0 Deljenj 1269 Ogledov

FOTO: TVEGAL ŽIVLJENJE V POŽARU Rešil je muco

11. November, 2017 18:12
1269 Ogledov

Preteklo soboto popoldan, okoli 16. ure, je miren dan na Goriški ulici 1 v Piranu prekinil strašanski pok. Zagorelo je v stanovanju v starem mestnem jedru v domu piranske poštne uslužbenke Ide Polh. 

Lastnice v tistem trenutku ni bilo v stanovanju, v njem sta bila nič hudega sluteča 27-letna hči lastnice, njen 39-letni partner in še ena enakovredna članica družine – mačka.

Foto: Škandal24 

Do požara je prišlo, kot so pozneje ugotovili, zaradi kratkega stika na sušilnem aparatu, ki je uničil dobršen del stanovanja, poleg tega pa se je izjemno hitro širil. Medtem ko sta partnerja v hudem šoku ugotavljala, kaj se je pravkar zgodilo, je skozi okno že plezal njihov rešitelj – sosed, ki je prvi začel gasiti požar. Iskali so izhod iz gorečega gnezda, vse je bilo črno, vse v ognju in dimu. “21. 10. smo bili ob 16. uri obveščeni o požaru v prvem nadstropju večstanovanjske hiše v Piranu. Na kraju sta bila prva policista PP Piran, ki sta vstopila v odklenjeno stanovanje, v katerem sta bila 27-letna ženska in 39-letni moški. Policista sta pomagala stanovalcema iz zadimljenega stanovanja in se tudi sama nadihala dima. Ker se je požar širil, sta policista evakuirala pet oseb, trem je bila nudena zdravniška pomoč zaradi vdihavanja dima. Gasilci so požar pogasili,” je sporočila tiskovna predstavnica PU Koper Anita Leskovec.

A partner lastničine hčerke se ni vdal, vse dokler je bila njihova muca, ki se je skrila in se na klice ni odzivala, še vedno v gorečem stanovanju. Vrnil se je nazaj, se pri iskanju močneje udaril v glavo in se nadihal dima – a njihovo ljubo muco je vendarle našel. 

Nesrečna zgodba pridne uslužbenke, ki trdo gara za ljubi kruh in si bo verjetno le stežka privoščila obnovo stanovanja – kot številni ljudje v naši državi, ki s poštenim delom zaslužijo komaj za osnovno preživetje in plačilo življenjskih stroškov, kaj šele za prenavljanje –, četudi je to nujno, se je končala s precejšnjo gmotno škodo, a na srečo brez človeških žrtev. 

Poleg soseda heroja so bili na kraju dogodka nemudoma tudi policisti in gasilci, ki so zato, ker so reagirali hitro, preudarno in strokovno, zopet pokazali pripadnost poklicu gasilca in policista, osnovna naloga katerih je prav zavarovanje življenja ljudi. 

Idi Polh bi lahko pogorelo celotno stanovanje.

Anastazija Belec je bila med požarom v stanovanju.

Ljuba muca, štirinožna lepotička, je medtem ko so njenega rešitelja peljali v bolnišnico sama pristala pri veterinarju, a sedaj je zopet v krogu svoje družine. Še živijo dobri ljudje, taki, ki ne omahujejo, ko je treba pomagati. V tej zgodbi to gotovo sosed Polhovih, ki je zaradi nesibičnosti in požrtvovalnosti postal – junak dneva.

 

Več iz te kategorije