0 Deljenj 1340 Ogledov

VIDEO: Nogometni zvezdnik se je sredi tekme prijel za srce ter se zgrudil

28. August, 2020 8:15
1340 Ogledov

Nogometaš nizozemskega Ajaxa Daley Blind ostaja na opazovanju v bolnišnici, potem ko je vstavljeni defibrilator v njegovem telesu sprožil alarm med pripravljalnim obračunom z nemško Hertho iz Berlina, poroča nemška tiskovna agencija dpa. »Nogometaš se počuti dobro glede na okoliščine,« je sporočil Blindov klub na spletni strani. »Blind bo opravil dodatne preiskave in počakal na izvide, preden bo lahko spet začel trenirati,« so še dodali.

Blind se je na igrišču na tekmi proti Herthi iz Berlina zgrudil v 80. minuti, a je nato po posredovanju zdravnikov lahko brez pomoči zapustil zelenico.

Lani so Blindu vstavili defibrilator, potem ko se mu je vnela srčna mišica. Nizozemec je lani, 10. decembra, po tekmi lige prvakov proti Valencii tožil nad bolečinami v prsih, kasnejše preiskave pa so pokazale težave s srcem. Februarja se je vrnil na igrišča.

Pred tremi leti se je na pripravljalni tekmi proti Werderju iz Bremna zgrudil Abdelhak Nouri, ki je doživel srčni zastoj. Nouri se je konec marca zbudil iz kome po dveh letih in osmih mesecih.

Več iz te kategorije