0 Deljenj 614 Ogledov
Skandal24

Detomor v Kamniku! Javna uslužbenka Breda zadušeno deklico zaprla v omaro

9. oktober, 2017 22:24
614 Ogledov

KAMNIK – V Stolniku, naselju na Tunjiškem gričevju v Občini Kamnik, ki šteje nekaj več kot 100 prebivalcev, se je pretekli ponedeljek zgodila družinska tragedija brez primere. 43–letna Breda Oblak, z dekliškim priimkom Šlebir, ki se je v Stolnik k 58-letni teti Milki Sedušak preselila pred ne več kot šestimi meseci, naj bi zadušila novorojenčico. Nihče v Stolniku, vključno s sorodniki iz vasi, ni vedel, da je Breda noseča. Še manj pa s kom je zanosila.

Breda naj bi v noči s ponedeljka na torek v hiši rodila živo deklico, svojega tretjega otroka, jo zadušila, trupelce pa položila v plastično vrečko ter mrtvo novorojenčico zaprla v omaro.

Grozljiva najdba

Naslednji dan naj bi trupelce tam, kjer ga je pustila nečakinja, našla njena teta, sestra Bredinega pokojnega očeta Francija Šlebirja. O najdbi je Milka Sedušak obvestila policijo.

V Stolnik so se policisti prvič pripeljali v torek okoli devete ure zvečer, dvajset minut čez enajsto pa še skupaj z reševalnim vozilom, ki je iz hiše odpeljal 43-letno Bredo Oblak.

V hiši groze, zapuščini Bredinega pokojnega dedka in babice, so sicer živele štiri ženske; poleg Brede in tete Milke še Milkina hčerka s šoloobveznim otrokom, Bredina sestrična torej, in njena hči, stara osem oziroma devet let. Vaščani navajajo, da je v hišo hodila – ali morebiti v njej tudi živela – še peta oseba, ravno tako ženska, za katero ne vedo, v kakšni povezavi je s preostalimi prebivalci Stolnika 18. Koliko stikov je imela Breda s svojima dvema potomcema, rojenima v propadlem zakonu, ni znano, da bi otroka obiskovala svojo mater v Stolniku, pa tudi ne.

Breda Oblak je bila s strani svojcev 24. maja letos, ko je bila že noseča z deklico, kateri naj bi prejšnji teden vzela življenje, prijavljena za pogrešano. Našli so jo po nekaj dnevih iskanja, menda v Slovenj Gradcu.

Breda je bila samotarka

»Z nikomer od nas se ni družila. Breda skozi vas ni hodila peš, videli smo jo, ko se je z avtomobilom peljala mimo, in ker je bila malce močnejše postave, je zlahka prikrila svojo nosečnost,« pripoveduje pretreseni domačin.

Breda, ki naj bi bila v preteklosti v službi pri carini, ni imela lahkega življenja. Mati naj bi jo v otroštvu zapustila in se z ljubimcem albanskega rodu preselila na Kosovo. Pozneje se je v Slovenijo sicer vrnila, a pristnejših odnosov med materjo in hčerko, kot tudi z očetom, Breda ni imela. Bila je edinka, otroštvo je preživela z babico: »Bredin oče je pred nekaj leti storil samomor, dedek leta 1979, očetov bratranec pa je roko položil nase pred okoli dvema letoma – vsi trije moški so se obesili,« domačini nizajo kroniko tragedij te nesrečne družine.

Odpeljana na Polje

Osumljeno detomora so iz hiše groze odpeljali na pregled v Univerzitetni klinični center Ljubljana, od tam pa v Polje na zaprti oddelek Univerzitetne psihiatrične klinike Ljubljana. Če bo osumljena spoznana za neprištevno med dejanjem detomora, bo na prostosti že po petih letih izrečenega ukrepa obveznega psihiatričnega zdravljenja. Pet let je za neprištevne morilce in morilke, ki pristanejo na oddelku F mariborske forenzične psihiatrije, najvišja kazen v Sloveniji.

 

 

Mogoče vas bo zanimalo

SVETOVALNICA: Veriženje pogodb o zaposlitvi za določen čas
Nasveti
4 Ogledov
Nasveti
4 Ogledov

SVETOVALNICA: Veriženje pogodb o zaposlitvi za določen čas

Andrej Andrej - 22. marec, 2018 9:00

Škandalova bralka Karmen je našemu svetovalcu poslala naslednje vprašanje: »Pri delodajalcu sem zaposlena že tri leta. Za vsako od teh treh let sem dobila v podpis pogodbo…

Jožice Svete in njeni Primorci
Rumeno
4 Ogledov
Rumeno
4 Ogledov

Jožice Svete in njeni Primorci

Andrej Andrej - 22. marec, 2018 8:00

Nekdanja pevka pri Ansamblu bratov Avsenik je ustanovila svoj ansambel, ki se imenuje po njej Jožica Svete, ki je v Ansamblu bratov Avsenik zagotovo pustila neizbrisen pečat,…

ZGODBA BRALCA: Tik pred protesti Štrukelj 120 tisoč evrov porabil za apartma
Top Novica
5 Ogledov
Top Novica
5 Ogledov

ZGODBA BRALCA: Tik pred protesti Štrukelj 120 tisoč evrov porabil za apartma

Andrej Andrej - 22. marec, 2018 6:30

Kadar ne stavka, prvi sindikalist javnega sektorja Branimir Štrukelj, sicer politik stranke Levica, ki mu ploska slovenska prosveta, kupuje nepremičnine. Po razkritjih, da je 200 tisoč evrov…

Več iz te kategorije