skandal24.si https://skandal24.si Fri, 21 Sep 2018 03:08:08 +0000 sl-SI hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.8 Šok! Vdrli v stanovanje, v njem pa mrtev človek! https://skandal24.si/crno/sok-vdrli-v-stanovanje-v-njem-pa-mrtev-clovek/ https://skandal24.si/crno/sok-vdrli-v-stanovanje-v-njem-pa-mrtev-clovek/#respond Fri, 21 Sep 2018 03:08:08 +0000 https://skandal24.si/?p=30754 Zgodilo se je v Ljubljani. V četrtek ob 21.22 so na Ljubeljski ulici v Ljubljani gasilci GB Ljubljana odprli vrata stanovanja in tako omogočili vstop reševalcem NMP Ljubljana, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje. V stanovanju so našli preminulo osebo.

The post Šok! Vdrli v stanovanje, v njem pa mrtev človek! appeared first on skandal24.si.

]]>
Zgodilo se je v Ljubljani.

V četrtek ob 21.22 so na Ljubeljski ulici v Ljubljani gasilci GB Ljubljana odprli vrata stanovanja in tako omogočili vstop reševalcem NMP Ljubljana, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

V stanovanju so našli preminulo osebo.

The post Šok! Vdrli v stanovanje, v njem pa mrtev človek! appeared first on skandal24.si.

]]>
https://skandal24.si/crno/sok-vdrli-v-stanovanje-v-njem-pa-mrtev-clovek/feed/ 0
Kiksi ustvarjalcev Simpsonovih: Napake opažene šele po 23 letih https://skandal24.si/rumeno/kiksi-ustvarjalcev-simpsonovih-napake-opazene-sele-po-23-letih/ https://skandal24.si/rumeno/kiksi-ustvarjalcev-simpsonovih-napake-opazene-sele-po-23-letih/#respond Fri, 21 Sep 2018 03:04:03 +0000 https://skandal24.si/?p=30750 Priljubljeno nanizanko Simpsonovi je televizija Fox, kjer se Simpsonovi predvajajo tudi pri nas, začela predvajati konec leta 1989. Prigode Simpsonovih spremljajo v več kot 200 državah po vsem svetu, sinhronizirani pa so v okoli 50 državah. Serija je satira na vse poglede življenja povprečne ameriške družine, kulture, družbe in celo na televizijo samo. Izvršilni producent […]

The post Kiksi ustvarjalcev Simpsonovih: Napake opažene šele po 23 letih appeared first on skandal24.si.

]]>
Priljubljeno nanizanko Simpsonovi je televizija Fox, kjer se Simpsonovi predvajajo tudi pri nas, začela predvajati konec leta 1989. Prigode Simpsonovih spremljajo v več kot 200 državah po vsem svetu, sinhronizirani pa so v okoli 50 državah. Serija je satira na vse poglede življenja povprečne ameriške družine, kulture, družbe in celo na televizijo samo.

Izvršilni producent znane in najdlje trajajoče ameriške televizijske satirične animirane nanizanke Simpsonovi se je te dni prek družbenih omrežij pošalil glede napake v eni od epizod – pred 23 leti!, nato pa je prišel nepričakovan odgovor, “od zgoraj”: zaradi šale je bilo odpuščenih 17 ljudi. Matt Selman, izvršilni producent nanizanke, je šele te dni uzrl smešno napako v eni od najpomembnejših epizod, in je prek Twitterja ta spodrsljaj, ki je očitno vse do sedaj ostal neopažen – delil z oboževalci Simpsonovih. Selman je prek svetovnega medmrežja tudi delil sceno iz 13. epizode šeste sezone Simpsonovih, imenovane “Z Maggie so trije”, v kateri noseča Marge seznani Homerja, svojega soproga, da bosta znova postala starša in dobila še tretjega otroka. To ne bi bilo nič narobe, če ne bi v tistem trenutku v ozadju, med Marge in Homerjevo glavo bila videti uokvirjena slika še nerojene Maggie na steni dnevne sobe družine Simpson. Zelo kmalu, ko je Selman razkril svojo ugotovitev, je njegov tvit zbral že preko 74.000 všečkov kar je presunilo tudi Ala Jeana, dolgoletnega producenta in avtorja besedil Simpsonovih. Selmanovi “sledilci” so si nato zadali nalogo, da raziščejo, če so se avtorjem oziroma risarjem Simpsonovih pripetile še kakšne podobne napake. Presenečeni so odkrili, da je “slabše, kot so mislili”, ker so odkrili še veliko več napak, kot so jih pričakovali. “Ups,” je ne vse to pristavila Yeardley Smith, ki posoja svoj glas Lisi Simpson, producent Al Jean pa se je na Selmanov tvit sprva odzval s humorjem avtorja, ki že 30 let ustvarja Simpsonove, in pripomnil, da se vrag skriva v detajlih.

