0 Deljenj 3833 Ogledov

Sodnica Tina Benčič je Olahovi nezakonito odvzela garažo

23. November, 2017 13:50
3833 Ogledov

Vnučka Zlatke Olah jokala od sreče: “Babi, igračke bova dobila nazaj!”

Prva zmaga Zlatke Olah. V sredo so ji vrnili garažo, ki ji jo je piransko sodišče nezakonito odvzelo. Sedemnajst mesecev je minilo od takrat, ko so bili v procesu, ki ga je vodila piranska sodnica, črnograditeljica iz Vinjol, Tina Benčič, iz stanovanja deložirani Zlatka, njena hčerka Dona in dva mladoletna otroka, zdaj pa je po pravnomočni odločitvi višjega sodišča – svoje dobila nazaj.

Marko Svete, kupec stanovanja Olahove, garaže ni vrnil prostovoljno, prišla je izvršiteljica s pomočnikom, ki ji je dostop do garaže Olahovi utrl s kleščami, ki so prelomile “žabico” na garažnih vratih. Garaža je bila ob deložaciji prazna.

Benčičeva je Olahovi odredila prodati trisobno stanovanje, ocenjeno na 155.000 evrov, zaradi dolga v višini 2800 evrov, navaja Olahova. Piransko sodišče pa trdi, da je bil dolg Olahove na dan prodaje njenega stanovanja na dražbi višji – približno 6500 evrov. Za nekaj tisočakov so ji torej, pod taktirko črnograditeljice Benčičeve, prodali stanovanje, uradno ocenjeno na 155.000 evrov. Prodali so ga kupcu z Dolenjske za slabih 80.000 evrov. Poleg stanovanja je kupec Marko Svete za ta denar dobil še garažo, vredno okoli 18 tisočakov, ter shrambo, vredno približno dva tisočaka. Kako je to mogoče?

Namesto da bi Benčičeva na dražbi prodala garažo, ki bi v celoti pokrila dolg Olahove, pa še ostalo bi kar nekaj tisočakov, ji je prodajala shrambo, veliko 2 m2, vredno 2000 evrov, za 17.000 oziroma 18.000 evrov! Zakaj? Med postopkom so pravosodni organi zamenjali parcelne številke, tam, kjer je bila vpisana garaža, je bila v resnici shramba. Dva kvadrata shrambe za 17 oziroma 18 tisoč evrov pa seveda nihče ni kupil. Olahova navaja, da je Benčičevo opozarjala na napako, a slednja je šla v prodajo stanovanja in družino Olah deložirala.

Olahova je za Škandal24 izjavila: “To je srečen začetek, ki mi daje upanje. Želim, da ljudje razumejo, da bi mi za nekaj tisočakov dolga Benčičeva lahko prodala garažo, pa je ni – prodala je naš dom, o napaki parcelne številke ni hotela slišati na nobeno uho.”

Olahova nadaljuje: “Hočem, da mi piransko sodišče vrne moj dom, nikomur več nisem dolžna niti centa. Legalno so me okradli!

Veste, moja vnukinja Lucrezia Litis, ki hodi v 2. razred, in vnuk Michelangelo, ki obiskuje 6. razred, sta po telefonu cvilila od navdušenja, ker sta vedela, da nam bodo zdaj vrnili tudi naše osebne stvari, odpeljane ob deložaciji. Igračk in kolesa se najbolj veselita!

Ko sem slišala vnučkovo in vnučkino veselje, mi je od sreče skoraj počilo srce!”

 Življenje Zlatke Olah
Rojena je v Lendavi v družini petih sorojenk in štirih bratov, starši in njena najstarejša sestra so pokojni. Oče je bil zaposlen v tovarni Primat, mama je bila gospodinja. Na obalo je prišla leta 1977. V zgodnjih 80. letih je bila dekle takrat najbolj zaželenega slovenskega pevca, zdaj čez lužo prebeglega Božidarja Wolfanda Wolfa, pevca četverca Randez Vous. Bila je enkrat poročena in ločena, delala je kot model, večkrat je osvojila lepotne naslove, potem pa je odšla s trebuhom za kruhom v Švico, kjer je delala kot gostinka. Po vrniti na Obalo je odprla štiri gostinske lokale. Med poslovanjem se je Olahovi nakopičilo za 52.000 evrov dolga, toda poplačala je vse upnike, do zadnjega evra.

Več iz te kategorije