0 Deljenj 790 Ogledov

VIDEO: Ronaldo nad sodnika, doletela ga je huda kazen

16. August, 2017 11:07
790 Ogledov

BARCELONA – Zvezdnik madridskega Reala Cristiano Ronaldo je zaradi rdečega kartona, ki ga je dobil na sinočnji tekmi španskega superpokala proti Barceloni, danes dobil kazen španske lige. Disciplinski sodnik mu je izrekel pet tekem prepovedi igranja, eno zaradi kartona, štiri pa zaradi odrivanja sodnika na tekmi.

Ronaldo je na tekmi, ki jo je na stadionu Camp Nou Real dobil s 3 : 1, v igro vstopil v drugem polčasu. V 80. minuti je zadel za 2 : 1, potem pa ob proslavljanju zadetka slekel dres in takrat dobil prvi rumeni karton. Nekaj minut pozneje je padel v kazenskem prostoru in skušal izsiliti enajstmetrovko, sodnik mu je zaradi simuliranja prekrška pokazal še drugi rumeni karton in nato rdečega, Portugalec pa ga je pred odhodom z igrišča jezno odrinil.

Kot danes poročajo španski mediji, je disciplinski sodnik izrekel kazen petih tekem prepovedi igranja. Eno tekmo zaradi prejetega rdečega kartona, štiri pa zaradi nešportnega obnašanja oziroma odrivanja sodnika De Burgosa Bengoetxee.

Po pravilih španske lige takšno vedenje nogometašev lahko kaznujejo s prepovedjo med štirimi in 12 tekmami, običajna kazen je štiri tekme.

Ronaldo bo tako ostal brez nastopa na povratni tekmi superpokala v sredo v Madridu, hladil pa se bo še na uvodnih štirih ligaških tekmah nove sezone proti Deportivu la Coruni, Valencii, Levanteju in Realu Sociedadu.

STA

Več iz te kategorije