The post Kiksi ustvarjalcev Simpsonovih: Napake opažene šele po 23 letih appeared first on skandal24.si.

]]>
https://skandal24.si/rumeno/kiksi-ustvarjalcev-simpsonovih-napake-opazene-sele-po-23-letih/feed/ 0
2Cellos: Z nevihto napovedujeta novo poglavje v življenju https://skandal24.si/rumeno/2cellos-z-nevihto-napovedujeta-novo-poglavje-v-zivljenju/ https://skandal24.si/rumeno/2cellos-z-nevihto-napovedujeta-novo-poglavje-v-zivljenju/#respond Fri, 21 Sep 2018 02:59:35 +0000 https://skandal24.si/?p=30747 Svetovno znani duo 2Cellos je v svoji sedemletni karieri izdal štiri studijske albume. Čez en mesec, natančneje 19. oktobra, pa Luka in Stjepan napovedujeta izid novega, že petega po vrsti, ki bo nosil naslov Let There Be Cello. “Vedno sva želela razbijati obstoječe koncepte o violončelu in mejah v glasbenih žanrih. Ta album to dokazuje. […]

The post 2Cellos: Z nevihto napovedujeta novo poglavje v življenju appeared first on skandal24.si.

]]>
Svetovno znani duo 2Cellos je v svoji sedemletni karieri izdal štiri studijske albume. Čez en mesec, natančneje 19. oktobra, pa Luka in Stjepan napovedujeta izid novega, že petega po vrsti, ki bo nosil naslov Let There Be Cello.

“Vedno sva želela razbijati obstoječe koncepte o violončelu in mejah v glasbenih žanrih. Ta album to dokazuje. Navdih črpava iz vseh možnih virov, od pop uspešnic do brezčasne klasične glasbe, od rocka do nama tako ljube filmske glasbe,” nov izdelek navdušeno opisujeta violončelista. Luka in Stjepan, ki ju spremljamo tudi v Mercatorjevem oglasu, sta album producirala skupaj s Filipom Vidovićem in nanj med drugim vključila priredbe najnovejših pop hitov, kot je romantična balada Perfect Eda Sheerana in mega uspešnica Despacito Luisa Fonsija. Prav tako bo moč slišati tudi dve njuni povsem originalni skladbi. Kaj lahko oboževalci pričakujejo, sta že namignila s prvim videospotom za priredbo skladbe Vivaldi Storm, ki sta ga posnela blizu Stjepanovega rojstnega kraja na Hrvaškem. “Za to skladbo sva potrebovala ustrezno dramatično lokacijo, ki sva jo našla v kamnolomu blizu Pulja. Zelo imava rada Vivaldijevo dramo, zato sva želela pripeljati 2Cellos nevihto v eno izmed njegovih najbolj znanih del,” še dodaja priljubljeni duo.

The post 2Cellos: Z nevihto napovedujeta novo poglavje v življenju appeared first on skandal24.si.

