0 Deljenj 1332 Ogledov

Policija razkriva podrobnosti grozljive nesreče: Huje se je poškodoval 31-letnik

7. December, 2018 5:43
1332 Ogledov
Foto: sta

Policisti OKC PU Nova Gorica so bili 5. decembra ob 14.11 obveščeni o delovni nesreči na območju Želina v občini  Cerkno, kjer se je med sečnjo lesa v gozdu poškodoval 31–letni moški. 

Policisti  PP  Idrija so z zbiranjem obvestil in ogledom med drugim ugotovili,  da  sta  dva moška v lastnem gozdu izvajala sečnjo lesa. Eden izmed njiju oziroma 31-letnik je požagal večjo smreko in popravljal odrez omenjenega drevesa. Pri tem je deblo smreke zdrsnilo s panja in 31-letnika ukleščilo med rastoče drevo; slednji je bil pri tem predvidoma huje poškodovan, razkrivajo na PU Nova Gorica.

Drugi  moški mu je nemudoma priskočil na pomoč, in sicer tako, da je zmanjšal pritisk debla na mlajšega moškega. Kasneje so na kraju posredovali tudi pripadniki GRS Tolmin in gasilci PGD Cerkno, ki so s skupnimi močmi izpod debla rešili 31-letnika in nudili nadaljnjo pomoč reševalcem NMP ZD Idrija. Zatem so reševalci ponesrečenca z vrvno tehniko dvignili do ceste, kjer so ga prevzeli člani dežurne ekipe helikopterske nujne medicinske  pomoči in ga z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v  ljubljanski  klinični  center.

Policisti so tujo krivdo izključili in bodo o nesreči s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Več iz te kategorije