0 Deljenj 179 Ogledov
vlada.si (Tamino Petelinšek/STA)

Škandalozna hišna preiskava vojaške policije pri civilistih: Preiskovanec prejel pošto, kaj se dogaja pri Erjavcu in Ermenčevi?

12. avgust, 2019 11:15
179 Ogledov

Škandalozna preiskava vojaške policije pri civilistu, kjer so trije vojaški policisti po naših informacijah spomladi, ko so iskali tablični računalnik, pregledovali tudi otroške šolske torbe, o čemer smo ekskluzivno poročali na povezavi, dobiva nove razsežnosti.

Preiskovanec – po informacijah našega vira, ki jim je uradno ministrstvo za obrambo oziroma Slovenske vojske v pojasnilih, ki smo jih prejeli doslej, pritrdilo – v času preiskave v vojski ni bil zaposlen že dve leti. Preiskava pa se je, tako vir, zgodila, ker je na odhodu iz vojaške službe opozoril na nepravilnosti znotraj Slovenske vojske.

Pretekli teden je, spet po informacijah istega vira, v škandalozni zadevi prišlo tudi do velikega preobrata. Preiskovanec naj bi bil s pošto obveščen, da so postopki končani. Preiskovanca naj bi seznanili z opustitvijo preiskave.

In na tej točki smo že od četrtka, 8. avgusta, brez kakršnihkoli uradnih pojasnil Ministrstva za obrambo, ki ga vodi Karl Erjavec (DeSUS) in Slovenske vojske, ki jo vodi Alenka Ermenc. V okvirju objavljamo vprašanja, ki sta jih obe instituciji prejeli v četrtek pred 10. uro dopoldne, a smo po štirih dneh še brez uradnih pojasnil oziroma odziva na navedbe vira…

Spoštovani,

v zvezi z letošnjo preiskavo vojaške policije pri civilni osebi prosimo za naslednja pojasnila:
– Kdaj natančno je bila izvedena hišna preiskava?
– Ali so vojaški preiskovalci našli, kar so iskali?
– Prosimo, da nam posredujete ime in čin odgovorne osebe, ki je usmerjala vojaške preiskovalce, ki so prieskovali civilista.
– Ali je bila o hišni preiskavi pri civilistu obveščena načelnica generalštaba SV Alenka Ermenc? Kdaj (datum, ura, komunikacijski način, kdo jo je obvestil)?
– Ali je bil o hišni preiskavi pri civilistu obveščen minister za obrambo Karl Erjavec? Kdaj (datum, ura, komunikacijski način, kdo ga je obvestil)?
– Ali je bil o hišni preiskavi pri civilistu obveščen vrhovni poveljnik obrambnih sil predsednik republike Borut Pahor? Kdaj (datum, ura, komunikacijski način, kdo ga je obvestil)?
– Ali je Slovenska vojska seznanjena z opustitvijo preiskave? V kolikor je, kdaj ste prejeli obvestilo in s strani koga?
– Ali je Slovenska vojska kadarkoli pokrenila postopke v zvezi z domnevnimi nepravilnostmi, na katere je opozoril nekdanji uslužbenec, pri katerem je bila letos izvedena hišna preiskava vojaške policije? V kolikor so postopki stekli – kakšni so izsledki? V kolikor niso, zakaj ne?

Mogoče vas bo zanimalo

Mati mu je poskušala pomagati, a 22-letnik umrl na kraju nesreče
Črno
2 Ogledov
Črno
2 Ogledov

Mati mu je poskušala pomagati, a 22-letnik umrl na kraju nesreče

User One - 23. avgust, 2019 15:28

V Kupčinjem vrhu v Občini Majšperk se je v četrtek okoli 18. ure v nesreči s traktorjem smrtno ponesrečil 22-letni domačin. Traktor, ki je začel drseti po…

Veste, kaj se dogaja s pogrešano turistko Almo? Oglasili so se s PU Ljubljana
Črno
4 Ogledov
Črno
4 Ogledov

Veste, kaj se dogaja s pogrešano turistko Almo? Oglasili so se s PU Ljubljana

User One - 23. avgust, 2019 15:23

Policijska uprava Ljubljana v sodelovanju s hrvaškimi varnostnimi organi še vedno išče pogrešano 63-letno Almo Novljan iz Domžal, ki jo od konca junija pogrešajo na hrvaškem otoku…

Strela udarila v stanovanjsko hišo
Črno
81 Ogledov
Črno
81 Ogledov

Strela udarila v stanovanjsko hišo

User One - 23. avgust, 2019 8:29

Ob 00.37 je v Zaplanini, občina Vransko, v stanovanjsko hišo udarila strela, posledice vremensko burne noči povzema uprava za zaščito in reševanje. Udar je razkril streho objekta,…

Več iz te kategorije