0 Deljenj 1571 Ogledov
Simbolična fotografija. Foto: Facebook

Okrepljene policijske enote v lov na 27-letnika, ki je šel skozi mesto s pištolo in moškega s pestjo udaril v obraz

6. November, 2019 9:50
1571 Ogledov

V torek, 29. 10. 2019, dopoldan bil v Pivki prijet 27-letni Ljubljančan, ki je v začetku oktobra z nožem in pištolo grozil ter izsiljeval dva moška z območja Postojne, poroča Anita Leskovec iz PU Koper.

Leskovčeva je danes o akciji sporočila: “Pri prijetju osumljenca so poleg policistov PP Postojna sodelovali tudi kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Koper, saj je bilo glede na zbrana obvestil mogoče sklepati, da je osumljeni lahko nevaren in oborožen. Med prijetjem se je dejansko potrdilo, da gre za nevarno osebo, saj je osumljeni imel pri sebi imel orožje – pištolo znamke Beretta, za katero ne poseduje nobenih uradnih dovoljenj. Ob prijetju so mu jo zasegli.”

Policisti in kriminalisti so pričeli preiskavo na podlagi podanih prijav in operativnega dela na terenu v oktobru. Policisti PP Postojna so prišli na sled 27-letniku iz Ljubljane, ki so ga utemeljeno osumili storitve kaznivih dejanj izsiljevanja (po 213. členu Kazenskega Zakonika (KZ-1)). Mlajšega moškega iz Postojne je namreč izsiljeval za manjši namišljen denarni dolg ter pri tem izsiljevanje še večkrat podkrepil z raznimi grožnjami, med katerimi je omenjal tudi orožje. Prav tako je osumljeni izvršil kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe (po 122. členu Kazenskega Zakonika (KZ-1)), ko je drugega moškega z območja Postojne s pestjo udaril v obraz in mu poškodoval ličnico.

Na podlagi pridobljene odredbe sodišča so policisti in kriminalisti v Postojni opravili hišno preiskavo stanovanja, ki ga osumljeni občasno uporablja, in osebnega avtomobila, pri kateri so zasegli nož, s katerim je osumljeni podkrepil svoje grožnje. Leskovčeva navaja:  “Prav tako je bila med hišno preiskavo najdena večja količina prepovedane droge – skoraj 1 kg prepovedane droge heroin in okoli 3.5 kg še neidentificirane prašnate snovi, za katero se sumi, da jo je uporabljal za mešanje s prepovedano drogo, z namenom povečanja količine. Zasežena je bila tudi večja količine gotovine in razni pripomočki, namenjeni pakiranju in nadaljnjemu razpečevanju prepovedane droge (elektronske vage, ročna kovinska stiskalnica s kalupu …). Vrednost zasežene prepovedane droge (brez dodane primesi) bi na trgu znašala približno 40.000 evrov.”

Glede na navedene ugotovitve je obstajal tudi utemeljen sum storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami (po 186. členu Kazenskega Zakonika (KZ-1)), za kar je bilo osumljenemu v nadaljevanju tudi odrejeno pridržanje.

Policija sporoča še, da je Ljubljančan bil v preteklosti že obravnavan zaradi storitve kaznivih dejanj s področja premoženjskih deliktov in nasilja (kaznivo dejanje napad na uradno osebo, ko ta opravlja naloge varnosti), za kar je bil že pravnomočno obsojen.

Na podlagi vseh zbranih obvestil in dokazov je bil 27-letni Ljubljančan 30. 10. 2019 s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku v Kopru, ki je zanj odredil pripor.

Več iz te kategorije