0 Deljenj 4073 Ogledov

IZ TISKANE IZDAJE: EKSKLUZIVNO S Tičevo družino živi zdaj ženska iz Playboya

8. March, 2018 18:50
4073 Ogledov

Osem mesecev je že minilo od šokantne smrti igralca Gašperja Tiča. Skrito in veliko manj prijetno plat igralca, javna radiotelevizija ga je pogosto angažirala za otroške oddaje, je razgalilo sojenje Stefanu Cakiću, ki so ga prijeli, ker je sodil igralcu in se brani, da ga je Tič zlorabil. Sojenje je sicer do nadaljnjega prekinjeno, ker tožilka Tamara Gregorčič zaradi vprašanja sodnika Cirila Keršmanca Cakićevemu odvetniku Gorazdu Fišerju, ali želi z zasliševanjem prič izvedeti, ali je Tič zlorabil še koga, zahteva izločitev sodnika.

Poleg seksualnih preferenc, ki jih je vrsto let z igralko Natašo Tič Ralijan poročeni Gašper Tič skrival, je njegova smrt pozornost usmerila tudi na njegovo velikansko premoženje in prihodke. Pogledali smo, kaj se z njim(i) dogaja osem mesecev po igralčevi smrti.

Gašper Tič in Nataša Tič Ralijan v javnosti dolgo nista povedala, da nista več par.

Mrtvi Tič še vedno direktor

Tičeva šokantna smrt je razkrila, da je poleg redne službe v javnem sektorju Tič z  materjo svojih dveh sinov ustanovil podjetje Tiči, storitve na področju kulture, d.o.o., s katerim sta v dobrih desetih letih samo iz proračuna, tako kaže aplikacija protikorupcijske komisije Erar, zaslužila 433 tisoč evrov. Kar je osem mesecev po smrti Gašperja Tiča posebej nenavadno – še vedno je lastnik polovice podjetja, kot je razvidno tudi na izpisku iz baze Gvin, datiranem z 20. 2. 2018. V bazi Ajpes je bil tega dne še vedno zapisan kot direktor, prav tako Nataša Tič Ralijan.

Gašper Tič je osem mesecev po smrti še vedno solastnik podjetja.

Gašper Tič je umrl 18. junija lani, 5. julija je bil iz registra izbrisan ko zastopnik Združenja dramskih umetnikov Slovenije, 12. oktobra pa kot zastopnik sindikata Sviz Mestnega gledališča ljubljanskega. Podjetje Tiči je sicer izrazito veliko v prej omenjenem obdobju zaslužilo z javnim zavodom Radiotelevizija Slovenija, skupaj 175 tisoč evrov. Z Gledališčem Koper pa 118 tisočakov in s Kulturno prireditvenim centrom Narodni dom Maribor 74 tisočakov.

Stanovanje za 415 tisoč evrov

Aprila je za stanovanje, v katerem je junija umrl, plačal skoraj pol milijona evrov.

Nataša Tič Ralijan je od 1. februarja 2016 delovala kot registrirana samostojna kulturna ustvarjalka, moderatorka, voditeljica in igralka, a je bil 17. julija lani v registru zaznan izbris podjetja. Tri mesece kasneje, 7. oktobra, je ustanovila Umetniško uprizarjanje, Nataša Tič Ralijan s.p., ki je poleg dejavnosti, ki jih ima že v imenu, registrirano tudi za oddajanje in obratovanje lastnih ali najetih nepremičnin.

Podjetje Tiči je samo nekaj tednov pred igralčevo smrtjo na Obali prodalo veliko stanovanje v neposredni bližini luke v Kopru. Je pa podjetje še vedno lastnik petsobnega stanovanja v Ljubljani, v katerem je umrl Gašper Tič. Za stanovanje površine 193 kvadratnih metrov, izgrajeno leta 1937, je aprila 2017 plačal kar 415 tisoč evrov, je razvidno iz evidence trga nepremičnin.

Na stanovanje je konec lanskega maja, ko je bil Tič še živ, Nova KBM vpisala hipoteko v višini 150 tisoč evrov.

Na Tičevem naslovu tudi Alma

Alma Glumac, ki se je na prireditvi Famme Fatale leta 2009 pojavila ob namestniku direktorja podjetja Delo Revije Romanu Repu (lastnik je bil Matej Raščan), je solastnica stanovanja, v katerem v stari Ljubljani živi družina Tič. Tudi sama ima tam stalni naslov.

Podjetje Tiči in s.p. Tič Ralijanove sta registrirana na drugem naslovu v stari Ljubljani, nad znano gostilno na Starem trgu. Na tem naslovu imata še danes stalno prebivališče oba Tičeva, od 18. oktobra lani pa je na podlagi darilne pogodbe lastnik dveh petin stanovanja postal njun sin, ki je lani maja dopolnil osemnajst let. Prej je bil lastnik teh dveh petin Tičev oče Igor s stalnim prebivališčem v Kopru. Na dan, ko je njegov polnoletni vnuk Gal postal lastnik stanovanja, je bila v korist njegove matere na stanovanje vpisana služnost stanovanja in prepoved odtujitve. Dve petini stanovanja sta sodeč po zemljiški knjigi družbena lastnina v upravi Občine Ljubljana Moste Polje, petinska lastnica petsobnega stanovanja pa je tudi Alma Glumac, leta 1973 rojena plesalka in novinarka revijalnega tiska, katere vroče posnetke so lahko leta 2007 občudovali tudi bralci Playboya, je včasih prebivala na Ulici bratov Babnik. Iz dostopnih podatkov, po katerih ima na omenjenem naslovu na Starem trgu tudi omenjena igralka stalno prebivališče, je mogoče sklepati, da tudi ona sedaj živi s Tičevo družino.

Je pa tudi delež Tičevega sina obremenjen s hipoteko, vpisano teden dni po tistem, ko je postal lastnik stanovanja, s strani banke Intesa Sanpaolo. Terjatev v višini 88 tisoč evrov mora poravnati do konca novembra leta 2037.

 

Več iz te kategorije