0 Deljenj 1901 Ogledov
Pixbay

Kdaj pa bo naredil? Ta rekorder je 192-krat padel na izpitu iz šole vožnje

27. March, 2021 10:07
1901 Ogledov

Ni popuščanja! To je očitna mantra 50-letnega moškega s Poljske, ki že 17 let opravlja teoretični del vozniškega izpita in še do danes ni uspel. In tako že 192-krat. Zadnji neuspešen poskus je bila na začetku meseca in vse to se dogaja v Piotrków Trybunalskem, mestecu blizu Lodža. Moški, ki si očitno resnično želi vozniško dovoljenje, se je sedaj ponovno prijabil na izpit,

»Vsi želimo, da opravi teoretični izpit. Mogoče, ko to preide, bo vozniški del naredil iz prve,« je za TVP dejal Dariusz Misztal iz lokalnega centra varne vožnje. Ko je začel z neuspešnim opravljanjem teorije, je bil ta nesrečni voznik star 33 let, vmes so še pravila še spremenila, žal zanjga neuspešno . Za teoretične izpite je doslej zapravil približno 1300 evrov. Mimogrede, statistika iz Piotrkówa kaže, da je to eno najboljših poljskih središč, kjer več kot 70 odstotkov vprašanih naredi v prvo.

»Mogoče bi bilo dobro, če bi na Poljskem imeli pravilo, ki bi kandidatu prepovedovalo opravljanje izpita več kot 20 ali 30-krat. Če nekdo ne pozna pravil ali jih noče sprejeti, potem niti ne sme biti na poti. Tak voznik je lahko tudi nevaren za druge,« je dejal inštruktor Stanisław Kobusiewicz. Mimogrede, HAK Revija piše, da ima teoretični izpit na Poljskem trenutno 32 vprašanj, za katera se delijo od 1 do 3 točke. Največje število točk je 74, da uspešno opravite teortični del jih potrebujete 68, kar ne pušča veliko prostora za napake.

Več iz te kategorije