0 Deljenj 585 Ogledov

Velika večina ujetih ilegalcev izhaja iz Afrike

3. April, 2019 5:47
585 Ogledov

Velika večina izmed 73 ilegalnih migrantov, ki so jih obravnavali slovenski policisti v zadnjih 24 urah, prihaja iz afriških držav.

Na Obali s policisti obravnavali 33 ilegalnih migrantov, vse na območju Ilirske Bistrice, ki je vse bolj priljubljena točka za tiste, ki skušajo nezakonito prečkati slovensko mejo. Kar triindvajset ilegalcev so v Črnih njivah odkrili v kombiju, ki ga je vozil 46-letni srbski državljan. Ostalih deset ujetih ilegalnih migrantov je mejo prečkalo peš. Največ ilegalcev je iz Eritreje (16), osem je Afganistancev, pet Alžircev, dva Turka in po en Iračan in Maročan. Postopki proti ilegalcem, pa tudi proti prevozniku, še potekajo.

Na novomeškem območju so policisti pri krajih Žuniči, Damlje, Vukovci, Podgračeno in Rožič Vrh ulovili 22 ilegalnih migrantov. Postopki z 14 Maročani, po dvema Alžircema in Pakistancema ter po enim Egipčanom in Sircem še niso zaključeni.

Policisti PU Ljubljana pa so imeli opravka z 18 ilegalnimi migranti, ki vsi prihajajo iz Afrike, saj jih je deset za državo izvora navedlo Alžirijo, osem pa Maroko.  

Več iz te kategorije