0 Deljenj 927 Ogledov
Simbolična fotografija.

26-letnika izpod prevrnjenega stroja vlekli sodelavci

22. November, 2019 13:48
927 Ogledov

Ob 8.08 je na Gorenjski cesti v Cerknem ob sanaciji struge bližnjega kanala, v strugo zgrmel delavec, ki je upravljal delovni stroj, se prevrnil in se huje poškodoval, je javila uprava za zaščito in reševanje. Sodelavci so ga potegnili izpod stroja, idrijski reševalci pa so ga odpeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana. Gasilci iz PGD Cerkno in PGD Idrija so zavarovali kraj nesreče, obrnili vozilo na kolesa, nudili pomoč reševalcem in opravili pregled zaradi morebitnega iztekanja goriva iz stroja.

Na kraju je bila tudi policija, Dean Božnik iz PU Nova Gorica je poročal: “Danes ob 8.10 uri, smo bili obveščeni o delovni nesreči na območju naselja Cerkno (Gorenjska cesta), kjer se je na delovišču pri sanaciji oz. betoniranju struge bližnjega kanala potoka Oresovka z delovnim strojem (damper) huje poškodoval 26–letni delavec (državljan Severne Makedonije) oz. izvajalec del ene od gospodarskih družb. Slednji se je z omenjenim delovnim strojem (damperjem) peljal po dovozni poti in se pri tem prevrnil na streho ter se predvidoma huje poškodoval (sum poškodbe prsnega koša in noge). Poškodovanega delavca so izpod delovnega stroja potegnili sodelavci, kasneje pa so mu zdravniško pomoč na kraju nudili reševalci NMP ZD Idrija, ki so ga po nudeni zdravniški oskrbi z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Idrijski policisti so
tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.”

Poleg pravosodnih organov (preiskovalnega sodnika in Državnega tožilstva v Novi Gorici) je bila o delovni nezgodi obveščena tudi pristojna delovna inšpekcijska služba.

Več iz te kategorije