0 Deljenj 817 Ogledov

Hotel je ubiti voznika

10. January, 2022 13:13
817 Ogledov

Novogoriški kriminalisti so zaradi suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja na Tolminskem ovadili 38-letnika. Ta je osumljen, da se je 2. januarja s kombijem večkrat zaletel v osebni avtomobil, ki ga je vozil 50-letnik, in ga poskušal na nevarnem odseku zriniti s ceste.

Kot so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica, se je s kombijem večkrat naklepno zaletel v pred njim vozeči osebni avtomobil z namenom, da bi ga na nevarnem odseku lokalne ceste med Bukovim in Grahovim ob Bači na Tolminskem zrinil z vozišča in mu na ta način poskušal odvzeti življenje.

Nazadnje je avto poskušal zriniti s ceste slab kilometer pred križiščem lokalne ceste z železniško progo v naselju Grahovo ob Bači, ko je po ponovnem trčenju s povečano hitrostjo potiskal osebni avtomobil približno 50 metrov. Avto je potiskal do ovinka, kjer na desnem delu ceste ni zaščitne odbojne ograje, pod voziščem pa je prepadna brežina, globoka okoli 40 metrov.

50-letni voznik je močno zaviral ter nato z vozilom zapeljal na skrajno levo stran vozišča in pri tem s prednjim delom avtomobila trčil v podporni zid. Po trčenju je 38-letni osumljenec s kombijem peljal mimo in pri tem v celoti poškodoval desni del avtomobila ter odpeljal proti naselju Grahovo.

Oškodovanec se je odpeljal nekaj sto metrov naprej in se ustavil na poljski poti ter pobegnil v bližnji gozd in poklical policijo. Že po nekaj minutah se je do njegovega avtomobila pripeljal 38-letnik, ki je razbil steklo na zadnjih desnih vratih in nato iz notranjosti avtomobila vzel tablični računalnik ter ga vrgel v bližnjo grapo. Osumljenec se je nato s kombijem odpeljal proti Grahovemu.

Osumljenec pridržan

Tolminski policisti so poškodovan kombi našli v večernih urah na tamkajšnji železniški postaji, osumljenca pa so izsledili naslednjih dan v enem od naselij v Baški grapi in ga pridržali. Osumljen je poskusa storitve kaznivega dejanja poskusa uboja.

Kriminalisti PU Nova Gorica so osumljenca v torek privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.

Več iz te kategorije