]]>
https://skandal24.si/rumeno/2cellos-z-nevihto-napovedujeta-novo-poglavje-v-zivljenju/feed/ 0
Nas bo sosed, ki obožuje Slovenijo, navdušil? https://skandal24.si/rumeno/nas-bo-sosed-ki-obozuje-slovenijo-navdusil/ https://skandal24.si/rumeno/nas-bo-sosed-ki-obozuje-slovenijo-navdusil/#respond Fri, 21 Sep 2018 02:55:22 +0000 https://skandal24.si/?p=30742 Poznan hrvaški kuharski mojster David Skoko  je dobil svojo oddajo na 24kitchen. Od večjih kuharskih imen je prostor na priljubljeni kuharski oddaji dobil že naš Primož Dolničar, seveda pa televiziji ne manjka imen, kova Oliver, Van Veen in Ramsey. Enemu najboljših hrvaških kuharjev so se uresničile sanje – televizijske sanje. David Skoko ima za sabo […]

The post Nas bo sosed, ki obožuje Slovenijo, navdušil? appeared first on skandal24.si.

]]>
Poznan hrvaški kuharski mojster David Skoko  je dobil svojo oddajo na 24kitchen. Od večjih kuharskih imen je prostor na priljubljeni kuharski oddaji dobil že naš Primož Dolničar, seveda pa televiziji ne manjka imen, kova Oliver, Van Veen in Ramsey.

Enemu najboljših hrvaških kuharjev so se uresničile sanje – televizijske sanje. David Skoko ima za sabo kar nekaj televizijskih projektov – odmevnejša hrvaška oddaja je zagotovo bila – Hruške in jabolke na HRT, sodeloval je tudi v oddaji No reservations, pokojnega genialca Anthonyja Bourdaina, vendar projekt z novo omenjeno televizijo je zagotovo vrh njegove kariere. Skoko je kuhar v restavraciji (konobi) Batelina, ki jo pozna skorajda vsak Hrvat. Nahaja se v bližini Pule. Pustimo se presenetiti, morda nas bo pa sosed navdušil še kulinarično. S svojim obiskom Slovenije in fotografijo, ki jo je objavil na Instagramu, ko stoji pred Predjamskim gradom, nas je pustil brez besed. Bravo!

The post Nas bo sosed, ki obožuje Slovenijo, navdušil? appeared first on skandal24.si.

]]>
https://skandal24.si/rumeno/nas-bo-sosed-ki-obozuje-slovenijo-navdusil/feed/ 0
Drogerija odpoklicala žitarice, ki jih večina zajtrkuje: V vrečke bi se lahko pomešal plevel https://skandal24.si/lifestyle/drogerija-odpoklicala-zitarice-ki-jih-vecina-zajtrkuje-v-vrecke-bi-se-lahko-pomesal-plevel/ https://skandal24.si/lifestyle/drogerija-odpoklicala-zitarice-ki-jih-vecina-zajtrkuje-v-vrecke-bi-se-lahko-pomesal-plevel/#respond Thu, 20 Sep 2018 20:16:34 +0000 https://skandal24.si/?p=30739 Podjetje dm drogerie markt je iz prodaje odpoklicalo in preventivno umaknilo zalogo dmBio müslijev Paleo v 500 gramskem pakiranju. Umik omenjenega izdelka izvajajo, saj v njem ni mogoče izključiti prisotnosti tropan alkaloidov, ki lahko povzročijo med drugim težave z vidom in utrujenost. Številka umaknjenega izdelka z rokom uporabe do 30. maja 2019 je 401035532239. Kot […]

The post Drogerija odpoklicala žitarice, ki jih večina zajtrkuje: V vrečke bi se lahko pomešal plevel appeared first on skandal24.si.

]]>
Podjetje dm drogerie markt je iz prodaje odpoklicalo in preventivno umaknilo zalogo dmBio müslijev Paleo v 500 gramskem pakiranju. Umik omenjenega izdelka izvajajo, saj v njem ni mogoče izključiti prisotnosti tropan alkaloidov, ki lahko povzročijo med drugim težave z vidom in utrujenost.

Številka umaknjenega izdelka z rokom uporabe do 30. maja 2019 je 401035532239.

