0 Deljenj 977 Ogledov
Skandal24

Detomor v Kamniku! Javna uslužbenka Breda zadušeno deklico zaprla v omaro

9. oktober, 2017 22:24
977 Ogledov

KAMNIK – V Stolniku, naselju na Tunjiškem gričevju v Občini Kamnik, ki šteje nekaj več kot 100 prebivalcev, se je pretekli ponedeljek zgodila družinska tragedija brez primere. 43–letna Breda Oblak, z dekliškim priimkom Šlebir, ki se je v Stolnik k 58-letni teti Milki Sedušak preselila pred ne več kot šestimi meseci, naj bi zadušila novorojenčico. Nihče v Stolniku, vključno s sorodniki iz vasi, ni vedel, da je Breda noseča. Še manj pa s kom je zanosila.

Breda naj bi v noči s ponedeljka na torek v hiši rodila živo deklico, svojega tretjega otroka, jo zadušila, trupelce pa položila v plastično vrečko ter mrtvo novorojenčico zaprla v omaro.

Grozljiva najdba

Naslednji dan naj bi trupelce tam, kjer ga je pustila nečakinja, našla njena teta, sestra Bredinega pokojnega očeta Francija Šlebirja. O najdbi je Milka Sedušak obvestila policijo.

V Stolnik so se policisti prvič pripeljali v torek okoli devete ure zvečer, dvajset minut čez enajsto pa še skupaj z reševalnim vozilom, ki je iz hiše odpeljal 43-letno Bredo Oblak.

V hiši groze, zapuščini Bredinega pokojnega dedka in babice, so sicer živele štiri ženske; poleg Brede in tete Milke še Milkina hčerka s šoloobveznim otrokom, Bredina sestrična torej, in njena hči, stara osem oziroma devet let. Vaščani navajajo, da je v hišo hodila – ali morebiti v njej tudi živela – še peta oseba, ravno tako ženska, za katero ne vedo, v kakšni povezavi je s preostalimi prebivalci Stolnika 18. Koliko stikov je imela Breda s svojima dvema potomcema, rojenima v propadlem zakonu, ni znano, da bi otroka obiskovala svojo mater v Stolniku, pa tudi ne.

Breda Oblak je bila s strani svojcev 24. maja letos, ko je bila že noseča z deklico, kateri naj bi prejšnji teden vzela življenje, prijavljena za pogrešano. Našli so jo po nekaj dnevih iskanja, menda v Slovenj Gradcu.

Breda je bila samotarka

»Z nikomer od nas se ni družila. Breda skozi vas ni hodila peš, videli smo jo, ko se je z avtomobilom peljala mimo, in ker je bila malce močnejše postave, je zlahka prikrila svojo nosečnost,« pripoveduje pretreseni domačin.

Breda, ki naj bi bila v preteklosti v službi pri carini, ni imela lahkega življenja. Mati naj bi jo v otroštvu zapustila in se z ljubimcem albanskega rodu preselila na Kosovo. Pozneje se je v Slovenijo sicer vrnila, a pristnejših odnosov med materjo in hčerko, kot tudi z očetom, Breda ni imela. Bila je edinka, otroštvo je preživela z babico: »Bredin oče je pred nekaj leti storil samomor, dedek leta 1979, očetov bratranec pa je roko položil nase pred okoli dvema letoma – vsi trije moški so se obesili,« domačini nizajo kroniko tragedij te nesrečne družine.

Odpeljana na Polje

Osumljeno detomora so iz hiše groze odpeljali na pregled v Univerzitetni klinični center Ljubljana, od tam pa v Polje na zaprti oddelek Univerzitetne psihiatrične klinike Ljubljana. Če bo osumljena spoznana za neprištevno med dejanjem detomora, bo na prostosti že po petih letih izrečenega ukrepa obveznega psihiatričnega zdravljenja. Pet let je za neprištevne morilce in morilke, ki pristanejo na oddelku F mariborske forenzične psihiatrije, najvišja kazen v Sloveniji.

 

 

Mogoče vas bo zanimalo

FOTO: V tem kombiju švercal 34 ilegalcev
Novice
2 Ogledov
Novice
2 Ogledov

FOTO: V tem kombiju švercal 34 ilegalcev

Marjanca Scheicher - 23. julij, 2018 15:03

Policisti so 20. 7. nekaj po 9. uri v kraju Podbočje na območju Policijske postaje  Krško  ustavili voznika osebnega avtomobila, za njim pa še voznika kombiniranega vozila…

Danes praznuje najbolj srčen poslanec
Novice
2 Ogledov
Novice
2 Ogledov

Danes praznuje najbolj srčen poslanec

Marjanca Scheicher - 23. julij, 2018 14:47

23. julija se je rodil dolgoletni poslanec Franc Breznik. Leta 1991 se je priključil prvi generaciji slovenske vojske v Pekrah, kjer se je zgodil prvi upor proti…

Tim Gajser – haloški šampion na stopničkah
Novice
3 Ogledov
Novice
3 Ogledov

Tim Gajser – haloški šampion na stopničkah

Marjanca Scheicher - 23. julij, 2018 14:00

Tim je s stopničkami na Češkem je potrdil, da je kriza, s katero se je soočal v prvi polovici sezone, le še bled spomin.  Najboljši motokrosisti na…

Več iz te kategorije

Dvakrat se je stepel v eni uri
Novice
6 Ogledov
6 Ogledov

Dvakrat se je stepel v eni uri

Marjanca Scheicher - 23. julij, 2018 9:45
Slovenijo je stresel potres! Ste ga čutili?
Novice
9 Ogledov
9 Ogledov

Slovenijo je stresel potres! Ste ga čutili?

Marjanca Scheicher - 23. julij, 2018 8:02
To sta Bolgara “švercala” v svojem vozilu!
Črno
8 Ogledov
8 Ogledov

To sta Bolgara “švercala” v svojem vozilu!

Marjanca Scheicher - 23. julij, 2018 7:56