0 Deljenj 472 Ogledov

Veter povzroča preglavice, podira elektro in telekomunikacijske drogove, zapira ceste

7. October, 2021 18:55
472 Ogledov
Simbolična fotografija. Foto: Facebook

Vreme Sloveniji tudi danes ne priznaša, poroča uprava za zaščito in reševanje. Največ preglavic povzroča močan veter, in to v različnih delih države.

Ob 11.08 so gasilci PGD Materija na makadamski poti na Videž v občini Hrpelje – Kozina odstranili podrto drevo. Ob 11.59 uri se je na cesti Kozina – Klanec podrlo drevo. Obveščeni so bili delavci CPK, ki so drevo odstranili. Ob 15.13 uri se je na cesti Kozina – Krvavi Potok podrlo drevo. Obveščeni so bili delavci CPK, ki so drevo odstranili.

Zaradi močnega vetra je v občini Koper prišlo do več dogodkov. V Premančanu je odkrilo streho zapuščenega objekta. Na drugih lokacijah so bili podrti štirje elektroenergetski in trije telekomunikacijski drogovi, tri drevesa ter več vej. Posredovali so Gasilci JZ GB Koper, PGD Krkavče, cestno podjetje , Marjetica Koper, Elektro Primorska in Telekom Slovenije, ki so odpravili posledice vetroloma.

Zaradi močnega vetra se je nagnil drog električne napeljave na Razgledu. Posredovali so gasilci JZ GB Koper in dežurni delavci distributerja električne energije, ki bodo odpravili nevarnost.

Ob 9.20 se je na relaciji Kal – Neverke, občina Pivka, na cesto podrlo drevo. Odstranili so ga delavci CPK Postojna.
Ob 16.25 se je na cesto Sežana – Lokev, občina Sežana, pred pred odcepom za Lipico podrlo drevo. Obveščeni so bili delavci CPK, ki so drevo odstranili.
Ob 18.16 se je na cesti med Postojno in Predjamo, pred odcepom za Bukovje, občina Postojna, na cesto zrušilo drevo. Obveščeni so bili delavci CPK, ki so drevo odstranili.

Ob 17.12 se je v Senožetah v občini Laško čez cesto podrlo drevo. Gasilci PGD Rimske Toplice so drevo odstranili s ceste.

Zaradi močnega vetra so v občini Slovenj Gradec gasilci PGD Legen posredovali na dveh lokacijah na Legnu, kjer je veter odkril strešne kritine. Na cesti Slovenj Gradec – Kope so dežurni delavci cestnega podjetja VOC Celje s ceste odstranili več dreves, zaradi trenutnih razmer je cesta od Legna (Kozolec) do Kop zaprta za ves promet.

Ob 17.16 se je v Bezini v občini Slovenske Konjice čez cesto podrlo drevo. Gasilci PGD Slovenske Konjice so drevo odstranili s ceste.

Ob 12.42 se je v Lembergu pri Šmarju v občini Šmarje pri Jelšah drevo podrlo na cesto. Gasilci PGD Mestinje so drevo odstranili s ceste.

Podrta drevesa zaradi močnega vetra na območju občine Zagorje ob Savi.

Zaradi močne burje je bila ob 6.22 uvedena zapora I. stopnje na hitri cesti H4 od razcepa Nanos do priključka Selo za počitniške prikolice, hladilnike in ponjave do 8 ton. Ob 11.04 je bila na isti relaciji HC uvedena zapora II. stopnje, to je prepoved prometa za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami. Zaradi močnih sunkov burje velja omejitev prometa za določene kategorije vozil tudi na regionalnih cestah zgornje Vipavske doline.

Včeraj so nevšečnosti povzročale padavine.

https://intelligent-chebyshev.65-108-229-32.plesk.page/news/vremensko-divje-popoldne-udarila-strela-veter-rusil-drevesa-mocne-padavine-povzrocile-popolave/

Več iz te kategorije