0 Deljenj 1633 Ogledov

Ugledni britanski novinar udaril po Čeferinu: Njegov prijatelj Željko soodgovoren za tri katastrofe, imata srečo da ni bilo mrtvih

7. June, 2022 15:51
1633 Ogledov

Martin Samuel sodi med najbolj ugledne  kolumniste v Veliki Britaniji. Redno objavlja zapise v časniku Daily Mail, kjer je tokrat opozoril na velik problem Evropske nogometne zveze (UEFA) – varnost.  Izpostavil je vodjo varnosti na UEFA Željka Pavlico, sicer moža naše nekdanje atletinje Brigite Bukovec. Po njegovih besedah Pavlica ni primeren za to funkcijo, ki jo sicer opravlja zadnjih 14 mesecev.

Ob tem izpostavi, da je bdel nad tremi kaotičnimi dogodki na treh velikih tekmovanjih v zadnjih 14 mesecih in dodaja, da so bili neredi na finalu Eura, nepravilnosti na finalu lige Europa in finalu lige prvakov. »Pavlica ni samo nek nekompetentnež, temveč je nekompetentnež, ki je čisto slučajno prijatelj rojaka Aleksandra Čeferina, predsednika UEFA. Ima srečo, da ni bilo mrtvih,« še dodaja Samuel.

Pavlica je za UEFA kot ‘zunanji strokovnjak’ sicer delal že od leta 2014, ko pa je Čeferin postal predsednik te organizacije, je že po dveh mesecih njegova funkcija postala trajna. Za njegovo službo ni bilo izdanega razpisa. Prav tako po Samuelovih besedah ni bilo razpisa lani, ko je Pavlica dobil odgovorno funkcijo vodje varnosti na UEFA. »Odkar je Čeferin postal predsednik, je Slovenija postala kar vplivna. Na primer v sojenju. Slovenski sodniki so sodili v treh finalih, največkrat med vsemi sodniki. Kakšno naključje. Tako kot je naključje to, da je najboljši človek za zagotavljanje varnosti njegov prijatelj Pavlica,« nadaljuje Samuel in pove, da bi moral Pavlica odstopiti, tako kot Čeferin.

 

Več iz te kategorije