0 Deljenj 886 Ogledov
Simoblična slika.

Pijan najstnik za volanom: v avtu pa dojenček!

6. November, 2019 10:05
886 Ogledov

“Ta teden so kranjski policisti obravnavali 19-letnega voznika, ki je vozil z 0,57 mg/l alkohola. V vozilu pa ni bil sam. Prevažal je še sopotnico, ki je tudi kazala znake alkoholiziranosti, in 3-mesečnega dojenčka,” nevarno dogajanje opisuje Bojan Kos iz PU Kranj.

Proti vozniku poteka prekrškovni postopek, o njunem dejanju pa bodo policisti seznanili tudi pristojni center za socialno delo, Kos pa opozarja: “Zaradi take neodgovornosti posameznikov običajno nastradajo nedolžni.”

Pri tem Kos piše še, da je v tem tednu aktualna akcija Slovenija piha 0,0: “Policisti poostreno preverjamo psihofizično stanje voznikov, redne kontrole pa bomo izvajali tudi v času izven akcije. Vozite z ničelno stopnjo alkohola. Vozniki pod vplivom alkohola so v letos na Gorenjskem povzročili 94 prometnih nesreč. V povprečju so imeli v izdihanem zraku 1,34 promila alkohola oziroma 0,64 mg/l alkohola, kar je stopnja, s katero se voznik z vozilom lahko igra samo doma pred igralno konzolo, nikakor pa ne v dejanskem prometu. Ta meja je postavljena pri 0,24 mg/l alkohola oziroma 0,5 promilih. Pri tej vrednosti se sicer že začnejo kazati znaki nezanesljivosti. Zato ne vozite, če ste pili alkohol.”

 

Več iz te kategorije