0 Deljenj 1305 Ogledov

NAJSTNIKI IZ TUJINE NAD SLOVENSKE DIJAKE Ponižali so jih, enemu zadali hude poškodbe. Za piko na i pa se slikajo z orožjem

17. December, 2018 9:41
1305 Ogledov

V začetku decembra so bili na PU Celje obveščeni, da je skupina mladoletnih državljanov Kosova napadla dva mladoletna dijaka, ju pretepla in z njima poniževalno ravnala.

”Pri tem so enega od njiju tako hudo poškodovali, da je zaradi hudih poškodb, dvakratnega zloma čeljusti, še vedno na zdravljenju v celjski bolnišnici. Pri obravnavi tega primera smo bili obveščeni, da je skupina mladoletnih državljanov Kosova dijaka, ki v bolnišnici okreva po poškodbah, in še enega dijaka, napadla že v začetku aprila letos. Oba so takrat lažje poškodovali,” sporočajo s PU Celje.

Pri zbiranju obvestil so policisti ugotovili še, da je mladoletni državljan Kosova, ki je sodeloval v pretepu, ko so mladoletnika hudo telesno poškodovali, v času od septembra do konca novembra letos najmanj enega mladoletnega dijaka v šolskih prostorih in v okolici šole izsiljeval za denar. V strahu, da ga bo osumljeni pretepel, mu je oškodovani mladoletnik večkrat izročil manjše količine denarja. Osumljeni mladoletni državljan Kosova je na družbenih omrežjih objavljal svojo fotografijo z dvema avtomatskima puškama kalašnikov v rokah in na ta način še dodatno ustvarjal strah med vrstniki in si jih na ta način podrejal. Mladoletnega tujca so zaradi sumov storitve kaznivih dejanj nasilništva, hude telesne poškodbe in izsiljevanje privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.

Za kaznivo dejanje nasilništvo je zagrožena kazen do treh let zapora, za kaznivi dejanji izsiljevanje in huda telesna poškodba pa pet let zaporne kazni.

Ob tej priložnosti policisti poudarjajo, da je vsako nasilno dejanje, ne glede na obliko, bodisi verbalno bodisi fizično, nad mladoletnimi osebami nedopustno, zato bodo še naprej dosledno represivno ukrepali zoper vsakega storilca, ki bo izvajal nasilje nad vrstniki. Mladoletniki naj o vsakem takem ravnanju obvezno seznanijo starše, profesorje ali prijatelje in zadevo prijavijo policiji, v nasprotnem primeru namreč dajejo nasilnežem le še večji občutek moči.

Več iz te kategorije