0 Deljenj 2265 Ogledov

Zaradi družinske tragedije je najbrž ne bo na zlato lisico

4. februarja, 2020 10:42
2265 Ogledov

Ameriška smučarska zvezdnica Mikaela Shiffrin bo zaradi nenadne smrti očeta Jeffa Shiffrina izpustila naslednje tekme svetovnega pokala konec tedna v Garmisch-Partenkirchnu. Za zdaj še ni znano, kdaj se bo najboljša smučarka zadnjih sezon vrnila na tekme, ali bo nazaj za zlato lisico, so danes sporočili iz ameriške smučarske zveze.

Naslednje ženske tekme so v Garmisch-Partenkirchnu, kjer bosta konec tedna na sporedu smuk in superveleslalom, nato pa sta naslednji konec tedna, 15. in 16. februarja, že na sporedu slalom in veleslalom za zlato lisico v Mariboru.

»Mikaela bo predvidoma ostala v Koloradu in za zdaj še ni znano, kdaj se bo vrnila v svetovni pokal,« so v izjavi za javnost sporočili iz ameriške smučarske zveze.

Nenadno preminil

Jeff Shiffrin, po poklicu anestezist, je v nedeljo nenadno preminil. Skupaj s soprogo Eileen je več let močno podpiral vzpon svoje hčerke v svetovnem pokalu alpskega smučanja.

Komaj 24-letna ameriška smučarka si je v svetovnem pokalu priborila 66 zmag, nazadnje je zmagala na smuku in superveleslalomu v Banskem. Shiffrinova tako je na dobri poti, da po 40 letih zruši “večni” rekord slovitega Šveda Ingemarja Stenmarka, ki se je na najvišjo stopničko zmagovalnega odra v belem cirkusu zavihtel 86-krat.

Shiffrinova to zimo lovi četrto zaporedno zmago v skupni razvrstitvi svetovnega pokala. Ob tem je tudi na vrhu slalomskega seštevka pokala ter v “top 3” v smuku, superveleslalomu in veleslalomu.

Mogoče vas bo zanimalo

Tako nizke temperature bodo danes popoldne, ponekod tudi sneg
Novice
68 Ogledov
Novice
68 Ogledov

Tako nizke temperature bodo danes popoldne, ponekod tudi sneg

User One - 30. marca, 2020 9:11

Danes bo oblačno. Občasno bodo manjše padavine, nekoliko več jih bo na Gorenjskem in Koroškem. Meja sneženja bo večinoma med 400 in 600 m nadmorske višine. Specializirani…

Motorist (39) umrl na njivi
Črno
702 Ogledov
Črno
702 Ogledov

Motorist (39) umrl na njivi

skandal1 - 30. marca, 2020 7:21

V nedeljo ob 21.40 se je na lokalni cesti Malna-Lenart v Slovenskih goricah izven naselja Lenart zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 39-letni…

S štirikolesnikom v nesrečo: Potrebna je bila dodatna svetloba
Črno
459 Ogledov
Črno
459 Ogledov

S štirikolesnikom v nesrečo: Potrebna je bila dodatna svetloba

User One - 29. marca, 2020 21:56

Kljub številnim pozivom in prošnjam zdravstvenega osebja, naj se v času epidemije koronavirsua vzdržijo adrenalinskih aktivnosti, si je nekdo včeraj sodeč po zapisu uprave za zaščito in…

Več iz te kategorije