0 Deljenj 2293 Ogledov

Z NOŽEM NAD TOŽILČEVEGA SINA! »Vseskozi je v moji glavi.«

18. April, 2018 8:00
2293 Ogledov

V stanovanju v enem od blokov v Brežicah je 24. marca prišlo do spora, v katerem je 22-letni osumljenec J. M. z nožem napadel in poškodoval 22-letnega in 51-letnega moškega. Žrtvi napada sta bila krški tožilec Bogdan Matjašič in njegov sin Borut.

Napadalcu so policisti odvzeli prostost. Slaba dva tedna po grozljivki na dan prihajajo šokantne podrobnosti. »Tokrat lahko rečem, da sem bil na kraju dejanja, še preden se je to sploh zgodilo,« je po koncu krvavega dogodka dejal Matjašič, ki je v težkih trenutkih ohranil smisel za humor, kljub temu da so poškodovani žrtvi reševalci morali odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da gre za lažje poškodbe. Spomnimo, okrožni državni tožilec Matjašič je tistega sobotnega dopoldneva obiskal sina, ki živi v bloku. Med pogovorom je pozvonil zvonec. Ko je sin odprl vrata, ga je 22-letni storilec, sicer sinov sošolec iz osnovnošolskih klopi, z nožem napadel in mu povzročil več ureznin po glavi ter en vbod v vrat. Sin je poklical na pomoč očeta, ki je posegel med njega in napadalca. Storilec se je spravil še na tožilca, ki je prav tako dobil več ureznin in ima zlomljen prst na roki. Skupaj sta nato uspela napadalca obvladati do prihoda policistov.

Le kaj se je motalo po glavi 22-letnemu J.M.?

Je bila v igri droga?

Kaj je bil vzrok napada, še ni jasno, je pa glede na izjave, ki jih je izrekel napadalec, očitno, da je imel preganjavice. Kot smo izvedeli od domačinov, je osumljeni J. M. po okolici govoril, da mu je Borut v glavo vgradil čip. »Vseskozi si v moji glavi, ne morem te spraviti ven,« je menda vseskozi govoril in se nato odločil stvari urediti na svoj način. Domačini o osumljenem sicer povedo same lepe besede, je pa menda pred meseci odšel v Ljubljano in se vrnil povsem spremenjen. V igri naj bi bila droga. Napad sicer nima povezave z delom tožilca. Brežiški policisti so storilca po dogodku pridržali in s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, novomeški kriminalisti pa okoliščine še preiskujejo.

Borut Matjašič

 

S svinčnikom zabodel tožilčevega kolega

Ob tem krvavem dogodku se je marsikdo spomnil na incident pred 14 leti, v katerem je bil žrtev napada ravno Matjašičev kolega, tožilec Jože Zevnik. S. D., državljan Srbije in Črne Gore, je takrat poskušal v Dobovi vstopiti v Slovenijo s ponarejenim bolgarskim potnim listom. Policisti so ga odpeljali na zaslišanje v Krško, kjer je ob izročitvi sklepa o priporu fizično napadel Zevnika in ga s svinčnikom poškodoval tik pod očesom. Državni tožilec je dobil telesne poškodbe po glavi, na tiskovni konferenci generalne državne tožilke pa so pokazali tudi njegovo okrvavljeno togo.

 

(iz tiskane izdaje Škandal24)

Več iz te kategorije