0 Deljenj 1296 Ogledov

VIDEO: Grozljivka v Planici, to so zadnji podatki o skakalcu iz UKC Ljubljana

25. March, 2021 23:07
1296 Ogledov

Današnjo prvo od štirih tekem planiškega finala sezone je zaznamoval grd padec svetovnega prvaka Norvežana Daniela Andreja Tandeja v poskusni seriji. Kmalu po padcu so planiški organizatorji potrdili, da je Tande v ‘stabilnem stanju’, zdaj pa se zdravi v ljubljanskem kliničnem centru. Prvi testi so ‘obetavni’, so sporočili iz OK Planica.

Tande je izgubil nadzor nad smučmi in padel na glavo na začetku preloma doskočišča, se nato valil po letalnici bratov Gorišek do dna. Sprva so ga oskrbeli v doskočišču, nato pa s helikopterjem odpeljali v ljubljanski klinični center.

»Zelo smo hvaležni za profesionalno prvo pomoč in zdravstveno nego po padcu. Za nas je padec ‘izgledal’ dramatično in po prvi diagnozi čutimo olajšanje, da Danielove poškodbe ne ogrožajo njegovega življenja. Imamo popolno zaupanje v UKC Ljubljana,« pa je dejal vodja norveške reprezentance v smučarskih skokih Clas Brede Brathen.

Tande je bil sicer član norveške reprezentance, ki je na planiški letalnici decembra na svetovnem prvenstvu v poletih osvojila zlato na moštveni tekmi, posamično je bil prvak v poletih leta 2018.

Več iz te kategorije