0 Deljenj 2253 Ogledov

Imam 59 otrok, a moja žena tega ne ve

8. September, 2017 9:35
2253 Ogledov

“Trenutno imam 59 otrok, ki so rojeni iz mojih semen, ki sem jih daroval. Še sedem otrok je na poti. Moja žena o tem ne ve nič in tudi nikoli ne bo. Ta skrivnost gre z mano v grob.” Tako je povedal anonimni donator sperme za dokumentarec, ki so ga BBC poimenovali “Obupno iščemo seme”.

Najbrž poznate prizor iz hollywoodskega filma “Delivery man”, kjer glavnemu igralcu Vincu Vaughnu na vrata potrka 500 njegovih otrok različnih mater, ki so za pomoč pri oploditvi v semenski banki prejele prav njegovo seme.

BBC-jev dokumentarec pa, za razliko od filma, razkriva črni spletni trg sperme, ki se je razširil v Veliki Britaniji. Ugotavljajo, da je povpraševanje po darovalcih sperme tam bistveno višje od ponudbe. Ker si mnogi pari ne morejo privoščiti umetne oploditve ali semenskih bank, se odločajo za alternativno pot. Po družbenih omrežjih iščejo profile zanimivih darovalcev oziroma se včlanijo v posebne skupine na Facebooku, kjer najdejo moške, ki so svoje seme pripravljeni trositi po celotnem otoku.

Cena? Le 30 funtov. Nekateri so pripravljeni le darovati seme, spet drugi zahtevajo naravno oploditev. Tega najbrž ne počnejo zaradi denarja, saj se kar nekaj moških pohvali s tem, da so lahko po naravni poti oplodili kakšno lepotico.

Darovalec Jason je povedal: “Raje imam darovanje po naravni poti, z nezaščitenim spolnim odnosom. Prvič sem to počel z žensko brez profilne fotografije, odprl sem vrata hotela in pričakala me je resnično lepa ženska. Šla sva v spalnico, tam se jo najprej zmasiral in od takrat so te masaže moj zaščitni znak”.

Hotelske sobe naj bi bile vendarle bolj redek pojav, saj do “izmenjave” pogosto pride tudi na zelo nenavadnih mestih, recimo v McDonaldsu, v temnih podhodih ali na straniščih v raznih pubih.

Več iz te kategorije