0 Deljenj 592 Ogledov

IZ TISKANE IZDAJE: TRI DNI SE JE IZŽIVLJAL NAD TRUPLOM Vlatki izrezal maternico, a bi zanjo dal življenje

7. marec, 2018 8:00
592 Ogledov

Tožilstvo je Bojanu Sepu (35), ki naj bi bil lani umoril svojo deset let starejšo partnerico Vlatko Petrik, v zameno za priznanje ponudilo 23 let in štiri mesece zapora. Obtoženi zločin priznava, a ne takšnega, kot ga je opisalo tožilstvo. Povod za grozovito dejanje naj bi bilo koristoljubje, saj je Bojan nekega dne v stanovanje pripeljal novo partnerico Vaneso V.

»Žal mi je. Dal bi svoje življenje za njeno. Pet let sva živela skupaj in še vedno jo imam rad,« je dejal obtoženi Bojan Sep, ki ga obtožnica bremeni za umor deset let starejše nekdanje partnerice 28. septembra lani v stanovanju na Preradovičevi ulici v Mariboru.

Gre za nekdanja zunajzakonska partnerja in odvisnika od prepovedanih drog. (foto: Facebook)

Očitajo mu, naj bi jo ubil po sporu. Vlatka je zahtevala, naj se Sep in njegova nova partnerica odselita, zalučala vanj TV-sprejemnik, on pa jo je s podolgovatim predmetom najprej večkrat udaril po glavi. Ko je padla po tleh, jo je začel daviti in ji na glavo pritisnil še vzglavnik. Za nameček je nanjo položil še sesalnik in ji z nogo stopil na vrat. Vlatka je zaradi oteklosti možganov in mikrokrvavitve možganov nekaj ur za tem umrla. Kot da to ne bi bilo dovolj, je truplo oskrunil, sam pa še nekaj časa popival in se drogiral.

V stanovanju nista bila sama

Iz navedb obrambe in tožilstva je mogoče razbrati, da Sep in žrtev v času umora v stanovanju nista bila sama, ampak je bila tam tudi Vanesa, vsi trije pa naj bi bili pod močnim vplivom drog in psihoaktivnih substanc. Vanesa naj bi bila sicer kraj dogodka po umoru zapustila, tožilstvo pa je ni obremenilo kaznivega dejanja, zato bo na sodišču nastopila samo kot priča.

Grozljivi umor, ki je pretresel Mariborčane, se je zgodil na Preradovičevi ulici.

Obramba je v tej zvezi še predlagala analizo prstnih odtisov na enem od nožev, ki naj bi ga bila Vanesa po trditvah Sepa potisnila v roke, prav tako naj bi mu bila onemogočila, da bi po dogodku poslal SMS-sporočilo materi.

Je bil v abstinenčni krizi?

Zagovornik obtoženega Sepa, odvetnik Igor Marinšek, je na koncu predlagal izdelavo mnenj izvedencev sodne medicine in psihiatrije. Prvi naj natančno pojasni, ali je do dogodka prišlo 28. ali 29. septembra, saj naj bi to bilo pomembno glede vprašanja o tem, ali je bil obdolženi morda v abstinenčni krizi in zato bistveno zmanjšano prišteven, o prištevnosti pa naj svoje pove tudi psihiater, še posebej glede Sepovih preteklih večkratnih zdravljenj zaradi duševne bolezni.

 

»Pras***, saj si si zaslužila«

Na dan so prišle tudi šokantne podrobnosti narkomanske grozljivke na Preradovičevi ulici, o katerih smo v našem tedniku že poročali. Bojan Sep (35) je namreč deset let starejši Vlatki Petrih izrezal genitalije in maternico, povrhu vsega pa je policija, ko je vstopila, našla stanovanje očiščeno, truplo pokojne, skrival ga je tri dni, pa v omari. Menda je ob truplu večkrat zakričal na ves glas: »Pras***, saj si si zaslužila.« Obdolženi v zameno za 23 let in štiri mesece zapora okrutnega umora ni priznal, čeprav ne zanika, da jo je umoril.

 

Mogoče vas bo zanimalo

POČILO MED OBROVOM IN FINIDO To so grozljivi prizori verižnega trčenja
Črno
27 Ogledov
Črno
27 Ogledov

POČILO MED OBROVOM IN FINIDO To so grozljivi prizori verižnega trčenja

User One - 11. december, 2018 11:46

Na glavni cesti med Obrovom in Finido sta včeraj zvečer trčili nasproti si vozeči osebni vozili. V trčenju sta bila oba voznika poškodovana, eden od njiju je…

IZPOVED UČITELJICE NA ROBU OBUPA, KER JE UČENCU ZAKLJUČILA 4! Inšpektor pa seveda ‘strokovnjak’ na seznamu LMŠ
Novice
42 Ogledov
Novice
42 Ogledov

IZPOVED UČITELJICE NA ROBU OBUPA, KER JE UČENCU ZAKLJUČILA 4! Inšpektor pa seveda ‘strokovnjak’ na seznamu LMŠ

User One - 11. december, 2018 9:26

Učiteljico glasbene umetnosti Marto Steklasa že leto in pol preganja inšpektor Alen Kofol in sicer zato, ker je učenki po ocenah 4, 4, 4 predmet zaključila, ne…

AFGANISTANEC ZAKLAL DOMAČINKO Zbežal je v noč, policisti ga še iščejo
Črno
138 Ogledov
Črno
138 Ogledov

AFGANISTANEC ZAKLAL DOMAČINKO Zbežal je v noč, policisti ga še iščejo

User One - 11. december, 2018 7:33

Pišemo v tragediji, ki se je zgodila v noči na ponedeljek  v avstrijskem mestu Steyr, ko se zgodil umor komaj 16-letne Michelle F. Storilec, osumljen je 17-letni Afganistanec Saber Akhondzada, je…

Več iz te kategorije