0 Deljenj 454 Ogledov

Požar v hiši: Policija sporoča, da dokončna identifikacija ni možna in navajajo, za koga “skoraj zagotovo” gre

7. October, 2021 20:11
454 Ogledov
Simbolična fotografija. Foto: Facebook

“V današnjem obvestilu PU Maribor smo vas obvestili, da smo bili ob 2.13 obveščeni, da v Plodršnici gori stanovanjska hiša. Prva obvestila so kazala na to, da so se iz gorečega objekta uspeli rešiti 4 stanovalci, ki so prijavljeni na tem naslovu, vendar se je kasneje izkazalo, da je v času požara v stanovanjski hiši, od opisanih štirih bila oz. spala le ena oseba in njen pes. Ostalih treh v hiši v času požara ni bilo,” poroča Miran Šadl iz PU Maribor.

Šadl piše: “Kot smo vas obvestili, je v požaru ena oseba umrla. Dokončna identifikacija trupla ni bila možna, skoraj zagotovo pa gre za 68-letnega moškega, ki je stanoval v spodnjem delu hiše. Kriminalisti so ugotovili, da je tuja krivda za požar izključena in da je do požara prišlo zato, ker je pokojni neprevidno prekril nočno svetilko s tkanino, da bi zastrl svetlobo, kar je sicer počel pogosto. Požar je izbruhnil v pokojnikovi sobi, iz katere se težje gibljiv pokojni ni uspel rešiti, prav tako pa mu zaradi preveč razvitega ognja in dima ni več mogla pomagati oseba, ki je spala nadstropje nad njim in jo je zbudil ropot ob požaru. Požar so kasneje pogasili gasilci. V požaru, ki se ni razvil na preostali del hiše, je po nestrokovni oceni nastalo za okoli 20.000 evrov materialne škode.”

Ogleda, ki so ga opravili mariborski kriminalisti, se je udeležil tudi dežurni državni tožilec, dežurna preiskovalna sodnica pa je ogled prepustila policiji. O zbranih obvestilih bodo kriminalisti podali poročilo pristojnemu tožilstvu.

Več iz te kategorije