0 Deljenj 727 Ogledov

Truplo na makadamski cesti našla dva domačina, 40-letnik je sodeloval pri umoru

30. May, 2022 12:48
727 Ogledov

Mariborski kriminalisti so v sredo k dežurni preiskovalni sodnici ptujskega sodišča privedli 38-letnika iz okolice Ptuja, ki je utemeljeno osumljen, da je kot udeleženec sodeloval pri umoru 40-letnega moškega, katerega truplo sta februarja na makadamski cesti v Juršincih našla dva domačina. Sodišče je zoper osumljenega odredilo hišni pripor.

Pokojnega sta domačina našla 17. februarja zvečer, kriminalisti pa so ugotovili, da je moški umrl nasilne smrti in da ima več strelnih poškodb.

V preiskavi, ki so jo vodili mariborski kriminalisti, v njej pa so sodelovali tudi kriminalisti generalne policijske uprave, strokovnjaki nacionalnega forenzičnega laboratorija in izvedenci inštituta za sodno medicino, so ugotovili, da je bil 38-letni moški udeležen pri storitvi kaznivega dejanja umora, storjenega na zahrbten način. Pri dogajanju sta sodelovali še vsaj dve osebi, ki sta umorjenega prepričali, da je ob dogovorjeni uri prišel na kraj dogodka, kjer ga je neznani storilec večkrat ustrelil.

Upniško dolžniško razmerje

Kot so danes pojasnili na Policijski upravi Maribor, je med privedenim osumljencem in žrtvijo obstajalo dlje časa trajajoče upniško dolžniško razmerje, kar naj bi bil tudi motiv, da je 38-letni osumljenec s svojim ravnanjem bistveno prispeval k izvršitvi kaznivega dejanja. Kriminalistom je v preiskavi uspelo zbrati dokaze, s katerimi so krog osumljenih zožili na privedenega 38-letnika ter izključili druge možnosti.

Osumljenega so policisti zaradi utemeljenih razlogov za sum udeležbe oziroma pomoči pri storitvi kaznivega dejanja umora pridržali že 19. februarja, a je sodišče pridržanje odpravilo, ker da so takrat za to minili razlogi.

Kriminalisti so med preiskavo dejanja opravili več kot 100 razgovorov, več hišnih preiskav in preiskav elektronskih naprav, pa tudi vrsto poligrafskih testiranj, zasegov predmetov in kriminalistično tehničnih preiskav. Kot so še dodali na policiji, se intenzivna preiskava nadaljuje, saj še vedno delajo na identifikaciji tistega, ki je neposredno izvršil umor.

Več iz te kategorije