0 Deljenj 738 Ogledov

Vremenski preobrat: do konca tedna se bo močno ohladilo, ponekod naj bi se vrnil sneg

3. April, 2019 8:51
738 Ogledov

V vremensko napoved, ki jo je za petek objavila Agencija RS za okolje, se vračajo snežinke! Arso jih je na severozahodu zarisal v napovedi za petek.

Danes še visoke temperature

V kratkoročno napoved so zapisali, da bo danes in jutri spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem v zahodni polovici Slovenije bodo občasno krajevne padavine, kakšna ploha pa lahko popoldne nastane tudi v vzhodnih krajih. Čez dan bo zapihal jugozahodnik, ob morju šibak jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 17, v vzhodni Sloveniji do okoli 19 °C.

Jutri bo na vzhodu ter ob morju deloma sončno, možna bo kakšna ploha. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma plohami, ki bodo pogostejše v zahodni Sloveniji. Pihal bo veter južnih smeri, ob morju okrepljen jugo.

Najnižje jutranje temperature bodo 4 do 10, ob morju okoli 12, najvišje dnevne v severozahodni Sloveniji okoli 12, drugod od 14 do 20 °C.

Močno se bo ohladilo

V noči na petek se bo dež okrepil in se do jutra razširil proti severovzhodu. Pojavljali se bodo tudi krajevno močnejši nalivi. V petek zjutraj in dopoldne bodo padavine od zahoda oslabele in ponekod ponehale. Čez dan bo spremenljivo do pretežno oblačno in hladno, nastale bodo krajevne plohe. Do večera bodo povsod ponehale.

V soboto bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo.

Več iz te kategorije