0 Deljenj 477 Ogledov

IZ TISKANE IZDAJE: TRI DNI SE JE IZŽIVLJAL NAD TRUPLOM Vlatki izrezal maternico, a bi zanjo dal življenje

7. marec, 2018 8:00
477 Ogledov

Tožilstvo je Bojanu Sepu (35), ki naj bi bil lani umoril svojo deset let starejšo partnerico Vlatko Petrik, v zameno za priznanje ponudilo 23 let in štiri mesece zapora. Obtoženi zločin priznava, a ne takšnega, kot ga je opisalo tožilstvo. Povod za grozovito dejanje naj bi bilo koristoljubje, saj je Bojan nekega dne v stanovanje pripeljal novo partnerico Vaneso V.

»Žal mi je. Dal bi svoje življenje za njeno. Pet let sva živela skupaj in še vedno jo imam rad,« je dejal obtoženi Bojan Sep, ki ga obtožnica bremeni za umor deset let starejše nekdanje partnerice 28. septembra lani v stanovanju na Preradovičevi ulici v Mariboru.

Gre za nekdanja zunajzakonska partnerja in odvisnika od prepovedanih drog. (foto: Facebook)

Očitajo mu, naj bi jo ubil po sporu. Vlatka je zahtevala, naj se Sep in njegova nova partnerica odselita, zalučala vanj TV-sprejemnik, on pa jo je s podolgovatim predmetom najprej večkrat udaril po glavi. Ko je padla po tleh, jo je začel daviti in ji na glavo pritisnil še vzglavnik. Za nameček je nanjo položil še sesalnik in ji z nogo stopil na vrat. Vlatka je zaradi oteklosti možganov in mikrokrvavitve možganov nekaj ur za tem umrla. Kot da to ne bi bilo dovolj, je truplo oskrunil, sam pa še nekaj časa popival in se drogiral.

V stanovanju nista bila sama

Iz navedb obrambe in tožilstva je mogoče razbrati, da Sep in žrtev v času umora v stanovanju nista bila sama, ampak je bila tam tudi Vanesa, vsi trije pa naj bi bili pod močnim vplivom drog in psihoaktivnih substanc. Vanesa naj bi bila sicer kraj dogodka po umoru zapustila, tožilstvo pa je ni obremenilo kaznivega dejanja, zato bo na sodišču nastopila samo kot priča.

Grozljivi umor, ki je pretresel Mariborčane, se je zgodil na Preradovičevi ulici.

Obramba je v tej zvezi še predlagala analizo prstnih odtisov na enem od nožev, ki naj bi ga bila Vanesa po trditvah Sepa potisnila v roke, prav tako naj bi mu bila onemogočila, da bi po dogodku poslal SMS-sporočilo materi.

Je bil v abstinenčni krizi?

Zagovornik obtoženega Sepa, odvetnik Igor Marinšek, je na koncu predlagal izdelavo mnenj izvedencev sodne medicine in psihiatrije. Prvi naj natančno pojasni, ali je do dogodka prišlo 28. ali 29. septembra, saj naj bi to bilo pomembno glede vprašanja o tem, ali je bil obdolženi morda v abstinenčni krizi in zato bistveno zmanjšano prišteven, o prištevnosti pa naj svoje pove tudi psihiater, še posebej glede Sepovih preteklih večkratnih zdravljenj zaradi duševne bolezni.

 

»Pras***, saj si si zaslužila«

Na dan so prišle tudi šokantne podrobnosti narkomanske grozljivke na Preradovičevi ulici, o katerih smo v našem tedniku že poročali. Bojan Sep (35) je namreč deset let starejši Vlatki Petrih izrezal genitalije in maternico, povrhu vsega pa je policija, ko je vstopila, našla stanovanje očiščeno, truplo pokojne, skrival ga je tri dni, pa v omari. Menda je ob truplu večkrat zakričal na ves glas: »Pras***, saj si si zaslužila.« Obdolženi v zameno za 23 let in štiri mesece zapora okrutnega umora ni priznal, čeprav ne zanika, da jo je umoril.

 

Mogoče vas bo zanimalo

Jamie Oliver otrokom prepovedal “selfije” in uvedel 24-urno sledenje!
Rumeno
4 Ogledov
Rumeno
4 Ogledov

Jamie Oliver otrokom prepovedal “selfije” in uvedel 24-urno sledenje!

Marjanca Scheicher - 21. september, 2018 16:37

Zanimivost iz družine slavnega kuharja Jamieja Oliverja. Zvezda kuhalnice je svojim otrokom prepovedal objavljanje tako imenovanih "selfijev". A to očitno ni bilo dovolj: britanski kuharski mojster, ki…

Belgijski časopis raztrgal znano slovensko političarko
Novice
5 Ogledov
Novice
5 Ogledov

Belgijski časopis raztrgal znano slovensko političarko

Marjanca Scheicher - 21. september, 2018 14:01

Evropska komisarka Violeta Bulc iz vrst Cerarjeve Stranke modernega centra s svojo lenobo in nedelom sramoti Slovenijo, namesto nje je delo, za katerega je pristojna, morala opraviti…

Policisti prijeli osumljenca, ki je v četrtek ustrelil žensko
Črno
7 Ogledov
Črno
7 Ogledov

Policisti prijeli osumljenca, ki je v četrtek ustrelil žensko

Marjanca Scheicher - 21. september, 2018 11:31

Ljubljanski kriminalisti preiskujejo kaznivo dejanje, ki se je včeraj dopoldan pripetilo  v naselju Papeži, v katerem je bila ena oseba (ženska) poškodovana s strelnim orožjem. Policisti so…

Več iz te kategorije

Namesto gobe zagledal bombo
Novice
7 Ogledov
7 Ogledov

Namesto gobe zagledal bombo

Marjanca Scheicher - 21. september, 2018 10:42
Šok! Vdrli v stanovanje, v njem pa mrtev človek!
Črno
11 Ogledov
11 Ogledov

Šok! Vdrli v stanovanje, v njem pa mrtev človek!

Marjanca Scheicher - 21. september, 2018 5:08
Kiksi ustvarjalcev Simpsonovih: Napake opažene šele po 23 letih
Rumeno
15 Ogledov
15 Ogledov

Kiksi ustvarjalcev Simpsonovih: Napake opažene šele po 23 letih

Marjanca Scheicher - 21. september, 2018 5:04