Kot so sporočili iz podjetja, omenjene izdelke preventivno umikajo po interni kontroli in obvestilu s strani proizvajalca, da v njih ni mogoče izključiti prisotnosti tropan alkaloidov. To so naravne rastlinske snovi, ki se pojavljajo predvsem v plevelu. Ker pri ekološki pridelavi ne uporabljajo herbicidov, plevela na žitnih poljih ni mogoče povsem izključiti, so še pojasnili.

Tropan alkaloidi pa lahko povzročijo prehodne zdravstvene težave, kot so na primer težave z vidom, razširjene zenice, suha usta in utrujenost.

Podjetje kupce izdelka prosi, da ga vrnejo v eno izmed dm prodajaln v Sloveniji, kjer jim bodo kupnino povrnili, so še sporočili iz podjetja.

The post Drogerija odpoklicala žitarice, ki jih večina zajtrkuje: V vrečke bi se lahko pomešal plevel appeared first on skandal24.si.

]]>
https://skandal24.si/lifestyle/drogerija-odpoklicala-zitarice-ki-jih-vecina-zajtrkuje-v-vrecke-bi-se-lahko-pomesal-plevel/feed/ 0
Nesreča motorista in osebnega vozila: morali so ga prepeljati https://skandal24.si/crno/nesreca-motorisa-in-osebnega-vozila-morali-so-ga-prepeljati/ https://skandal24.si/crno/nesreca-motorisa-in-osebnega-vozila-morali-so-ga-prepeljati/#respond Thu, 20 Sep 2018 18:42:13 +0000 https://skandal24.si/?p=30734 Ob 16.13 sta v Šmartnem pri Slovenj Gradcu trčila motorist in osebno vozilo. Posredovali so gasilci PGD Slovenj Gradec, ki so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč poškodovanemu in policiji. Poškodovanega motorista so reševalci ZRCK Ravne na Koroškem prepeljali v SB Slovenj Gradec. Zadnji dnevi so za motoriste na slovenskih cestah zelo nevarni, včeraj je […]

The post Nesreča motorista in osebnega vozila: morali so ga prepeljati appeared first on skandal24.si.

]]>
Ob 16.13 sta v Šmartnem pri Slovenj Gradcu trčila motorist in osebno vozilo.

Posredovali so gasilci PGD Slovenj Gradec, ki so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč poškodovanemu in policiji. Poškodovanega motorista so reševalci ZRCK Ravne na Koroškem prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Zadnji dnevi so za motoriste na slovenskih cestah zelo nevarni, včeraj je ugasnilo življenje komaj 25-letnega motorista.

The post Nesreča motorista in osebnega vozila: morali so ga prepeljati appeared first on skandal24.si.

]]>
https://skandal24.si/crno/nesreca-motorisa-in-osebnega-vozila-morali-so-ga-prepeljati/feed/ 0
V Sežani iztirila lokomotiva, oba tira zaprli https://skandal24.si/crno/v-sezani-iztirila-lokomotiva-oba-tira-zaprli/ https://skandal24.si/crno/v-sezani-iztirila-lokomotiva-oba-tira-zaprli/#respond Thu, 20 Sep 2018 16:43:05 +0000 https://skandal24.si/?p=30731 Na železniški postaji v Sežani je danes ob 14. uri iztirila lokomotiva tovornega vlaka, ki je vozil iz smeri italijanskih Opčin. Pri iztirjenju se ni nihče poškodoval, nastala pa je gmotna škoda. Sprva sta bila zaprta oba železniška tira, vendar je promet po enem tiru zdaj že stekel, so za STA pojasnili v Slovenskih železnicah. […]

The post V Sežani iztirila lokomotiva, oba tira zaprli appeared first on skandal24.si.

