0 Deljenj 1265 Ogledov
AFP

STRELSKI POHOD NA OŠ Kevin ubil soseda, nato je začel rešetati

15. November, 2017 8:34
1265 Ogledov

SACRAMENTO – Kalifornijski policisti so v torek na podeželju severno od Sacramenta ubili 44-letnega Kevina Jasona Neala, ki se je zgodaj zjutraj odpravil na strelski pohod in ubil štiri ljudi, 10 pa ranil, dokler ga niso pokončali. Najprej je ubil soseda, nato pa se odpravil do bližnje osnovne šole in jo prerešetal. Policija imena strelca ni objavila, čeprav naj bi bil njihov stari znanec. Ime so objavili lokalni mediji, ki se sklicujejo na sosede. Sosedje so Neala doslej večkrat prijavili policiji zaradi nasilništva in uporabe strelnega orožja. Soseda, ki ga je v ponedeljek ubil, je januarja že zabodel z nožem.

Odprl je ogenj

Od soseda se je zapeljal do osnovne šole kraja Rancho Tehama Reserve več kot 200 kilometrov severno od Sacramenta in odprl ogenj. Poskušal je vdreti v šolo, vendar so jo zaklenili in je obupal ter nadaljeval pohod drugje. V streljanju je ranil osnovnošolca, ki je med skupaj desetimi ranjenimi, kasneje pa je med streljanjem po cesti ranil še drugega osnovnošolca ali osnovnošolko. Neal je med divjanjem ukradel več avtomobilov in se z nekaterimi tudi zaletel.

Grozljivke še ni bilo konec

Po napadu na šolo je ukradel poltovornjak, tako da je streljal nanj in ljudi v njem. Nato se je zaletel v drugo vozilo in ukradel avtomobil človeka, ki je prišel pogledat in pomagati pri nesreči. Divjanje je nadaljeval skoraj celo uro, dokler ga niso pokončali policisti. Policija motiva za strelski napad ni objavila, vendar pa naj bi se vse skupaj začelo s sporom s sosedi. V divjanju je uporabil tri kose strelnega orožja. Razprava o razširjenosti orožja se tako lahko znova začne.

STA

Več iz te kategorije