0 Deljenj 1157 Ogledov
Življenje Petra Cafute je ugasnilo mnogo prezgodaj. Foto: facebook

IZ TISKANE IZDAJE: ŠOKANTNE PODROBNOSTI! Da je na božični večer ostala brez brata Petra, je kriva policija

31. January, 2018 11:19
1157 Ogledov

Dan pred božičem je bilo preklicano iskanje 32-letnega Petra Cafute iz Vidma pri Ptuju. Ob 15.20 je policija sporočila: »Pogrešana oseba je bila najdena na območju Podlehnika. Mrtvo so jo prinesli iz gozda in predali pogrebni službi.« Naši viri razkrivajo ozadje šokantne zgodbe!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10212988199032248&set=a.10201951116192075.1073741825.1009914328&type=3&theater

Za Petrom Cafuto je potekala obsežna iskalna akcija. Preiskali so teren, označen z modro. So se svojci že takrat bali najhujšega?

Spomnimo. Nesrečni Peter je le dva dni prej zapustil policijsko postajo v Podlehniku, nato pa se je za njim izgubila vsaka sled, mobilnik je ostal nem. Tam v bližini je tudi bencinska črpalka, a ga kamere niso posnele, niti ga ni bilo videti na katerem drugem posnetku kamer v naselju. Skratka, nihče ga ni več videl, kot da se je vdrl v zemljo. Do doma je imel samo 8 kilometrov, a domov ni prišel.

Videl ga ni nihče, čeprav ga je iskalo okoli 100 ljudi

»Nihče se ne javi, da bi ga videl, čeprav je to manjša vas, kjer praktično vidiš vsakogar, ki gre po cesti. To je nemogoče, da bi kar izginil, nemogoče je, da ga nihče ni videl,« je takrat na Facebooku v prošnji za pomoč pri iskanju pogrešanega brata v obupu zapisala njegova sestra. Petra je iskalo okoli 100 ljudi, policija, gasilci, sorodniki in znanci. Žal neuspešno. »Vedno je povedal, kam gre, in še nikoli ni nepojasnjeno izginil ali se kako nenavadno vedel.« No, na božični dan je na spletu odjeknila tragična novica – ostala je brez brata.

Kaj ga je tako prizadelo?

Medtem naši dobro obveščeni viri razkrivajo ozadje šokantne zgodbe. Tistega usodnega dne ga je policija dobila pijanega za volanom. Noč je prespal na policijski postaji, zjutraj so ga spustili domov. Kaj se je dogajalo za zaprtimi vrati, ne ve nihče. Izvedeli pa smo, da je vse skupaj 32-letnika tako prizadelo, da si je, potem ko so ga po streznitvi izpustili, sodil sam. Njegovi znanci v en glas trdijo: za tragedijo so krivi policisti. Res pa je, tako razkrivajo družabna omrežja, da je bil Peter poklicni voznik tovornjaka. Bi bil ob izpit, bi bil ob službo? Mnogi so mnenja, da so svojci takoj sprožili iskalno akcijo, ker so najbrž vedeli, da ni vse tako, kot je bilo videti na prvi pogled, in so se bali najhujšega. Resnice najbrž ne bomo nikoli izvedeli, a dodajmo, da o Petru nismo slišali slabih besed, le to, da je bil zlat fant, ki še muhi ne bi storil nič žalega. Žal se je končalo tragično …

Več iz te kategorije