]]>
Na železniški postaji v Sežani je danes ob 14. uri iztirila lokomotiva tovornega vlaka, ki je vozil iz smeri italijanskih Opčin. Pri iztirjenju se ni nihče poškodoval, nastala pa je gmotna škoda. Sprva sta bila zaprta oba železniška tira, vendar je promet po enem tiru zdaj že stekel, so za STA pojasnili v Slovenskih železnicah. Povezava po obeh tirih pa bo predvidoma stekla v petek, so še napovedali.

The post V Sežani iztirila lokomotiva, oba tira zaprli appeared first on skandal24.si.

]]>
https://skandal24.si/crno/v-sezani-iztirila-lokomotiva-oba-tira-zaprli/feed/ 0
Zvezdnica Reke ljubezni pokazala nosečniški trebušček https://skandal24.si/rumeno/zvezdnica-reke-ljubezni-pokazala-nosecniski-trebuscek/ https://skandal24.si/rumeno/zvezdnica-reke-ljubezni-pokazala-nosecniski-trebuscek/#respond Thu, 20 Sep 2018 14:12:02 +0000 https://skandal24.si/?p=30726 Slovenska igralka Lara Komar navdušuje v seriji Reka ljubezni, svoje oboževalce pa je pred kratkim pustila z mislijo, ali je na fotografiji ona ali njen lik Irena, ki je v priljubljeni seriji tudi noseča. Povemo lahko, da je fotografija nastala v času nosečnosti s prvim sinom. Igralka pa ima dva otroka. View this post on Instagram Lara […]

The post Zvezdnica Reke ljubezni pokazala nosečniški trebušček appeared first on skandal24.si.

]]>
Slovenska igralka Lara Komar navdušuje v seriji Reka ljubezni, svoje oboževalce pa je pred kratkim pustila z mislijo, ali je na fotografiji ona ali njen lik Irena, ki je v priljubljeni seriji tudi noseča.

Povemo lahko, da je fotografija nastala v času nosečnosti s prvim sinom. Igralka pa ima dva otroka.

The post Zvezdnica Reke ljubezni pokazala nosečniški trebušček appeared first on skandal24.si.

]]>
https://skandal24.si/rumeno/zvezdnica-reke-ljubezni-pokazala-nosecniski-trebuscek/feed/ 0
Vplivni Miki odšel na policijo, da bi prikrival resnico, zaradi katere starši šolarjev živijo v strahu https://skandal24.si/skandal/vplivni-miki-odsel-na-policijo-da-bi-prikrival-resnico-zaradi-katere-starsi-solarjev-zivijo-v-strahu/ https://skandal24.si/skandal/vplivni-miki-odsel-na-policijo-da-bi-prikrival-resnico-zaradi-katere-starsi-solarjev-zivijo-v-strahu/#respond Thu, 20 Sep 2018 09:16:22 +0000 https://skandal24.si/?p=30722 Vrhovni sodnik Miodrag Đorđević je že pred meseci podal kazensko prijavo na policiji proti mediju Škandal24, sedaj pa se je spravil še na medij Nova24tv, ker smo opozorili na dejstvo, da vrhovni sodnik in oče porednega dečka iz osnovne šole Poljane preganja medije ter to podprli z dokazom, da je policiji prijavil revijo Škandal24. Očitno […]

The post Vplivni Miki odšel na policijo, da bi prikrival resnico, zaradi katere starši šolarjev živijo v strahu appeared first on skandal24.si.

]]>
Vrhovni sodnik Miodrag Đorđević je že pred meseci podal kazensko prijavo na policiji proti mediju Škandal24, sedaj pa se je spravil še na medij Nova24tv, ker smo opozorili na dejstvo, da vrhovni sodnik in oče porednega dečka iz osnovne šole Poljane preganja medije ter to podprli z dokazom, da je policiji prijavil revijo Škandal24. Očitno si daje Đorđević pod vlado Marjana Šarca še več duška in zahteva popolno prepoved svobode medijev, saj zdaj ne bi smeli poročati niti o tem, da je Škandal24 ovadil policistom, prav tako pa tudi glavno in odgovorno urednico medija Marjanco Scheicher, direktorja Novih obzorij, ki ima pod svojim okriljem tudi Šklandal24, Jožeta Biščaka, sedaj pa se je na črnem seznamu sodnika Đorđevića znašel še direktor družbe Nova hiša d.o.o., ki izdaja spletni portal Nova24tv, in odgovorni urednik Nova24tv Boris Tomašič.

