0 Deljenj 1417 Ogledov 1 Comments

Apel voznikom: “”Tako pač je” NI RES!!!! Kot družba morimo celo otroke na cestah, ker tako razmišljamo!!!”

27. September, 2020 8:50
1417 Ogledov 1

Po tragičnem petku na primorki avtocesti, ko je v dežju in slabih vremenskih razmerah ugasnilo življnje otroka (7), iz zavoda Ustvarimo reševalni pas pozivajo voznike k upoštevanju spremenjenih vremenskih pogojev in pravil, če do nesreče vseeno pride.

Na Facebooku so objavili pretresljiv zapis, svetujemo vam, da ga tudi vi na povezavi preberete v celoti, v katerem opisujejo petkovo dogajanje in opozarjajo: “Tako pač je” NI RES!!!! Kot družba morimo celo otroke na cestah, ker tako razmišljamo!!! Vsak bi za nekaj % zmanjšal hitrost, za nekaj metrov povečal varnostno razdaljo, ob zastoju za nekaj stopinj obrnil volan na #LevoDesno, da bi omogočil intervencijskim vozilom prosto pot, za nekaj minut pomislil tudi na koga drugega kot le nase, predvsem pa se zavedal, da je vsak udeleženec v prometu tisti člen, ki lahko odloča o življenju ali smrti sebe ali koga drugega.
“TAKO PAČ JE”
NI SPREJEMLJIV STAVEK
Ne moremo, ne smemo razmišljati tako, ker enostavno ni res, vsak voznik, vsaka voznica, vsak pešec, kolesar, motorist tvori promet.”

Več iz te kategorije