0 Deljenj 1230 Ogledov
© twitter

VIDEO: Blamaža Slovencev na Giru! Ni bil le napad na kolesarja, sedaj bo še Roglič dobil kazen

1. June, 2019 21:05
1230 Ogledov

Na predzadnji etapi letošnje dirke po Italiji so bili v ospredju tudi slovenski navijači. V lepem številu so prišli na traso, da bi bodrili najboljšega slovenskega kolesarja Primoža Rogliča pri poskusu, da zniža zaostanek v skupni razvrstitvi. Z dejanji med zadnjim vzponom pa jih je peščica prestopila mejo športnega navijanja.  Slovenski kolesarski as  je sicer v predzadnji etapi dirke po Italiji in zadnji gorski s ciljem na Monte Aveni izgubil tretje mesto v skupnem seštevku. Do konca Gira je le še nedeljski 17-kilometrski kronometer v Veroni, ki bo dal zadnje odgovore na končni vrstni red.

Kakor koli, večje število slovenskih navijačev je bilo tako moč opaziti na vrhu Cima Campa ter na prelazih Manghen in Rolle, kjer so s svojo prisotnostjo zagotavljali, da Roglič v odsotnosti podpore s strani svoje ekipe v težkih trenutkih vendarle ni bil čisto sam.

Slaba luč

V slabši luči pa jih je peščica v ospredje prišla v samem zaključku dirke, vzponu na Monte Aveno. Tam jih je najprej nekaj s potiskanjem v klanec na nešporten način pomagalo Rogliču, zaradi česar je Zasavčan s strani vodstva dirke v cilju prejel 10-sekundno kazen.

Večji incident pa je sledil dobrih šest kilometrov pred ciljno črto, ko se je eden od navijačev, oblečen v slovenske športne barve in odet v slovensko zastavo, zapletel s kolumbijskim kolesarjem Miguelom Angelom Lopezom. Ta je pri tem padel s kolesa, navijaču pa ni ostal dolžan, saj ga je nahrulil in mu prisolil nekaj klofut ter mu z glave zbil kapo.

Posnetek incidenta

Posnetek incidenta je hitro zaokrožil po spletnih omrežjih, s tem pa postal eden od bolj odmevnih trenutkov današnje etape, saj je Lopezu, ki je šesti v skupni razvrstitvi, ta trenutek odvzel možnost, da bi na petem mestu napadel Nizozemca Baukeja Mollemo, ki je takrat bil še blizu.

Več iz te kategorije