V članu, ki smo ga objavili januarja 2018, smo razkrili, da je Miodrag Miki Đorđević, vrhovni sodnik, specializiran za civilno in gospodarsko pravo, po naših zanesljivih virih na Policijski postaji Ljubljana Center podal kazensko prijavo zoper revijo Škandal24 zaradi objave članka “Sin vplivnih staršev z nožem v šolo”, ki opisuje zgodbo o učencu šestega razreda Osnovne šole Poljane, ta pa je sin vplivnih staršev. Gre za preverjeno zadevo, ki jo je prvi objavil portal Požareport, tednik Škandal24 pa je članek povzel oziroma citiral. Hkrati pa so vedenjske težave potrdili tudi na šoli. Zelo nenavadno pa je, da se je Đorđević, ki je mimogrede tudi podpredsednik vrhovnega sodišča, odločil za pregon medijev.

“Deček z nožem ni zgolj utišal vodstva šole, ampak tudi večino medijev, ki o strahu in travmah, ki jih povzroča vrstnikom in njihovim staršem, niso poročali,” je pisalo v Škandalu24. Mladostnik je po poročanju staršev iz pisma v šolo hodil oborožen z nožem in grozil, da bo vse pobil. Groženj se toliko bolj bojijo, ker je z določenimi predmeti že poškodoval učence, ki so morali poiskati nujno medicinsko pomoč, kar se je zgodilo, čeprav ima učenec organizirano spremstvo.

Mati je bila desna roka ministra Klemenčiča
Oba dečkova starša sta vplivna. Poleg očeta, vrhovnega sodnika, je imela v času Cerarjeve vlade pomembno mesto v državni upravi tudi njegova mati Tina Brecelj, ki je opravljala funkcijo državne sekretarke na ministrstvu za pravosodje, pred tem pa je bila strokovna sodelavka na vrhovnem sodišču.

Đorđević je tako policiji ovadil glavno in odgovorno urednico Škandala24 Marjanco Scheicher, direktorja Novih obzorij, ki imajo v svojem naboru medijev tudi Škandal24, Jožeta Biščaka, sedaj pa se je spravil še nad Borisa Tomašiča, odgovornega urednika Nove24tv, ki je kot osumljenec kot direktor Nove hiše, d.o.o., ki izdaja spletni portal Nova24tv. Očitno želi Đorđević na vsak način utišati medije, saj omenjenih ne toži odškodninsko, ampak kazensko. Scheicherjevi očita kaznivo dejanje tajnosti postopka, za kar je zagrožena kazen tri leta zaporne kazni:

Kdor objavi osebne podatke mladoletne osebe, ki je udeleženec v sodnem, upravnem ali v kakršnemkoli drugem postopku, ali objavi druge informacije, na podlagi katerih bi bilo mogoče prepoznati njegovo identiteto, se kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do 3 let.

Očitno je, da gre za politične pritiske in utišanje medijev, ki še edini razkrivamo drugo plat medalje. Skratka, smo edini, ki pišemo resnico, o čeme se lahko prepričate iz dneva v dan. In nihče nas ne bo utišal.

Đorđević pa prav isto kaznivo dejanje očita tudi Borisu Tomašiču:

The post Vplivni Miki odšel na policijo, da bi prikrival resnico, zaradi katere starši šolarjev živijo v strahu appeared first on skandal24.si.

