0 Deljenj 1231 Ogledov

Dobil prost izhod iz zapora, odšel krast po izolski plaži

8. August, 2017 17:43
1231 Ogledov

IZOLA – Izolski policisti so konec tedna prijeli 30-letnega Ljubljančana, ki je na prostem izhodu iz zapora na plaži v Izoli kradel mobilne telefone in tako oškodoval sedem ljudi. Policisti so ga pridržali, so danes sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Izolske policiste so konec tedna občani obvestili, da je v Izoli na plaži nekdo kopalki ukradel brisačo in mobilni telefon.

Policisti so pričeli zbirati obvestila in isti dan na plaži opazili moškega, ki je v rokah držal več mobilnih telefonov. Ko je opazil policiste, je skušal pobegniti, a ga je policist prijel. Prijeli so ga in ugotovili, da gre za 30-letnega Ljubljančana.

Zasegli so mu pet mobilnih telefonov in dodatkov za mobilne telefone. Z nadaljnjim zbiranjem obvestil so policisti našli sedem državljanov Slovenije, ki jih je nepridiprav okradel.

Kasneje se je izkazalo, da je bil Ljubljančan na prostem izhodu iz zaporov na Dobu, kjer prestaja kazen zaradi podobnih premoženjskih kaznivih dejanj. Policisti so ga pospremili nazaj na Dob.

Policija svetuje

Na slovenskih plažah po navedbah PU Koper v teh poletnih dneh veliko kradejo, najpogosteje izginjajo mobilni telefoni, brisače, denarnice in nakit. Policija kopalcem svetuje, naj s seboj na plažo ne nosijo vrednejših predmetov, tudi pametnih telefonov, saj so hitro lahko ob 500 ali 1000 evrov, kolikor ti telefoni stanejo. Kopalce, ki se pripeljejo z avtom, tudi opozarjajo, naj na vidnih mestih v avtu ne puščajo torb, računalnikov, denarnic in drugih vrednejših predmetov, saj so magnet za tatove.

Več iz te kategorije