0 Deljenj 15790 Ogledov

VIDEO: Karavana je v šoku, takega incidenta ne pomnijo

26. January, 2021 8:58
15790 Ogledov

Finska policija je prijela prijavo po incidentu, ki se je zgodil na štafeti 4 x 7,5 km za svetovni pokal v smučarskem teku v Lahtiju. V ospredju dogodka je ruski zvezdnik tekaškega športa Aleksander Boljšunov, ki je izgubil živce, potem ko naj bi mu finski tekmec v boju za drugo mesto preprečeval, da bi ga prehitel v ciljni ravnini.
Štiriindvajsetletni zmagovalec novoletne turneje smučarjev tekačev Tour de Ski je med ciljnim sprintom v boju za drugo mesto dohitel finskega tekača Jonija Mäkija in ga poskušal prehiteti, a mu to ni nikakor ni uspelo.

Televizijski posnetek jasno kaže, kako je Finec zapiral pot ruskemu tekaču, ki ga je skušal prehiteti najprej po levi in nato še po desni strani, Finec pa je Rusa skorajda potisnil v ogrado.

Rus je znorel in s palico večkrat zamahnil proti Fincu. Finec je pobegnil Rusu ter ciljno črto prečkal pred njim. Po prihodu v cilj pa se je Rus z vso hitrostjo namerno zaletel v Finca, ki je mirno stal v gruči, in ga podrl na tla. Zato pa so po tekmi zaradi nešportnega vedenja diskvalificirali ruskega tekmovalca in prvo rusko štafeto.

 

Več iz te kategorije