]]>
https://skandal24.si/skandal/vplivni-miki-odsel-na-policijo-da-bi-prikrival-resnico-zaradi-katere-starsi-solarjev-zivijo-v-strahu/feed/ 0
JE POLICIJA NAVIJAČA VIJOLIČNIH PRETEPLA DO SMRTI? Darko poklical policiste in umrl https://skandal24.si/crno/je-policija-navijaca-vijolicnih-pretepla-do-smrti-darko-poklical-policiste-in-umrl/ https://skandal24.si/crno/je-policija-navijaca-vijolicnih-pretepla-do-smrti-darko-poklical-policiste-in-umrl/#respond Thu, 20 Sep 2018 07:02:30 +0000 https://skandal24.si/?p=30712 V začetku tedna, malo po 14. uri, je neznanec, ki se je predstavil zgolj z vzdevkom, poklical na telefonsko številko 113; napadale naj bi ga neznane osebe. Na opisano mesto je takoj krenila patrulja PP Šentilj; policista sta na dvorišču hiše, kjer naj bi bila kršitev, našla 31-letnega moškega, ki ga je policija že večkrat […]

The post JE POLICIJA NAVIJAČA VIJOLIČNIH PRETEPLA DO SMRTI? Darko poklical policiste in umrl appeared first on skandal24.si.

]]>

V začetku tedna, malo po 14. uri, je neznanec, ki se je predstavil zgolj z vzdevkom, poklical na telefonsko številko 113; napadale naj bi ga neznane osebe.

Na opisano mesto je takoj krenila patrulja PP Šentilj; policista sta na dvorišču hiše, kjer naj bi bila kršitev, našla 31-letnega moškega, ki ga je policija že večkrat obravnavala.”Ko sta policista izstopila, je bil moški zelo nemiren. Hodil je sem ter tja ter takoj pričel vpiti na policista, naj ga pustita pri miru in da je zaužil več prepovedanih drog. Ker sta policista ocenila, da ta oseba nujno potrebuje zdravniško pomoč, smo na kraj napotili še reševalce,” piše v policijskem poročilu PU Maribor.

. Bil je navijač vijoličnih in prav iz teh vrst so se širile informacije, da je nesrečnik, neuradno Darko K., umrl med postopkom s policijo. “Policija ga je pretepla do smrti,” je zapis, ki še vedno kroži po družabnih omrežjih.
Moški je postajal čedalje bolj agresiven, dvakrat je udaril po strehi službenega vozila policije, poskušal odtrgati modro rotacijsko luč, nato pa si slekel majico, se postavil v borbeni položaj in izzival policista k pretepu. Ker opozoril, naj se umiri ni upošteval, sta policista zoper njega uporabila prisilna sredstva in počakala na reševalce.
Policija zavrača krivdo
“Po prihodu reševalcev se je moški za trenutek pomiril, nato pa spet postal agresiven, medtem pa nenadoma izgubil zavest. Policista sta mu snela lisice, da sta ga reševalca lahko oživljala, vendar je kljub temu in kljub kasnejši dodatni zdravniški pomoči na kraju, umrl,”potrjujejo mariborski policisti.

Dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Mariboru je ogled kraja dogodka prepustila policiji, je pa odredila sodno obdukcijo. Prav tako na kraj ni prišla dežurna državna tožilka.

Ugotovitve kažejo na to, da je pri pokojnem prišlo do zastoja dihalne in srčne funkcije, ki bi jo bilo možno povezati s sumom po zaužitju več ali večje količine prepovedanih drog. “Dosedanje ugotovitve kriminalistov tujo krivdo kot vzrok smrti izključujejo,”poudarjajo na PU Maribor inposebej poudarjajo, da dosedanje ugotovitve kažejo na to, da smrt pokojnega nikakor ni povezana s posredovanjem policije in z uporabo prisilnih sredstev. Zato tudi odločno zavračajo namigovanja, ki so se pojavila na družabnih omrežjih, da je za smrt krivo posredovanje policije.

The post JE POLICIJA NAVIJAČA VIJOLIČNIH PRETEPLA DO SMRTI? Darko poklical policiste in umrl appeared first on skandal24.si.

]]>
https://skandal24.si/crno/je-policija-navijaca-vijolicnih-pretepla-do-smrti-darko-poklical-policiste-in-umrl/feed/ 0