0 Deljenj 1313 Ogledov

Velikanska točka Maribora proti Spartaku

13. September, 2017 22:47
1313 Ogledov

MARIBOR – Nogometaši Maribora so v 1. krogu lige prvakov igrali neodločeno 1:1 (0:0) proti moskovskemu Spartaku. Za Ruse je zadel Aleksandr Samedov v 60. minuti, za domače pa Damjan Bohar v 85. minuti. Izbrance Darka Milaniča naslednja tekma v tem tekmovanju čaka 26. septembra, ko bodo gostovali v Sevilli.

V mesto ob Dravi se je po treh letih znova vrnila liga prvakov. Razprodan stadion, polno mesto domačih in tujih navijačev ter dinamična igra v obeh polčasih so poskrbeli za novo nogometno poslastico v štajerski prestolnici. Čeprav je moskovska ekipa upravičila vlogo favorita, pa iz Maribora ne bo odšla z zmago, Damijan Bohar je z drugim golom v ligi prvakov poskrbel izenačenje v dramatičnem zaključku.

Gostujoči navijači so že v 16. minuti na igrišče poslali raketo in z baklami povzročili dim, je bila tekma za nekaj minut prekinjena. V 59. minuti so gostje premagali domačega vratarja. Po številnih odbitih žogah na robu kazenskega prostora je do neoviranega strela prišel Samedov in pod prečko zabil za vodstvo.

Prekmurec Bihar je v 85. minuti na noge dvignil ves stadion, potem ko so domači lepo pletli mrežo pred Spartakovimi vrati. Martin Kramarič je podal, Bohar pa z močno žogo pod prečko premagal Rebrova. Bohar je dve minuti kasneje še enkrat nevarno meril, žoga pa je le malo zgrešila ruska vrata in domači so igrišče zapustili dvignjenih glav z velikim remijem v žepu.

STA

 

Več iz te kategorije