dvakrat po osemindvajset let zapora, kazni pa bosta tekli istočasno.   

The post Mohamedu zaradi napada na nočni klub 28 let zapora appeared first on skandal24.si.

]]>
https://skandal24.si/crno/mohamedu-zaradi-napada-na-nocni-klub-28-let-zapora/feed/ 0