0 Deljenj 811 Ogledov

ZNANA JE USODA LUKE DONČIĆA GLEDE KVALIFIKACIJ Naredili smo prav vse, da bi Luka lahko zaigral

25. June, 2018 10:46
811 Ogledov

V Ljubljani se je pred začetkom tretjega cikla kvalifikacij za svetovno prvenstvo zbrala moška članska košarkarska reprezentanca, prišlo je 15 košarkarjev, namesto Luke Dončića, ki v tem delu kvalifikacij za SP izbrani vrsti ne bo mogel pomagati, pa je selektor Radovan Trifunović vpoklical še Blaža Mahkovica.

“Reprezentanca se je danes zjutraj zbrala na uradnem delu priprav pred tekmama tretjega kvalifikacijskega okna. Košarkarji so že zjutraj opravili trening moči, popoldne pa nas čaka prvi trening v telovadnici, kjer bomo začeli s taktično pripravo na tekmo proti Španiji. Verjamem, da bomo obe srečanji odigrali na visoki ravni, pokazali zvrhano mero borbenosti, ki nas lahko pripelje do dveh pomembnih zmag. Tudi v tretjem ciklu ne bomo mogli računati na pomoč Luke Dončića. Košarkarska zveza Slovenije in strokovni štab reprezentance sta naredila prav vse, da bi Luka lahko zaigral. Kljub Lukovi veliki želji, da ponovno obleče dres slovenske reprezentance, pa bomo upoštevali želje moštva Dallas Mavericks, ki Luki predpisuje počitek. Reprezentanci se bo priključil še Blaž Mahkovic, ki se je z borbeno igro izkazal že v drugem ciklu kvalifikacij za SP. Vabim vse navijače, da napolnijo Stožice in postanejo naš šesti igralec,” je dejal Trifunović.
Slovensko ekipo v četrtek čaka tekma proti Španiji, v nedeljo pa bodo v Stožicah gostovali še Črnogorci. 
Dve zmagi in poraza
Na uvodnih štirih srečanjih so varovanci selektorja Rada Trifunovića zbrali po dve zmagi in poraza, s tem izkupičkom pa zasedajo drugo mesto v skupini A. Slovenci bodo do prve tekme 28. junija proti Španiji opravili sedem treningov, še pred prvim treningom pa bo reprezentanca danes gostovala v predsedniški palači, kjer jim bo slovenski predsednik Borut Pahor vročil nagrado zlati red za zasluge, ki se podeljuje za izjemne zasluge, dosežene za Slovenijo na civilnem, diplomatsko mednarodnem in vojaškem oziroma varnostnem področju.
STA

Več iz te kategorije