0 Deljenj 403 Ogledov

Pijan kot čep s tovornjakom ogrožal življena preostalih udeležencev v pormetu

12. January, 2022 9:10
403 Ogledov

Včeraj, nekaj čez 17. uro,  je policiste občan obvestil o vozniku tovornega vozila s priklopnikom, ki je na območju Vranskega vijugal po avtocesti in nasploh zelo nesigurno vozil ter ogrožal ostale udeležence cestnega prometa.

Policisti Postaje prometne policije so ob 17.15 uri, pred izvozom Trojane, voznika ustavili in opravili preizkus alkoholiziranost. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel madžarski voznik 0,96 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka ali drugače povedano nekaj manj kot dve promili alkohola v krvi. Voznika so pridržali.

»Danes zjutraj smo ga privedli na Okrajno sodišče v Celju, kjer mu je sodnica izrekla globo v višini 1.200 €, stransko sankcijo 18 kazenskih točk in prepoved uporabe tujega vozniškega dovoljenja na območju Republike Slovenije za dobo enega leta. Vozniku, ki nas je obvestil o nevarni vožnji madžarskega voznika, se za klic zahvaljujemo, saj smo lahko tako voznika hitro ustavili in izločili iz prometa ter s tem preprečili morebitne hude posledice njegove neodgovorne vožnje,« javnosti sporoča tiskovna predstavnica PU Celje, Milena Trbulin.

Več iz te kategorije