0 Deljenj 473 Ogledov

Mladoletnik obležal na vozišču, z njim je hudo

28. October, 2021 17:10
473 Ogledov

Včeraj ob 15. uri, se je na regionalni cesti izven naselja Rožna Dolina (Mestna občina Nova Gorica) zgodila prometna nesreča III. kategorije zaradi nepravilnega vključevanja v cestni promet.

»V prometni nesreči je prišlo do trčenja med motoristom in osebnim vozilom, pri čemer je bila ena oseba huje telesno poškodovana, na dveh vozilih je nastala materialna škoda. Z zbiranjem obvestil in ogledom je bilo ugotovljeno, da je 43–letna voznica osebnega avtomobila peljala izpred ene od stanovanjskih hiš v omenjenem naselju proti regionalni cesti med Ajševico in Rožno Dolino. Pri vključevanju na prednostno cesto je z vozilom zavijala na levo v smeri Rožne Doline, pri tem pa ni pustila mimo voznika motornega kolesa (starejši mladoletnik), ki je v tistem trenutku pripeljal z njene leve strani in vozil proti Ajševici. Mladoletni motorist – med vožnjo je uporabljal zaščitno motoristično čelado – je s prednjim delom motornega kolesa trčil v levi zadnji bočni del avtomobila; po trčenju z osebnim vozilom je mladoletni motorist huje poškodovan obležal na vozišču regionalne ceste. Prometnim policistom in reševalcem NMP ZD Nova Gorica so kasneje na kraju pomoč nudili poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica. Reševalci so po nudeni oskrbi na kraju poškodovanca odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici,« sporočajo policisti.

Policija je o prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami obvestila tudi pristojne pravosodne organe. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica bodo zoper povzročiteljico glede na vsa ugotovljena dejstva in teže telesnih poškodb podali ustrezen ukrep.


Več iz te kategorije