0 Deljenj 1796 Ogledov

Zaradi družinske tragedije je najbrž ne bo na zlato lisico

4. februarja, 2020 10:42
1796 Ogledov

Ameriška smučarska zvezdnica Mikaela Shiffrin bo zaradi nenadne smrti očeta Jeffa Shiffrina izpustila naslednje tekme svetovnega pokala konec tedna v Garmisch-Partenkirchnu. Za zdaj še ni znano, kdaj se bo najboljša smučarka zadnjih sezon vrnila na tekme, ali bo nazaj za zlato lisico, so danes sporočili iz ameriške smučarske zveze.

Naslednje ženske tekme so v Garmisch-Partenkirchnu, kjer bosta konec tedna na sporedu smuk in superveleslalom, nato pa sta naslednji konec tedna, 15. in 16. februarja, že na sporedu slalom in veleslalom za zlato lisico v Mariboru.

»Mikaela bo predvidoma ostala v Koloradu in za zdaj še ni znano, kdaj se bo vrnila v svetovni pokal,« so v izjavi za javnost sporočili iz ameriške smučarske zveze.

Nenadno preminil

Jeff Shiffrin, po poklicu anestezist, je v nedeljo nenadno preminil. Skupaj s soprogo Eileen je več let močno podpiral vzpon svoje hčerke v svetovnem pokalu alpskega smučanja.

Komaj 24-letna ameriška smučarka si je v svetovnem pokalu priborila 66 zmag, nazadnje je zmagala na smuku in superveleslalomu v Banskem. Shiffrinova tako je na dobri poti, da po 40 letih zruši “večni” rekord slovitega Šveda Ingemarja Stenmarka, ki se je na najvišjo stopničko zmagovalnega odra v belem cirkusu zavihtel 86-krat.

Shiffrinova to zimo lovi četrto zaporedno zmago v skupni razvrstitvi svetovnega pokala. Ob tem je tudi na vrhu slalomskega seštevka pokala ter v “top 3” v smuku, superveleslalomu in veleslalomu.

Mogoče vas bo zanimalo

Padalcu se je v občini Kamnik zaprlo padalo
Črno
44 Ogledov
Črno
44 Ogledov

Padalcu se je v občini Kamnik zaprlo padalo

User One - 22. februarja, 2020 19:48

Ob 17.05 se je pri vzletu iz Velike špice, občina Kamnik, jadralnemu padalcu zaprlo padalo, javlja uprava za zaščito in reševanje. Gorski reševalci GRS Kamnik in gasilci…

Z avtom v stanovanjski objekt
Črno
140 Ogledov1
Črno
140 Ogledov1

Z avtom v stanovanjski objekt

User One - 22. februarja, 2020 13:34

Ob 9.03 se je v naselju Golek, občina Krško, osebno vozilo zaletelo v stanovanjski objekt, javlja uprava za zaščito in reševanje. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj…

FOTO: Zvečer počilo na lokalni cesti
Črno
445 Ogledov
Črno
445 Ogledov

FOTO: Zvečer počilo na lokalni cesti

skandal1 - 22. februarja, 2020 8:33

Včeraj ob 21.47 sta med naseljema Šentjanž in Krmelj, občina Sevnica, trčili osebni vozili. Pri tem se je ena oseba poškodovala. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj…

Več iz te kategorije