0 Deljenj 2722 Ogledov

Kaj se dogaja v slovenskih predorih?! Policijo v zadnjem dnevu dvakrat klicali iz Darsa, pa to še ni vse!

28. January, 2020 11:53
2722 Ogledov

Anita Leskovec iz PU Koper poroča o kar treh incidentih, ki so jih v zadnjih štiriindvajsetih urah zabeležili v primorskih predorih.

Včeraj ob 8.26 so dobili obvestilo z DARS, da se je v tunelu Kastelec smer proti Kozini za trenutek ustavilo tovorno vozilo, “nato pa je začelo z vzvratno vožnjo. Ustavilo je v odstavni niši pred tunelom, zatem pa odpeljalo proti Kozini. Ko bo ugotovljen voznik, mu sledi ukrep.”

Potem so jih ob 12.51 “prav tako z DARSa obvestili, da so zaznali previsoko vozilo pred predorom Kastelec (smer proti Kopru). Policisti so tovorno vozilo izsledili in opravili meritve, vendar kršitve niso zaznali.”

Danes ponoči, ob 1.49, so prejeli klic očividca, ki je povedal, da vozi skozi tunel Markovec proti Kopru: “Pred njim sta vozila dva osebna avtomobila znamke Renault in Toyota. Povedal je, da peljeta drug za drugim zelo skupaj in vijugata po cesti. Policisti so oba ustavili v Izoli. 41-letnemu vozniku iz Krvavega Potoka je alkotest je pokazal 0.49 mg/l.
Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog. 40-letna voznica iz Izole pa je odklonila preizkus alkoholiziranosti, zato ji sledi obdolžilni predlog.”

Leskovčeva zato opozarja: “Vožnja skozi predore se bistveno razlikuje od tiste na odprti cesti. V predorih je prepovedano obračanje, vzvratna vožnja ali ustavljanje v predoru, razen v nujnih primerih, ko lahko vozilo v ustavimo v odstavni niši – v tem primeru moramo vozilo takoj ugasniti! Ob vstopu in izstopu iz predora se, posebej ob slabem vremenu, zelo hitro spremenijo vozne razmere, zato moramo biti bolj pozorni, kot sicer. Hitrost in varnostna razdalja sta v predorih stalno nadzirana. Daljši predori so opremljeni z video nadzorom! Naredite vse, kar je v vaši moči, da preprečite nadaljnje nesreče!”

Več iz te kategorije