0 Deljenj 2103 Ogledov 1 Comments

FOTO: Anja (18) umrla na maturancu

11. september, 2017 13:05
2103 Ogledov 1
facebook

KRF – Ko so se starši poslovili od svoje pridne in priljubljene hčerke, ko je odhajala na maturantski izlet v Grčijo, si niso niti v sanjah predstavljali, da zadnjič vidijo njen nasmeh. Obiskali smo Ribnico, njen domači kraj, kjer je preživljala otroštvo in mladost. Zavit je v žalost.

Nihče si ni mogel niti misliti, da se bo maturantski izlet dijakov Gimnazije Poljane sprevrgel v pravo grozo, ki bo v mladih življenjih pustila neizbrisljiv pečat. Dijaki, ki so bili na pragu vstopa v odraslo življenje, so izgubili priljubljeno sošolko, 18-letno Anjo Kamnik iz Ribnice, ki se je ob koncu počitnic s sošolci odpravila na tradicionalen maturantski izlet v Grčijo, a se je tam njeno mlado življenje nepričakovano in mnogo prekmalu končalo. Gimnazija Poljane je bila prvi šolski dan zavita v žalost, v znak žalostne izgube pa na pol droga ene najboljših ljubljanskih gimnazij plapola črna zastava.

Tragična smrt najstnice, ki bi morala šele dobro začeti živeti, pa je močno prizadela tudi domačine na Zgornjih Lepovčeh in v Ribnici. 20-letna domačinka še zdaj komaj verjame, da njene vrstnice ni več. V kraj se je Anja sicer preselila, ko je bila še čisto majhna. Domačini se spomnijo, da ko so starši kupili eno od hiš v tem kraju, je mala Anja že stopicala okoli nje.

Usodna slabost

Iz turistične agencije Collegium Mondial Travel so v zadnjih dneh avgusta sporočili, da se je maturantka počutila izjemno slabo, zato so jo odpeljali v bolnišnico v kraju Kontokali na otoku Krf, »kjer so takoj izvedli operacijski poseg. Po operaciji je bila vso noč v kritičnem stanju.« Slabo naj bi se sicer počutila že pred odhodom na maturantski izlet, vendar temu niso posvečali večje pozornosti, niti ona sama niti starši, saj so bili prepričani, da gre le za manjšo slabost. A so se motili. Na Krfu naj bi zdravniki namreč ugotovili, da ima dijakinja notranje krvavitve, »ki so bile posledica predobstoječega resnega medicinskega stanja.« Sošolci so izgubili priljubljeno sošolko, 18-letno Anjo Kamnik iz Ribnice; na omenjeni gimnaziji tako žalostno plapola črna zastava, razobešena na pol droga.

Slovo v ožjem družinskem krogu

Starši, močno prizadeti zaradi nenadomestljive izgube, se želijo od svoje hčerke posloviti v ožjem družinskem krogu. Osmrtnico so objavili na hrvaškem spletnem portalu Istarski.hr, kjer sta kot žalujoči podpisani družini Kamnik in Braić. Omenjeni portal še razkriva, da je bila Anja rojena v Peroju blizu Pule.

Starši so, ko so izvedeli za kritično stanje svoje hčerke, nemudoma odpotovali k njej in tako ob njuni Anji preživeli še njeno zadnjo noč. Pogrebna slovesnost bo na željo pretresenih staršev v ožjem družinskem krogu. Nekaj družinskih prijateljev se tako že zbira v hiši v kraju Gornje Lepovče v Ribnici, kjer je tragično in prekmalu preminula Anja preživela otroštvo in mladost

 

 

Mogoče vas bo zanimalo

Udarila strela in uničila oddajni center
Črno
14 Ogledov
Črno
14 Ogledov

Udarila strela in uničila oddajni center

User One - 25. marec, 2019 20:44

Ob 15.43 je po poročanju uprave za zaščito in reševanje na Plešivcu, na Uršlji Gori, občina Črna na Koroškem, zaradi udara strele prenehal delovati oddajni center. Motene…

Huda nesreča: Voznica umrla na mostu
Črno
125 Ogledov
Črno
125 Ogledov

Huda nesreča: Voznica umrla na mostu

User One - 25. marec, 2019 10:50

Policisti PU Murska Sobota so bili danes ob 9.43 uri obveščeni o prometni nesreči med tovornim vozilom in osebnim avtomobilom na mostu čez reko Muro v Petanjcih…

Več iz te kategorije