0 Deljenj 420 Ogledov

Usodno prečkanje prehoda za pešce

12. January, 2022 5:54
420 Ogledov
Simbolična fotografija.

Policisti PU Ljubljana so bili v torek, nekaj pred 18. uro, obveščeni o hudi prometni nesreči v Podskrajniku, v kateri je umrl 53 leti pešec, sporoča Tomaž Tomaževic.

Po do sedaj znanih podatkih je do prometne nesreče prišlo, kjer je 51 letni voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Cerknice proti Uncu, odvzel prednost pešcu na prehodu za pešce in trčil vanj. Tomaževic povzema izsledke policijske preiskave: “Po trčenju je v pešca odbilo naprej v smeri vožnje voznika osebnega vozila in je padel na nasprotno smerno vozišče, kjer ga je vanj trčil še 52 letni voznik osebnega vozila, ki je pripeljal iz smeri Unca. Pešec se je v nesreči tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju nesreče umrl.”

Preizkus alkoholiziranosti je bil pri obeh voznikih negativen. Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležili dežurni preiskovalna sodnica in tožilka. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti in ugotavljanjem vseh okoliščin nesreče. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Uprava za zaščito in reševanje je poročala, da so pešcu pomagali očividci.


Več iz te kategorije