0 Deljenj 401 Ogledov

FOTO: Preklic iskanja pogrešana, ki je na mrzlo noč ostala v gozdu

28. February, 2022 13:36
401 Ogledov

Policisti in drugi sodelujoči v iskalni akciji so v soboto na strmem pobočju na območju Tolminskega našli poškodovano in močno podhlajeno pogrešano osebo, ki je v petek ob 18. uri odšla neznano kam. Osebo so oskrbeli in jo s helikopterjem odpeljali v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana, so danes sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

V petek ob 22.17 so bili policisti obveščeni, da sorodniki na območju naselja Postaja v okolici Mosta na Soči v občini Tolmin pogrešajo starejšo osebo. Sorodniki pogrešane osebe kljub intenzivnemu iskanju sami niso našli.

Težak teren

Policisti so takoj po prijavi začeli iskanjem, a pogrešane osebe do poznih večernih ur niso našli. Kot so pojasnili, je iskanje na zahtevnem in spolzkem terenu zaradi sneženja potekalo v neugodnih vremenskih razmerah.

Iskalna akcija se je pod vodstvom tolminskih policistov nadaljevala v soboto. Policistom z območja PU Nova Gorica se je pri iskanju pridružilo večje število gasilcev Prostovoljnih gasilskih društev Most na Soči in Tolmin, pripadnikov Gorske reševalne službe (GRS) Tolmin, v popoldanskih urah pa se jim je pri iskanju pridružilo še večje število članov z reševalnimi psi skupine za iskanje pogrešanih Kinološke zveze Slovenije in vodnikov reševalnih psov Zveze reševalnih psov Slovenije.

Na razgibanem in redko poseljenem območju so policisti in drugi sodelujoči v iskalni akciji pregledali številne bližnje stezice, poti in ceste na območju Postaje, Grudnice, Čepovana, Širokega, Tolminskega Loma in Mosta na Soči. Pri iskanju pogrešane osebe so sodelovali tudi policisti Generalne policijske uprave, ki so težje dostopna območja pregledovali s pomočjo drona.

Srečen konec

Pogrešano osebo so vodniki z reševalnimi psi našli ob 15.50 na strmem pobočju gozda, ki je težko dostopno. Bila je pri zavesti, a poškodovana zaradi padca po strmem pobočju in močno pohlajena. Na kraj so takoj napotili pripadnike GRS Tolmin, ki so osebi nudili prvo pomoč in jo prenesli na čistino, kjer so jo zdravniško oskrbeli reševalci Zdravstvenega doma Tolmin. Ekipa GRS z Brnika je poškodovano nato s helikopterjem prepeljala na zdravljenje v UKC Ljubljana, so še sporočili s policije.

Več iz te kategorije