0 Deljenj 630 Ogledov

V preteklem dnevu ujeli 57 ilegalcev- iz Eritreje, Pakistana, Bangladeša, Severne Afrike…

19. March, 2019 6:50
630 Ogledov

Tudi v preteklih 24- urah so imeli policisti polne roke dela z ilegalnimi migranti, ki so prešli slovensko mejo. Policisti PU Ljubljana so prijeli osemnajst ilegalcev, petnajst jih je iz Eritreje, trije pa iz Pakistana. Postopki z njimi še niso zaključeni.

Policisti na obali so obravnavali ducat ilegalcev in enega prevoznika. Deset ilegalnih migrantov (šest iz Pakistana in štiri iz Bangladeša) so našli v vozilu, ki ga je upravljal madžarski državljan. Prevoznik se nahaja v priporu, postopki z ilegalci pa še niso zaključeni. Policisti pa so pri Kozini ujeli Alžirca in Sirca, ki pa ju bodo danes vrnili na Hrvaško.

Tudi policisti PU Novo mesto so imeli včeraj in danes ponoči dosti dela z ilegalnimi migranti. Včeraj so policisti iz Krškega pri kraju Dol okoli desete dopoldne ustavili dve vozili s hrvaškimi registracijami, ki sta ju sicer vozila romunska državljana, stara 22 in 21 let. Starejši je v vozilu Kia prevažal šest iraških ilegalcev, mlajši Romun pa je z oplom nudil kolegu pomoč. Avtomobila sta zasežena, prevoznika v priporu, postopki z ilegalci pa še trajajo. Na mejnem prehodu Obrežje so včeraj popoldne pri pregledu bolgarskega tovornjaka odkrili tri Afganistance, ki so se skušali pretihotapiti med tovorom čez mejo. Izročili so jih Hrvatom.  Sicer pa so policisti v minulem dnevu in noči v bližini krajev Gornje Vrhpolje, Oštrc, Sinji Vrh, Kot ob Kolpi, Vukovci, Učakovci in Črnomelj ulovili 18 ilegalcev. Postopki s šestimi Maročani, štirimi Iranci, tremi Sirci, tremi Alžirci ter dvema Iračanoma še niso zaključeni.

Več iz te kategorije