0 Deljenj 303 Ogledov
vlada.si (Tamino Petelinšek/STA)

Škandalozna hišna preiskava vojaške policije pri civilistih: Preiskovanec prejel pošto, kaj se dogaja pri Erjavcu in Ermenčevi?

12. avgust, 2019 11:15
303 Ogledov

Škandalozna preiskava vojaške policije pri civilistu, kjer so trije vojaški policisti po naših informacijah spomladi, ko so iskali tablični računalnik, pregledovali tudi otroške šolske torbe, o čemer smo ekskluzivno poročali na povezavi, dobiva nove razsežnosti.

Preiskovanec – po informacijah našega vira, ki jim je uradno ministrstvo za obrambo oziroma Slovenske vojske v pojasnilih, ki smo jih prejeli doslej, pritrdilo – v času preiskave v vojski ni bil zaposlen že dve leti. Preiskava pa se je, tako vir, zgodila, ker je na odhodu iz vojaške službe opozoril na nepravilnosti znotraj Slovenske vojske.

Pretekli teden je, spet po informacijah istega vira, v škandalozni zadevi prišlo tudi do velikega preobrata. Preiskovanec naj bi bil s pošto obveščen, da so postopki končani. Preiskovanca naj bi seznanili z opustitvijo preiskave.

In na tej točki smo že od četrtka, 8. avgusta, brez kakršnihkoli uradnih pojasnil Ministrstva za obrambo, ki ga vodi Karl Erjavec (DeSUS) in Slovenske vojske, ki jo vodi Alenka Ermenc. V okvirju objavljamo vprašanja, ki sta jih obe instituciji prejeli v četrtek pred 10. uro dopoldne, a smo po štirih dneh še brez uradnih pojasnil oziroma odziva na navedbe vira…

Spoštovani,

v zvezi z letošnjo preiskavo vojaške policije pri civilni osebi prosimo za naslednja pojasnila:
– Kdaj natančno je bila izvedena hišna preiskava?
– Ali so vojaški preiskovalci našli, kar so iskali?
– Prosimo, da nam posredujete ime in čin odgovorne osebe, ki je usmerjala vojaške preiskovalce, ki so prieskovali civilista.
– Ali je bila o hišni preiskavi pri civilistu obveščena načelnica generalštaba SV Alenka Ermenc? Kdaj (datum, ura, komunikacijski način, kdo jo je obvestil)?
– Ali je bil o hišni preiskavi pri civilistu obveščen minister za obrambo Karl Erjavec? Kdaj (datum, ura, komunikacijski način, kdo ga je obvestil)?
– Ali je bil o hišni preiskavi pri civilistu obveščen vrhovni poveljnik obrambnih sil predsednik republike Borut Pahor? Kdaj (datum, ura, komunikacijski način, kdo ga je obvestil)?
– Ali je Slovenska vojska seznanjena z opustitvijo preiskave? V kolikor je, kdaj ste prejeli obvestilo in s strani koga?
– Ali je Slovenska vojska kadarkoli pokrenila postopke v zvezi z domnevnimi nepravilnostmi, na katere je opozoril nekdanji uslužbenec, pri katerem je bila letos izvedena hišna preiskava vojaške policije? V kolikor so postopki stekli – kakšni so izsledki? V kolikor niso, zakaj ne?

Mogoče vas bo zanimalo

Strašno: Oživljanje je bilo neuspešno, v prometni nesreči popoldne ugasnilo življenje
Črno
122 Ogledov
Črno
122 Ogledov

Strašno: Oživljanje je bilo neuspešno, v prometni nesreči popoldne ugasnilo življenje

User One - 19. oktober, 2019 18:55

Ob 13.52 je na cesti med Postojno in Hrašami, občina Postojna, motorist z motornim kolesom trčil v obcestni znak, javlja uprava za zaščito in reševanje. Gasilci PGD…

Reševalci iz gozda prenesli občana
Črno
16 Ogledov
Črno
16 Ogledov

Reševalci iz gozda prenesli občana

User One - 19. oktober, 2019 18:45

Ob 14.39 si je pri naselju Sela pri Zburah, občina Šmarješke Toplice, v gozdu občan pri padcu zlomil nogo. Gasilci PGD Zbure so skupaj z reševalci NMP…

Policija razjasila okoliščine tragedije, v kateri sta ugasnili življenji motoristov: Bila je kolona osmih, ko se je zgodilo
Črno
100 Ogledov
Črno
100 Ogledov

Policija razjasila okoliščine tragedije, v kateri sta ugasnili življenji motoristov: Bila je kolona osmih, ko se je zgodilo

User One - 19. oktober, 2019 12:08

Policija je po koncu preiskave sporočila podrobnosti hude tragedije, ki se je včeraj zgodila na regionalni cesti. Policisti so v poročilo zapisali: "18. 10. 2019 ob 11.42…

Več iz te kategorije