0 Deljenj 1327 Ogledov

IZ TISKANE IZDAJE: Glava peške ležala na prehodu, vozniki so jo obvozili

1. March, 2018 20:15
1327 Ogledov

Na prehodu v Krškem prometna nesreča s smrtnim izidom. Povzročitelj je pobegnil.

Le dan po Prešernovem dnevu, 9. februarja, se je v Krškem malo pred 10. uro na tamkajšnji Cesti krških žrtev zgodila prometna nesreča, v kateri je življenje izgubila 61-letna peška. Voznik tovornega vozila z območja Ljubljane je namreč na prehodu trčil vanjo, medtem ko je prečkala cesto. Po trčenju je nadaljeval vožnjo, policisti pa so takoj ačeli iskati povzročitelja nesreče.

Povzročitelja so izsledili na območju Črnomlja.

Po pregledu nadzornih kamer, najdenih sledi nesreče in številnih informacij občanov, ki so se odzvali na poziv policije, so ga izsledili na območju Črnomlja.

»Ljudje smo res gnoj«
O nesreči sta bili obveščeni preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka, ki sta si kraj prometne nesreče tudi ogledali. Okoliščine policisti sicer še preiskujejo in bodo po končani preiskavi o ugotovitvah in izsledkih seznanili pristojno tožilstvo, so sporočili z novomeške policijske uprave. Nam je medtem uspelo pridobiti nekaj odzivov šokiranih lokalnih prebivalcev. Eden od zapisov na Facebooku se je glasil: »Česa bolj groznega še nisem videla. Mrtva ženska z odprto glavo na cesti! Pa se folk vozi mimo!! Obvozijo in mimo! Stojijo na pločniku, pa ne pokličejo reševalcev! Ljudje smo res gnoj.« Oglasila se nam je tudi očividka, ki želi ostati neimenovana: »Ravno sem se peljala mimo, malce po tistem, ko se je zgodilo. Videla sem glavo nesrečnice, ki je bila dobesedno odtrgana od telesa. Le obvozila sem jo, kaj pa naj bi drugega naredila.«

Kdo je tu kriv?
Izvedeli smo, da je tragično preminula 61-letna žrtev domačinka Nada B. Tamkajšnji prebivalci jo opisujejo kot malce posebno, imela pa naj bi tudi težave z alkoholom. Ob tem dodajajo, da je veliko možnosti, da voznik tovornega vozila ni kriv, ampak je nesreča ženska umrla po lastni krivdi oz. neprevidnosti. Odgovor bo po vsej verjetnosti dala nadaljnja preiskava.

Veste, kaj storiti, če naletite na prometno nesrečo ali ste ji priča?


Vaša dolžnost je, da v tem primeru pomagate udeležencem v okviru svojega znanja in zavarujete kraj nesreče, če tega ne morejo sami. S tem opozorite druge udeležence v prometu in preprečite nastanek novih nesreč. Prav tako presodite okoliščine, v katerih ste našli udeležence, zlasti če sami niste videli nesreče ali če je poškodovanec v nezavesti ter vključite druge, ki so na kraju nesreče. Presodite stanje poškodovanca (zavest, dihanje, srčni utrip, videz in barvo kože, telesno temperaturo, krvavitve, nevarnost poškodbe hrbtenice, morebitno bljuvanje …). In seveda obvestite policijo.

Več iz te kategorije