0 Deljenj 739 Ogledov

Zaradi temperatur, ki bodo danes letele v nebo, Slovenija pod opozorilom Arsa, jutri ponekod tudi deset stopinj manj

12. August, 2019 8:04
739 Ogledov

Danes bo sončno, popoldne bo na zahodu naraščala koprenasta oblačnost, so v jutranjo napoved zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Ponekod bo pihal jugozahodnik. Zaradi visokih temperatur so pri Arsu izdali opozorilo.

Najvišje dnevne temperature bodo od 31 do 36 °C.

Jutri bo spremenljivo oblačno. Dopoldne bodo v severnih krajih že možne krajevne padavine, deloma nevihte, ki se bodo popoldne in zvečer razširile nad večji del države ter se nadaljevale v noč na sredo. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 21, na Primorskem do 23, najvišje dnevne od 21 do 29 °C.


Obeti. V sredo dopoldne bodo padavine postopno ponehale. Sredi dneva in popoldne bo deloma sončno, možna bo kakšna ploha. Še bo vetrovno. V četrtek bo sončno, zjutraj bo po nižinah megla.

Vremenska slika. Iznad zahodnega Sredozemlja se prek Alp in srednje Evrope razteza hladna fronta. Pred njo z jugozahodnikom k nam priteka zelo topel in postopno bolj vlažen zrak.
Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo sončno in zelo vroče. Popoldne se bo v krajih zahodno od nas nekoliko pooblačilo. V Alpah bodo popoldne in zvečer nastale nevihte.

Jutri bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, ki se bodo najprej pojavljale v krajih severno in zahodno od nas, popoldne in zvečer pa tudi v krajih vzhodno in južno od nas. Vmes bodo tudi nevihte.

Več iz te kategorije