0 Deljenj 483 Ogledov

V Kamniku evakuirali osnovno šolo in vrtec, prišlo je do bombnega preplaha

20. September, 2021 14:09
483 Ogledov

V Kamniku je prišlo do policijske intervencije. Na Trgu prijateljstva, v bližini katerega se nahajajo uprava občine, policijska postaja ter ena izmed osnovnih šol in enota vrtca, je namreč završalo, neuradno zaradi bombnega preplaha, piše lokalni portal Kamnik.info.

Po navedbah Občine Kamnik je bila danes, 20. septembra 2021, je bila Policija obveščena o izrednem dogodku v okolici Osnovne šole 27. julij Kamnik in enote Kamenček Vrtca Antona Medveda Kamnik. Ob tem je bilo s strani Policije preventivno odrejena evakuacija otrok in zaposlenih iz obeh ustanovah. Civilna zaščita je pri tem skupaj z Domom kulture Kamnik nudila logistično podporo pri začasni namestitvi otrok v Dom kulture Kamnik. Otrokom je bil zagotovljen topel obrok, način prevzema otrok pa bosta uskladila in obvestila starše vrtec in šola.

Nevarnosti ni več

Policijske uprave Ljubljana je sicer sporočila, da so bili danes obveščeni o dogodku na območju Kamnika, kjer bi lahko prišlo do ogrožanja varnosti. V okviru policijskih nalog je bila, za čas preveritve sumov, preventivno evakuirana ena izmed šol. Policija glede tega nadaljuje s kriminalistično preiskavo zaradi sumov kaznivega dejanja, o vseh ugotovitvah pa bodo policisti obvestili pristojno državno tožilstvo. Obenem policisti dodajajo, da več podrobnosti zaradi preiskave, ki še poteka, ne morejo posredovati.

Več iz te kategorije