0 Deljenj 1209 Ogledov

VIDEO: DAMIR SKOMINA POTOPIL ROMO Oglejte si to katastrofo od sojenja

2. May, 2018 23:32
1209 Ogledov
AFP

Nogometaši Liverpoola so drugi finalisti nogometne lige prvakov. Na povratni polfinalni tekmi so v Rimu izgubili proti Romi z 2 : 4, na prvi tekmi pa so zmagali s 5 : 2. V finalu bodo 26. maja igrali proti madridskemu Realu, ki je izločil Bayern s skupnim izidom 4 : 3.

Liverpool se je prebil v svoj prvi finale lige prvakov po 15 letih. V desetem polfinalu se jim je že osmič uspelo prebiti na finalni obračun v Kijev. Prednost s prve tekme je dajala vtis, da bo to več kot dovolj za mirno uvrstitev v finale, a na koncu so navijači rdečih kar malce trepetali. Navijači Rome so slovo svojih nogometašev pospremili z aplavzom, ne nazadnje so štirikrat zadeli, sodnik Damir Skomina pa bi jim moral dosoditi še eno enajstmetrovko, a so Italijani ostali brez nje in finala.

Sadio Mane izkoristil prvo Liverpoolovo priložnost. Radja Nainggolan je na sredini igrišča izgubil žogo, Mane pa je po protinapadu zadel za 1 : 0. Roma je izenačila v 15. minuti po bizarnem avtogolu. Dejan Lovren je poskušal izbijati žogo, a je v glavo zadel soigralca Jamesa Milnerja, od njega pa se je odbila v gol. Deset minut pozneje je Georginio Wijnaldum Liverpoolu spet priigral vodstvo, potem ko je iz bližine v mrežo z glavo poslal odbito žogo.

V drugem polčasu je Edin Džeko zadel za 2:2. Roma bi morala v 62. minuti dobiti enajstmetrovko po igranju z roko gostujočega nogometaša (praktično je preprečil zadetek), a slovenski sodniki na čelu z Damirjem Skomino tega niso opazili. Nainggolan je v 87. minuti sprožil od daleč, žoga pa se je od vratnice odbila v mrežo za 3:2. V tretji minuti sodniškega dodatka je Ragnar Klavan v kazenskem prostoru igral z roko, nakar je sledila najstrožja kazen; to je zanesljivo izvedel Nainggolan in postavil končni izid.

Več iz te kategorije