0 Deljenj 1252 Ogledov

Manjka mu osnovnega znanja kemije! Poslanec kokakolo testiral na korono, zato je mogoče, da se je izkazala za pozitivno

13. December, 2020 13:36
1252 Ogledov

Član avstrijskega parlamenta Michael Schnedlitz se je med zasedanjem parlamenta odločil za nenavaden poskus. Ko je stal za govorniškim pultom je na hitro opravil test antigena na koronavirus in ga uporabil za testiranje – Coca Cole.

Po nekaj minutah je test pokazal, da je pijača v kozarcu pozitivna na koronavirus. »Gospod predsednik, imamo težavo. V parlamentu imamo koronsko zadevo,« je ironično dejal in nagovoril predsednika državnega sveta. S tem je Schnedlitz želel pokazati, kako hitri testi, ki so po navedbah portala Unzensuriert davkoplačevalce stali 67 milijonov evrov, bili neuporabni.

»Množični testi na kroni so brez vrednosti, kar kaže preprost eksperiment v parlamentu, v katerem je Cola dobila pozitiven rezultat. A ta vlada za te teste še vedno zapravi več deset milijonov davkoplačevalskega denarja,« je za nameček zapisal na Facebooku, posnetek njegovega testiranja pa se je delil tudi pri nas in sprožal vsemogoče teorije zarot.

Poslancu manjka osnovno zanje kemije

A vendar, ko so se posnetki hitro začeli širiti po družbenih omrežjih, se je nemški Die Welt odločil, da jih analizira. Z vatirano palčko odvzet vzorec (ali vzorec krvi) namreč nikoli ne roma neposredno na test, temveč mu je treba dodati še pufer, snov za uravnavanje pH-vrednosti. Vloga pufra pri antigenskih testih je ohranjanje pH-vrednosti vzorca v razponu, ki je primeren za testiranje. Ker, pojasnjujejo pri Weltu, je politik ta korak preskočil, kislina v pijači je na testu reagirala s protitelesi.

»Vsak test nosečnosti bi se v tem primeru izkazal za pozitivnega. Dobro bi bilo, če bi se poslanec naučil malo kemije, preden bi se zaradi takšnih izjav osramotil,« so za Welt komentirali iz podjetja Dialab, ki proizvaja hitre teste.

Več iz te kategorije